Ecclestone: Αν δεν σας αρέσει, σπίτια σας!

Ο Bernie απαντάει προκλητικά στην ανησυχία των οδηγών για την ασφάλεια

Ecclestone: Αν δεν σας αρέσει, σπίτια σας!

Η πρώτη ημέρα δράσης στο πλαίσιο του Grand Prix Ευρώπης ήταν τουλάχιστον επεισοδιακή. Η αγωνιστική διαδρομή στους δρόμους του Μπακού, εκτός από… προχειρότητες, περιλαμβάνει και σημεία που δεν συνάδουν με τα στάνταρ που έχουμε συνηθίσει σε άλλες σύγχρονες πίστες.

Πολλοί οδηγοί έχουν εκφράσει την ανησυχία και των προβληματισμό τους, κάνοντας λόγω για θέματα ασφαλείας τα οποία σίγουρα θα ενταθούν κατά τη διάρκεια του αγώνα της Κυριακής. Πήραμε άλλωστε ένα δείγμα σχετικά από το GP2. Δεν υπάρχουν αρκετές έξοδοι διαφυγής ενώ υπάρχει προβληματισμός και για την είσοδο του pit lane που είναι σε σημείο όπου τα μονοθέσια έχουν αναπτύξει υψηλή ταχύτητα.

Όμως το αυτί του Bernie Ecclestone δεν ιδρώνει. Ο κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του σπορ ακολούθησε για μία ακόμα φορά το χρήμα και «οδήγησε» την F1 στο Αζερμπαϊτζάν. Μάλιστα, όχι απλά υπεραμύνεται της επιλογής του αλλά πέρασε και στην αντεπίθεση!

«Όποιος δεν θέλει να οδηγήσει, δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει. Είναι δική τους απόφαση. Αυτό είναι το σιρκουί κι αν δεν τους αρέσει, μπορούν να πάνε σπίτι τους», είπε ο 84χρονος!

Μάλιστα βρήκε ένα σημαντικό σύμμαχο που δεν είναι άλλος από τον άνθρωπο που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στις δύο πρώτες περιόδους ελεύθερων δοκιμών! Ο Lewis Hamilton είπε: « Ένα είναι σίγουρο. Κάποιοι οδηγοί γκρινιάζουν υπερβολικά για υπερβολικά πολλά πράγματα! Ναι, στη μεγάλη ευθεία υπάρχουν πολλές αναπηδήσεις, το βλέπεις και στην πρώτη στροφή, είναι δύσκολο. Όμως αυτό είναι κομμάτι των αγώνων! Αυτοί τα θέλουν όλα τόσο ομαλά, τόσο εύκολα, χωρίς κραδασμούς, χωρίς αναβαθμίσεις. Θέλουν να διώξουν όποιο χαρακτήρα έχουν αυτές οι πίστες».

News 24/7

24MEDIA NETWORK