GP Αυστρίας FP1: Ο Rosberg έδειξε το δρόμο

Ο Γερμανός ήταν ταχύτερος όλων στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

GP Αυστρίας FP1: Ο Rosberg έδειξε το δρόμο

Με σύνηθες αποτέλεσμα ξεκίνησε η αγωνιστική δράση στο Red Bull Ring, αφού οι Mercedes έκαναν το 1-2 στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του αυστριακού Grand Prix. O Nico Rosberg ήταν ταχύτερος του Lewis Hamilton με τη μεταξύ τους διαφορά στα τρία δέκατα του δευτερολέπτου, με τις δύο Ferrari να ακολουθούν.

Ας δούμε αναλυτικά τι συνέβη στο FP1. Η καταπράσινη Στυρία υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με συννεφιά, θερμοκρασία αέρα στους 20 βαθμούς Κελσίου και θερμοκρασία οδοστρώματος στους 29. Λίγο πριν τη συμπλήρωση μισή ώρας ο Lewis Hamilton πέρασε στην κορυφή των χρόνων, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1.08.808 με την πολύ μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli. Είχε όμως «τη στιγμή του» στη στροφή 3 όπου βρήκε προσωρινά εκτός πίστας, αναγκάζοντας και τον Romain Grosjean σε τετ α κε ώστε να τον αποφύγει.

Την ίδια ώρα, ο Nico Rosberg κατέβαζε στο 1.08.166 αλλά με τη συμπλήρωση της μίας ώρας (κι ενώ λίγα είχαν μεσολαβήσει), κατέβασε ακόμα περισσότερο, στο 1.07.373 που αποτελεί νέο ρεκόρ πίστας! Όμως σύντομα έπεσε και αυτός θύμα της στροφής 3. O Γερμανός κατέληξε στην αμμοπαγίδα αλλά κατάφερε να συνεχίσει.

Δευτερόλεπτα μετά, είχαμε καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας, με την κορύφωση των προβλημάτων του Max Verstappen. Ο οδηγός της Red Bull Racing είχε νωρίτερα πληγώσει την εμπρός αεροτομή της RB12 περνώντας πάνω από τα επιπλέον, αμφιλεγόμενα κερμπ αλλά αυτή τη φορά είχε πραγματικές συνέπειες. Βγήκε λίγο εκτός στη στροφή 6 και πατώντας στα κερμπ έσπασε την ανάρτηση του καταλήγοντας εκτός πίστας.

Όσο για τον teammate του Ολλανδού, Daniel Ricciardo, ήταν δις τυχερός, ώστε να αποφύγει τα λάθη των Marcus Ericsson (Sauber) και Rio Haryanto (Manor).

Στο τελευταίο τέταρτο της 90λεπτης διαδικασίας, είδαμε τους κορυφαίους συνδυασμούς να χρησιμοποιούν την πάρα πολύ μαλακή γόμα της Pirelli, όμως χωρίς σημαντικές αλλαγές στην κατάταξη.

Αυτή διαμορφώθηκε ως εξής:

News 24/7

24MEDIA NETWORK