Ένας 16χρονος στη Formula 1

Η Red Bull "έπεισε" τον Max Verstappen δίνοντας του θέση στην Toro Rosso

Ένας 16χρονος στη Formula 1

Αίσθηση προκάλεσε η ανακοίνωση της Scuderia Toro Rosso που το 2015 θα οδηγεί ο Max Verstappen! Πρόκειται για τον ταλαντούχο γιο του πρώην οδηγού της Formula 1, Jos, που όμως είναι ακόμα 16 ετών! Θεωρείται μεγάλο ταλέντο και είναι ενδεικτικό πως για λογαριασμό του μάχονταν Red Bull και Mercedes, με την αυστριακή εταιρεία να εξασφαλίζει την υπογραφή του προσφέροντας του αυτό που οι Γερμανοί δεν μπορούσαν να του δώσουν: μία θέση στη Formula 1. Άμεσα.

Πολλοί έχουν εκφράσει τον προβληματισμό τους για τον πρόωρο (;) προβιβασμό του Ολλανδού που μόλις φέτος έκανε ντεμπούτο σε αγώνες μονοθεσίων. Έχοντας ανακηρυχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στα καρτ και συγκεκριμένα στην κορυφαία κατηγορία ΚΖ1, φέτος μεταπήδησε στην Ευρωπαϊκή Formula 3 και πραγματικά εντυπωσιάζει! Παρότι πρωτοεμφανιζόμενος, έχει ήδη 8 νίκες στο ενεργητικό του και βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Πρέπει να σημειώσουμε πως μερικά 24ωρα νωρίτερα, η Red Bull είχε ανακοινώσει την ένταξη του στη Junior ομάδα της αλλά η αλήθεια είναι πως λίγοι περίμεναν ένα τόσο άμεσο και μεγάλο άλμα. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως το ρεκόρ του νεότερου οδηγού που έχει πάρει εκκίνηση σε GP, κατέχει ο Jaime Alguersuari, τον οποίο πάλι η Toro Rosso, είχε εμπιστευτεί σε ηλικία μόλις 19 ετών.

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Helmut Marko και τη Red Bull για την εμπιστοσύνη τους αλλά και την ευκαιρία που μου δίνουν να κάνω το 2015 το ντεμπούτο μου στην F1 με τη Scuderia Toro Rosso. Αυτός ήταν ο στόχος απ’ όταν ήμουν επτά ετών και η ευκαιρία που μου δίνουν, αποτελεί ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα", είπε ο 16χρονος.

Από την πλευρά της Toro Rosso, για τη συμφωνία αυτή μίλησε ο διευθυντής της, Franz Tost: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που υποδεχόμαστε τον Max στην οικογένεια της Toro Rosso. Είναι πολύ ευχάριστο που το πρόγραμμα νέων οδηγών της Red Bull εξακολουθεί να βρίσκεται νέα ταλέντα και να τους δίνει την ευκαιρία να βρεθούν στην F1. Θεωρούμε πως ο Max είναι από τους πιο προικισμένους οδηγούς της νέας γενιάς και θεωρούμε πως έχει την απαιτούμενη ωριμότητα και πνευματική δύναμη για να αντιμετωπίσει επιτυχώς αυτή την πρόκληση. Φέτος έχει αποδείξει πόσο καλά μπορεί να λειτουργήσει υπό δύσκολες συνθήκες. Η Toro Rosso δημιουργήθηκε με στόχο να φέρνει στη Formula 1 και να εκπαιδεύει ταλαντούχους οδηγούς από το πρόγραμμα Junior της Red Bull. Τώρα, καλούμαστε εμείς να του παρέχουμε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο, που θα του επιτρέψει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στην καριέρα του στο σπορ".

Εκτός από τον μπαμπά Jos, τα αγωνιστικά γονίδια είναι σκορπισμένα στην οικογένεια. Η μητέρα του Max, Sophie Kumpen ήταν επιτυχημένη οδηγός καρτ, ενώ ο παππούς Paul και ο θείος Anthony, έχουν διακριθεί σε αγώνες αντοχής όπως το πρωτάθλημα FIA GT και ο 24ωρος αγώνας του Mans.

Ο Verstappen θα αντικαταστήσει τον Jean-Eric Vergne που σε δυόμιση σεζόν και 50 εκκινήσεις με την Toro Rosso, έχει ως καλύτερο τερματισμό μία 6 θέση, πέρυσι στον Καναδά. Με τον 17χρονο Max και το 20χρονο Daniil Kvyat, η ιταλική ομάδα θα έχει του χρόνου το νεότερο οδηγικό δίδυμο στην ιστορία της Formula 1.

Για όλες τις εξελίξεις στη Formula 1 μπορείτε να με βρείτε στο twitter και στο facebook!

News 24/7

24MEDIA NETWORK