Φαβορί για τη Williams o Stroll

Ο ταλαντούχος οδηγός είναι στην pole position για να αντικαταστήσει τον Massa.

Φαβορί για τη Williams o Stroll

Αναμφίβολα η μεγάλη είδηση του τριημέρου του ιταλικού Grand Prix, αφορούσε την αποχώρηση του Felipe Massa από την ενεργό δράση. Ο Βραζιλιάνος αποχωρεί μετά από 14 χρόνια στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και αφήνει μία κενή θέση στη Williams ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 του 2017. Φαβορί για να την καλύψει, είναι ο Lance Stroll!

Ο 17χρονος σήμερα Καναδός, θεωρείται σπουδαίο ταλέντο και αποτελούσε μέλος της Ακαδημίας της Ferrari. Όμως πριν από 10 μήνες, πήρε τη γενναία απόφαση να φύγει από το Μαρανέλο και να αναλάβει ρόλο δοκιμαστή στη Williams. Παράλληλα, αγωνίζεται στην Ευρωπαϊκή F3 και με επτά νίκες στο ενεργητικό του, βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας! Πέρυσι ήταν 5 στον ίδιο θεσμό ενώ το 2014 πήρε τον τίτλο στην ιταλική F4.

Σύμφωνα με το Motorsport.com υπάρχει ήδη συμφωνία με τη Williams, με την προϋπόθεση να εξασφαλίσει αγωνιστική λισάνς. Υπενθυμίζουμε πως τα κριτήρια για αυτό έχουν αλλάξει και έχουν πλέον γίνει πολύ αυστηρά. Θα πρέπει πρώτα να κλείσει τα 18 (στις 29 Οκτωβρίου) ενώ σύμφωνα με το σύστημα βαθμολόγησης της FIA, του αρκεί και η τρίτη θέση φέτος στην F3 για να πάρει τα απαιτούμενα… αγωνιστικά μόρια.

Πρέπει να σημειωθεί πως ο πατέρας του, Lawrence Stroll, είναι ιδιοκτήτης της ομάδας του GP2 Series, Prema. Όμως σκοπός της οικογένειας είναι ο Lance να κάνει απ’ ευθείας το άλμα στη Formula 1.

News 24/7

24MEDIA NETWORK