Έφυγε ο Alonso, πήγε ο Vettel στη Ferrari

Όπως αναμενόταν ο Γερμανός αντικαθιστά τον Ισπανό στη Scuderia Ferrari.

Έφυγε ο Alonso, πήγε ο Vettel στη Ferrari

Δεν ήταν από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά αφού λίγο-πολύ όλοι γνώριζαν πως αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε. Έχουμε όμως και την επισημοποίηση της αλλαγής φρουράς στη Ferrari, με τον Fernando Alonso να αποτελεί παρελθόν μετά από πέντε χρόνια και τον Sebastian Vettel να παίρνει τη θέση του, διψασμένος να καταφέρει αυτό που δεν κατάφερε ο Ισπανός: να οδηγήσει τη Ferrari στον τίτλο.

"Το γεγονός πως θα περάσω το επόμενο στάδιο της καριέρας μου με τη Ferrari, αποτελεί για μένα πραγματοποίηση ενός ονείρου ζωής. Όταν ήμουν παιδί, ο Michael Schumacher με εκείνο το κόκκινο μονοθέσιο, αποτελούσε το μεγάλο μου ίνδαλμα. Τώρα, νιώθω μεγάλη τιμή που επιτέλους θα έχω την ευκαιρία να οδηγήσω για τη Ferrari. Έχω ήδη πάρει μία γεύση του τι σημαίνει “πνεύμα Ferrari”, αφού το 2008 στη Μόντσα πήρα την πρώτη μου νίκη με κινητήρα κατασκευασμένο στο Μαρανέλο. Η Scuderia έχει σπουδαία παράδοση σε αυτό το σπορ και να βοηθήσω την ομάδα να επιστρέψει στην κορυφή. Θα δώσω και την ψυχή μου για να τα καταφέρει", είπε ο Vettel.

Ο 27χρονος θα οδηγεί για τη Ferrari τα επόμενα τρία χρόνια. Ενώ ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν γεμάτος ενθουσιασμό για την έλευσή του στο Μαρανέλο, ο Fernando Alonso παρουσιάστηκε συναισθηματικά φορτισμένος για το αντίο.

"Δεν είναι εύκολη ημέρα για μένα, διότι αν και πάντα κοιτώ το μέλλον με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα, στο τέλος αυτής της σεζόν θα ολοκληρωθεί και το ταξίδι μου ως οδηγός της Ferrari. Ήταν μία δύσκολη απόφαση, την οποία σκέφτηκα πολύ προσεκτικά, με την αγάπη μου για τη Ferrari να παίζει συνεχώς ρόλο στις σκέψεις μου. Ήμουν πάντα αρκετά τυχερός ώστε να είμαι εγώ αυτός που έπαιρνε τις αποφάσεις για το μέλλον μου και το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα για αυτό, που κατανόησε τη δική μου πλευρά. Φεύγω από τη Scuderia Ferrari μετά από πέντε χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων έφτασα στην επαγγελματική μου κορύφωση, αντιμετωπίζοντας μεγάλες προκλήσεις που με πίεσαν να βρω νέα όρια.

Επίσης αποδείχθηκα πραγματικός ομαδικός παίκτης, βάζοντας τα συμφέροντα της Scuderia πάνω από τα δικά μου. Όταν έφτανε η ώρα να πάρω σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον μου, το έκανα με τη Ferrari στην καρδιά μου, λόγω της αγάπης μου για την ομάδα. Είμαι περήφανος για όσα πετύχαμε μαζί. Χάρη στις προσπάθειες όλων στο Μαρανέλο, βρεθήκαμε τρεις φορές στη δεύτερη θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1, τις δύο εκ των οποίων μαχόμενοι για τον τίτλο μέχρι και τον τελευταίο αγώνα. Χωρίς καμία αμφιβολία, αυτά τα 5 χρόνια περιελάμβαναν μερικές από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου και φεύγοντας από την ομάδα, νιώθω πως αφήνω πίσω οικογένεια και φίλους. Πλέον κοιτώ με ενθουσιασμό το μέλλον, γνωρίζοντας πως η καρδιά μου θα ανήκει για πάντα στη Ferrari. Θέλω να ευχαριστήσω όλους στην ομάδα για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν".

Τα αποχαιρετιστήρια λόγια εκ μέρους της Ferrari, ήρθαν από τον επικεφαλής της, Marco Mattiacci.

"Στη λίστα των σπουδαίων οδηγών που έχουν τρέξει για λογαριασμό της Ferrari, o Fernando Alonso θα έχει πάντα ξεχωριστή θέση. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς για αυτή την ξεχωριστή του περιπέτεια με τη Scuderia όπου σε αυτά τα πέντε χρόνια, βρέθηκε δύο φορές πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου. Είμαι σίγουρος πως ένας σπουδαίος οδηγός όπως ο Fernando, θα έχει τη Ferrari πάντα στην καρδιά του και πως οι οπαδοί της ομάδας, θα συνεχίσουν να τον εκτιμούν", είπε ο Ιταλός.

Στις πέντε σεζόν που ο Alonso έτρεχε με τα χρώματα της Ferrari, πανηγύρισε 11 νίκες, 44 βάθρα και μάζεψε 1186 βαθμούς. Θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως επόμενος σταθμός της καριέρας του θα είναι (ξανά) η McLaren.

News 24/7

24MEDIA NETWORK