GP Αυστρίας (FP3): Μπροστά η Ferrari, στις μπαριέρες ο Rosberg

Βίοι αντίθετοι για τη Scuderia και τη Mercedes στις τελευταίες ελεύθερες δοκιμές της Αυστρίας

GP Αυστρίας (FP3): Μπροστά η Ferrari, στις μπαριέρες ο Rosberg

Επεισοδιακή αποδείχθηκε η τρίτη και τελευταία περίοδος ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Αυστρίας, ένατου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Η Ferrari είχε το πάνω χέρι, πραγματοποιώντας το 1-2 με τον Sebastian Vettel στην κορυφή – για 5η φορά φέτος σε FP3. Όμως τα βλέμματα τράβηκε –για τους λάθος λόγους- ο Nico Rosberg, που προδόθηκε από την ανάρτηση της W07 και κατέληξε στις μπαριέρες.

Ας τα δούμε αναλυτικά. Σε αντίθεση με τη χθεσινή καταιγίδα, η πίστα του Red Bull Ring υποδέχθηκε οδηγούς και ομάδες με λιακάδα, θερμοκρασία αέρα στους 34 βαθμούς και οδοστρώματος στου 44! Στα πρώτα λεπτά της ωριαίας διαδικασίας οι Ferrari είχαν το πάνω χέρι, με τον Hamilton να πηγαίνει εντυπωσιακά με το πλάι στη στροφή 8, χωρίς όμως συνέπειες. Χρειάστηκε ωστόσο να επιστρέψει στα pit αφού είχαν φθαρεί υπέρμετρα τα πίσω ελαστικά του, πρόβλημα που ταλαιπωρεί ιδιαίτερα τα ασημί βέλη στην Αυστρία.

Το 1.07.307 που πέτυχε νωρίς-νωρίς ο Vettel αποτέλεσε το νέο ρεκόρ πίστας και ήρθε με την πάρα πολύ μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli. Όμως ο Iceman είχε απάντηση, στα μισά του FP3 πήγε στο 1.07.234 και απέδειξε πως η βελτιωμένη μονάδα ισχύος μπορεί να δώσει κάτι… παραπάνω στη Scuderia.

Στο 20λεπτο πριν το φινάλε της διαδικασίας, ο Nico Rosberg ξεκίνησε ένα καλό γύρο αλλά όλα τελείωσαν στην έξοδο της δεύτερης στροφής. Με το που πάτησε τα κερμπ, κατέρρευσε η ανάρτηση πίσω αριστερά και η W07 Hybrid κατέληξε εντυπωσιακά στον τοίχο. Ο Γερμανός δεν τραυματίστηκε αλλά ήταν σαφώς εκνευρισμένος από το συμβάν που αναγκάζει πλέον τους μηχανικούς της Mercedes να δώσουν αγώνα δρόμου για να έχουν το μονοθέσιό του έτοιμο για τη μάχη της pole position. To συμβάν αυτό προκάλεσε καθεστώς κόκκινης σημαίας αλλά όπως συμβαίνει πάντα στις ελεύθερες δοκιμές, το ρολόι συνέχισε να μετράει αντίστροφα.

Όμως δεν ήταν το τελευταίο συμβάν, είχαμε κι άλλες «στιγμές», με σημαντικότερο το τετ α κε της Williams του Vdata-altteri Bottas πέντε λεπτά πριν το πέσιμο της καρό σημαίας. Την ίδια ώρα, ο Vettel κατέβαζε ακόμα περισσότερο την κορυφαία επίδοση στο σιρκουί της Στυρίας, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1.07.098, με τον Hamilton να καταφέρνει να βρεθεί στην τρίτη θέση, υστερώντας κατά δύο δέκατα του δευτερολέπτου.

Εν τω μεταξύ, ένα πρόβλημα στη μονάδα ισχύος της Ferrari που «φοράει» η Scuderia Toro Rosso, περιόρισε τον Carlos Sainz σε ρόλο θεατή στο μεγαλύτερο κομμάτι της διαδικασίας.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP3:

News 24/7

24MEDIA NETWORK