GP Γερμανίας: Ξανά στην pole position ο Rosberg

Ο οδηγός της Mercedes ξεπέρασε προβλήματα και αντιπάλους στο Χόκενχαϊμ

GP Γερμανίας: Ξανά στην pole position ο Rosberg

Τη δεύτερη συνεχόμενη, πέμπτη φετινή και 27η συνολικά pole position στην καριέρα του στη Formula 1, πανηγύρισε στη Γερμανία ο Nico Rosberg. Ο Γερμανός κατάφερε να φτάσει… δραματικά στην pole αφού στην πρώτη του προσπάθεια αντιμετώπισε προβλήματα με τα ηλεκτρονικά της W07 Hybrid. Όμως ο οδηγός της Mercedes επέστρεψε στην πίστα, κάνοντας μόνο έναν γύρο που όμως αποδείχθηκε αρκετός.

Το 1.14.363 ήταν ένα δέκατο του δευτερολέπτου κάτω από την επίδοση που έκανε στις… καθυστερήσεις ο Lewis Hamilton. Για τρίτο συνεχόμενο αγώνα, στην πρώτη σειρά της εκκίνησης θα έχουμε δύο Mercedes και στη δεύτερη δύο Red Bull. Όμως ας τα δούμε όλα αναλυτικά…

Η πίστα του Χόκενχαϊμ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με σποραδική συννεφιά, θερμοκρασία αέρα στους 25 βαθμούς και οδοστρώματος στους 41! Οι Mercedes βγήκαν στην πίστα με τη μαλακή γόμα, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που κυνήγησαν χρόνους με την πολύ μαλακή. Κι όμως οι W07 Hybrid ήταν ταχύτερες με το 1.15.243 του Lewis Hamilton να είναι η καλύτερη επίδοση του διημέρου μέχρι εκείνη τη στιγμή!

Μάλιστα αυτή η επίδοση ήταν ήδη ένα και πλέον δευτερόλεπτο κάτω από τον χρόνο της pole position στην τελευταία επίσκεψη της F1 σε αυτή την πίστα, το 2014 (1.16.540). Στη ζώνη αποκλεισμού βρέθηκε ο Kevin Magnussen (Renault), οι δύο Manor, ο Daniil Kvyat (Toro Rosso) και οι δύο Sauber, με αξιοσημείωτη την 18η θέση του Pascal Wehrlein.

Στο Q2 οι Mercedes έβαλαν και την πολύ μαλακή γόμα και ήταν ξανά μπροστά, ξανά με τον Hamilton να δείχνει το δρόμο. Το προβάδισμά του από τον Rosberg ήταν στα 91 χιλιοστά του δευτερολέπτου, με τον Max Verstappen τρίτο, στα τρία δέκατα. Εκτός συνέχειας έμειναν οι δύο Haas (με τον Gutierrez μπροστά από τον Grosjean), οι δύο McLaren, ο Carlos Sainz (Toro Rosso) και ο Jolyon Palmer (Renault).

Στο Q3 τα πράγματα δεν άρχισαν καλά για τον Rosberg, καθώς το πρόβλημα στα ηλεκτρονικά τον ανάγκασε να εγκαταλείψει τον πρώτο του γύρο, την ίδια ώρα που ο Hamilton κατέβαζε στο 1.14.486!

Με τον Daniel Ricciardo μόνο δύο δέκατα του δευτερολέπτου πίσω του και τον Max Verstappen να ακολουθεί με την άλλη Red Bull. Όσο οι υπόλοιποι ετοιμάζονταν για τη δεύτερη προσπάθειά τους, ο Rosberg βγήκε τελικά στην πίστα για έναν γύρο και καλό! Η επίδοσή του αποδείχθηκε πολύ καλή για τον ανταγωνισμό και έτσι θα εκκινήσει από την pole position στον αγώνα της πατρίδας του.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Έπαιξαν μπάλα για τον Schumacher

News 24/7

24MEDIA NETWORK