Διάλειμμα για Button, προαγωγή Vandoorne

Ο έμπειρος Βρετανός υπέγραψε νέο συμβόλαιο αλλά με διαφορετικό ρόλο.

Διάλειμμα για Button, προαγωγή Vandoorne

Απών από το grid του 2017 θα είναι ο Jenson Button, καθώς το δεύτερο μονοθέσιο της McLaren-Honda στο πλευρό του Fernando Alonso, θα το οδηγεί ο Stoffel Vandoorne. Κι αν η προαγωγή του ταλαντούχου Βέλγου θεωρείτο σχεδόν σίγουρη την επόμενη σεζόν, έκπληξη αποτέλεσε η επιλογή του παγκόσμιου πρωταθλητή του 2009!

Ο Button υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο με τη βρετανική ομάδα, με " καινοτόμο ρόλο" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, που θα εστιάζει στην εξέλιξη της ομάδας και του μονοθεσίου. Ο Βρετανός ξεκαθάρισε πως δεν αποσύρεται από τη δράση και βάσει της νέας συμφωνίας των δύο πλευρών, η McLaren μπορεί το 2018 να τον επαναφέρει σε ρόλο επίσημου οδηγού. Κοινώς, είναι καλυμμένη σε περίπτωση που αποφασίσει να αποχωρήσει ο Fernando Alonso, το συμβόλαιο του οποίου λήγει στο τέλος της επόμενης σεζόν!

" Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν αποσύρομαι. Έχω συμβόλαιο και για το 2017 και για το 2018 και σκοπεύω να δουλέψω σκληρά στον τομέα της εξέλιξης του νέου μονοθεσίου, πίσω από το τιμόνι του οποίου σίγουρα θα βρεθώ κάποια στιγμή. Είμαι ενθουσιασμένος που παραμένω μέλος της McLaren-Honda και ακόμα περισσότερο για τον νέο μου ρόλο, που προέκυψε μετά από ενδελεχείς συζητήσεις με τον Ron Dennis. Αγαπώ πολύ τη McLaren-Honda, εδώ είναι οι καλύτεροι συνεργάτες που είχα ποτέ και δεν σκοπεύω να οδηγήσω για άλλη ομάδα", είπε ο Button.

Ο 36χρονος έκανε ντεμπούτο στην F1 το 2000, τρέχοντας για λογαριασμό της Williams. Έχει λάβει μέρος σε 297 Grand Prix οδηγώντας ακόμα μονοθέσια των Renault, BAR, Honda, Brawn και McLaren, έχοντας κερδίσει 14 από αυτά. Ακόμα έχει 8 pole positions, 8 ταχύτερους γύρους και 50 βάθρα στο ενεργητικό του. Κορυφαία στιγμή του, αποτελεί προφανώς η κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου με τη Brawn GP το 2009.

Με τον Button που είναι ο τρίτος πιο έμπειρος οδηγός στην ιστορία του σπορ, να μπαίνει στα… pits, ο Stoffel Vandoorne έχει την ευκαιρία να λάμψει. Ο Βέλγος θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα και έκανε ντεμπούτο στη Formula 1 τον περασμένο Απρίλιο, όταν και πήρε τη θέση του τραυματία Fernando Alonso. Ο 24χρονος κατάφερε να βαθμολογηθεί, τερματίζοντας δέκατος. Μετά τους τίτλους στην F4 Eurocup 1.6, Eurocup Formula Renault 2.0 και GP2 Series, ήρθε η ώρα να κυνηγήσει την επιτυχία και στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

"Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου προς όλους στη McLaren-Honda, ειδικά τον Ron για την πίστη στο πρόσωπό μου. Νιώθω μεγάλη τιμή που θα γίνω επίσημος οδηγός αυτής της ομάδας", είπε ο Vandoorne.

News 24/7

24MEDIA NETWORK