Επίπληξη στον Hamilton, κρατάει την pole

Ένα συμβάν στο pit lane παραλίγο να στερήσει την pole position από τον Βρετανό.

Επίπληξη στον Hamilton, κρατάει την pole

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση της δεύτερης φετινής και 51ης pole position της καριέρας του, ο Lewis Hamilton βρέθηκε να απολογείται στους αγωνοδίκες του Grand Prix του Μπαχρέιν. Αφορμή ήταν η όπισθεν που έβαλε μέσα στο pit lane στο φινάλε του Q3, πράγματα που αποτελούσε παραβίαση του άρθρου 28.3 των αγωνιστικών κανονισμών.

Ωστόσο οι αγωνοδίκες, έκριναν πως μία απλή επίπληξη θα ήταν αρκετή για τον παγκόσμιο πρωταθλητή, αιτιολογώντας την απόφαση αυτή στη σχετική ανακοίνωση λέγοντας πως «…δεν υπήρξε σαφής οδηγία προς τον οδηγό σχετικά με το που να παρκάρει το μονοθέσιό του μετά την ολοκλήρωση των κατατακτήριων δοκιμών».

Όσο για τον οδηγό της Mercedes, μιλώντας για αυτή την αμφιλεγόμενη κίνησή του, υποστήριξε: «Πήγαινα αρκετά πιο αργά από το όριο ταχύτητας καθώς δεν ήξερα που έπρεπε να κατευθυνθώ. Συνήθως εκεί υπάρχει εκπρόσωπος της FIA που σου λέει που να πας. Αυτή τη φορά δεν συνέβη κάτι τέτοιο και πάρκαρα μετά από ένα γκρουπ ανθρώπων. Συνειδητοποίησα πως βρισκόμουν στην μπλε ζώνη όπου βγάζουμε τις φωτογραφίες στο τέλος. Έκανα λοιπόν λίγο όπισθεν και σταμάτησα».

Το πάνελ των αγωνοδικών για τον αγώνα του Σακχίρ αποτελούν ο Ελβετός Paul Gutjahr (πρόεδρος της κομισιόν Αναβάσεων της FIA), ο Καναδός Roger Peart (μέλος της κομισιόν της FIA για αγώνες πίστας και πρόεδρος της ASN) και ως εκπρόσωπος των οδηγών, ο πρώην οδηγός F1, Βρετανός Derek Warwick.

News 24/7

24MEDIA NETWORK