GP Μόντσα: Back to back στην Ιταλία ο Hamilton

Σε μια επανάληψη του περσινού Grand Prix Ιταλίας, ο Lewis Hamilton κατέκτησε τη νίκη στη Μόντσα, φτάνοντας τις 40 στην καριέρα του και διεύρυνε τη διαφορά του από τον δεύτερο Rosberg στο πρωτάθλημα στους 53 βαθμούς. Vettel και Massa συμπλήρωσαν το βάθρο. Εγκατέλειψε ο Rosberg δύο γύρους πριν από το τέλος.

GP Μόντσα: Back to back στην Ιταλία ο Hamilton

Εκμεταλλευόμενος ακόμη μία pole position, ο Lewis Hamilton δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στη νίκη στο Grand Prix στη Μόντσα, διευρύνοντας τη διαφορά του από τον δεύτερο Rosberg στη βαθμολογία του πρωταθλήματος στους 53 βαθμούς.

Αυτή ήταν η 3η νίκη στους τελευταίους 4 αγώνες, 6η στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 και 40ή στο σύνολο για τον Βρετανό πιλότο της Mercedes, ο οποίος δεν έχασε την πρωτοπορία σε κανένα σημείο του αγώνα.

Πολύ καλός αγώνας και από τον Sebastian Vettel, ο οποίος είδε από τη δεύτερη θέση την καρό σημαία, με τον Felipe Massa να ανεβαίνει κι αυτός στο βάθρο και τους Vdata-alteri Bottas και Kimi Raikkonen να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Ο Φινλανδός πραγματοποίησε πολύ κακή εκκίνηση αφού το μονοθέσιό του άργησε να ξεκινήσει με αποτέλεσμα από την 2η θέση να βρεθεί στην προτελευταία, ωστόσο κατάφερε σιγά σιγά και με το πόδι συνεχώς στο γκάζι να κερδίσει έδαφος και τελικά να τερματίσει στους βαθμούς.

Ο αγώνας ήταν καταστροφικός για τον Nico Rosberg, ο οποίος εγκατέλειψε δύο γύρους πριν από την καρό σημαία αφού το μονοθέσιό του πήρε φωτιά, ενώ βρισκόταν στην 3η θέση πίσω από τον Sebastian Vettel. Αυτή ήταν η πρώτη φορά φέτος που κάποια από τις δύο Mercedes εγκατέλειψε εξαιτίας μηχανικού προβλήματος.

Μετά από το τέλος του Grand Prix στη Μόντσα, οι Mercedes κλήθηκαν από τους αγωνοδίκες με αφορμή την πίεση στα ελαστικά των μονοθεσίων τους και ο Hamilton κινδυνεύει με ποινή 25 δευτερολέπτων.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 ωστόσο, θα παραμείνει νικητής στον αγώνα, καθώς τερμάτισε 25.042 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Vettel.

Η κατάταξη στο Grand Prix της Ιταλίας:

Η βαθμολογία των οδηγών:

Η βαθμολογία των κατασκευαστών:

To LIVE του αγώνα:

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK