Διαφωνία Alonso-Hamilton

Αμφότεροι δοκίμασαν το σύστημα Halo αλλά είχαν διαφορετικές απόψεις

Διαφωνία Alonso-Hamilton

Κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής για το Grand Prix Σιγκαπούρης, το σύστημα «Halo» δοκιμάστηκε από δύο ομάδες: τη Mercedes AMG Petronas και τη McLaren-Honda. Συγκεκριμένα, αυτή η προστατευτική λύση που αναμένεται το 2018 να είναι υποχρεωτική σε όλα τα μονοθέσια, τοποθετήθηκε στη W07 Hybrid του Lewis Hamilton και στην MP4-31 του Fernando Alonso. Οι εντυπώσεις τους; Μεικτές!

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής «βολεύτηκε» με τη μία και δήλωσε έτοιμος να τρέξει και από την Κυριακή ακόμα με το «Halo»: «Εκτός από τη δυσκολία στο να μπεις στο μονοθέσιο, καθώς πρέπει να το κάνεις με εντελώς διαφορετικό τρόπο, δεν είδα πολλές διαφορές. Ίσως να ήταν λίγο περιορισμένο το οπτικό πεδίο από τους καθρέφτες μου αλλά ως εκεί. Θα μπορούσα να τρέξω και αυτό το Σαββατοκύριακο με αυτό αν μας το επέτρεπαν».

Αντίθετα, μιλώντας και ο Alonso στο motorsport.com, ο δεν έδειξε τον ίδιο ενθουσιασμό: «Ποια είναι η πρώτη μου εντύπωση; Είναι δύσκολο να μπεις και να βγεις από το μονοθέσιο. Όσο για την ορατότητα, είναι περιορισμένη. Υποθέτω το συνηθίζεις. Θυμάμαι όταν τα μονοθέσια είχαν ψηλότερα ρύγχη και είχαμε παρόμοιο πρόβλημα αλλά μετά από 2-3 αγώνες το συνηθίσαμε. Υπάρχουν λοιπόν συμβιβασμοί στην ορατότητα αλλά πιστεύω πως πρέπει να γίνει πολλή δουλειά στο σχεδιασμό του, στη εμφάνισή του. Πρέπει με κάποιο τρόπο να βελτιωθεί η διαδικασία εισόδου και εξόδου από το κόκπιτ και οι μηχανικοί να μπορούν εύκολα να μας δέσουν τις ζώνες».

News 24/7

24MEDIA NETWORK