GP Γερμανίας: Ξανά άπιαστος ο Hamilton

Στις τέσσερις νίκες έφτασε το σερί του Lewis Hamilton, ο οποίος άφησε πολύ πίσω του τον Nico Rosberg στο GP της Γερμανίας και πλέον κάνει το ίδιο και με την κατάταξη των οδηγών. Εκτός βάθρου ο poleman στον αγώνα της πατρίδας του, ο Daniel Ricciardo και ο Max Verstappen ακολούθησαν τον Βρετανό.

GP Γερμανίας: Ξανά άπιαστος ο Hamilton

Μία κομβική νίκη πανηγύρισε στο Grand Prix Γερμανίας ο Lewis Hamilton. Η 49η επιτυχία του στον μαγικό κόσμο της Formula 1, ήρθε μέσα στην έδρα του Nico Rosberg και οδήγησε στην πλήρη ανατροπή σε σχέση με το πώς ξεκίνησε η σεζόν. Από το +43 από τον Γερμανό, ο Βρετανός είναι πλέον 19 πόντους μπροστά, συνεχίζονταν την επική αντεπίθεσή του, στην οποία μετρά 6 νίκες στους τελευταίους 7 αγώνες.

Στο Χόκενχαϊμ, όλα κρίθηκαν στα πρώτα 500 μέτρα. Ο Pole Man Rosberg έκανε τραγική εκκίνηση, πέφτοντας πίσω τόσο από τον teammate του στη Mercedes όσο και τις Red Bull. Έτσι από εκεί και πέρα ο Hamilton ήλεγξε τον αγώνα και το προβάδισμά του, φτάνοντας χωρίς προβλήματα πρώτος στην καρό σημαία.

Όσο για τον Rosberg, προσπάθησε διαφοροποιώντας τη στρατηγική στις επιλογές ελαστικών να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Κατάφερε να περάσει τον Max Verstappen όμως η αμφιλεγόμενη στάση του στη μεταξύ τους μονομαχία, έφερε ποινή 5 δευτερολέπτων για τον Γερμανό. Αυτή συμπλήρωσε το άσχημο απόγευμα που τελικά τον έφερε τέταρτο.

Οι ταύροι πλαισίωσαν τον Hamilton στο βάθρο, με τον Daniel Ricciardo να βρίσκεται εκεί για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα. Με αυτό το αποτέλεσμα η αυστριακή ομάδα πέρασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών, μπροστά πλέον από τη Ferrari που έκανε έναν ακόμα μέτριο αγώνα και είδε τους οδηγούς της στην πέμπτη και την έκτη θέση.

Η έβδομη θέση του Nico Hulkenberg, σε συνδυασμό με τη δέκατη του Sergio Perez, έφεραν τη Force σε απόσταση 15 πόντων από την τέταρτη στους κατασκευαστές Williams. Η βρετανική ομάδα πήρε το ρίσκο επιλογής δύο pit stop αλλά η απόδοση των ελαστικών του Vdata-altteri Bottas έπεσε δραματικά στο τέλος, με αποτέλεσμα ο Φινλανδός να μείνει ένατος, πίσω από τη McLaren-Honda του Jenson Button!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η κατάταξη των πιλότων και των ομάδων της Formula 1

ΤΟ LIVE

14:44
Καλό μεσημέρι! Τελευταίος αγώνας πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα, μία πολύ ενδιαφέρουσα μονομαχία – ειδικά σε ότι αφορά στους δύο διεκδικητές του τίτλου. Ο Nico Rosberg είναι για πρώτη φορά πίσω από τον Lewis Hamilton στη βαθμολογία και θέλει εντός έδρας να αλλάξει ξανά τις ισορροπίες.
14:45
Όμως πριν επικεντρωθούμε σε όσα συμβαίνουν στο Χόκενχαϊμ, ας ξεκινήσουμε… κεφάτα, με την ανατρεπτική ανασκόπηση του προηγούμενου αγώνα. Που κολλάνε σε αυτά ο Καμπιάσο και ο Ολυμπιακός; Η απάντηση στο video.
14:45
Πολλά μεσολάβησαν μέχρι να πάμε στην Ουγγαρία, με σημαντικότερη είδηση την αποχώρηση του James Allison από το ρόλο του τεχνικού διευθυντή της Ferrari.
14:54
Όμως πολύ σημαντική ήταν και η αλλαγή πλεύσης από πλευράς της FIA, με το Strategy Group να αποφασίζει την πλήρη απελευθέρωση των team radio.
14:55
Προτού οι οδηγοί πατήσουν γκάζι στην πίστα, πάτησαν γκάζι στο… χορτάρι! Σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, όπου η ομάδα πιλότων της Formula 1 αλλά και πλειάδα αστέρων όπως οι Νοβίτσκι, Ποντόλσκι κ.α. έπαιξαν περνώντας το δικό στους μήνυμα για τον Michael Schumacher που εξακολουθεί να δίνει τον δικό του αγώνα.
14:56
Πάμε όμως στα αγωνιστικά, με τον Rosberg να παίρνει τη 26η pole position της καριέρας του, μετά από μία προσπάθεια με προβλήματα!
14:56
Ας περάσουμε όμως στο σήμερα και να δούμε τι ελαστικά έχει στη διάθεσή του κάθε οδηγός!
14:57

14:58
Ο καιρός είναι πολύ καλός στη Γερμανία αν και υπάρχει απειλή βροχής στην πορεία του αγώνα. Η θερμοκρασία αέρα είναι στους 23 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος έχει ανέβει στους 40!
15:02
Οι δύο καλύτερες εκδοχές στρατηγικής σύμφωνα με την Pirelli είναι:
- είτε 2 pit stop με εκκίνηση με πολύ μαλακή γόμα, αλλαγή στον 20 γύρο πάλι για πολύ μαλακή και στον 32 για τη μαλακή.
- είτε 3 pit stop, εκκινώντας με πολύ μαλακή, αλλάζοντας πάλι για πολύ μαλακή στον 14ο και τον 30ο γύρο και τελευταίο pit stop στον 47ο για τη μαλακή.
15:05
Καταστροφική η εκκίνηση του Rosberg που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να μπορέσει σήμερα να αλλάξει ξανά υπέρ του τις ισορροπίες.
15:07

15:07
Ο Ricciardo έπαιξε άμυνα α λα… Verstappen όταν του επιτέθηκε ο Rosberg.
15:10

15:10

15:14
Μόνο ο Esteban Gutierrez που είναι 18ος και ο Jolyon Palmer που είναι τελευταίος έχοντας δει επισκεφτεί τα pit, έχουν τη μαλακή γόμα. Όλοι οι άλλοι έχουν την πολύ μαλακή αλλά πρέπει να σημειωθεί πως μόνο ο Ricciardo εκκίνησε με χρησιμοποιημένο σετ!
15:14

15:17

15:18


15:20
Μπήκαν μαζί Verstappen/Rosberg για αλλαγή ελαστικών, αλλά ο Γερμανός δεν κατάφερε να πάρει ώθηση από τους μηχανικούς του. Έχασαν χρόνο στον πίσω αριστερό τροχό…
15:22
Αλλαγή ελαστικών και για τον Ricciardo που επιστρέφει στην πίστα μπροστά από τον Rosberg. Ο Αυστραλός έβαλε τη μαλακή γόμα, σε αντίθεση με τον teammate του!
15:22
Βάζει και ο Sebastian Vettel τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli.
15:23
Σειρά του Hamilton, πρόλαβε να χτίσει προβάδισμα 23+ δευτερολέπτων και με ένα γρήγορο pit stop, κατάφερε να επιστρέψει στην πίστα άνετα πρώτος. Έβαλε τη μαλακή γόμα, όπως μόλις και ο Kimi Raikkonen.
15:25
Αλλαγή στρατηγικής για τον Rosberg, ο μηχανικός του τον ενημέρωσε πως περνάνε σε «Σχέδιο Β». Ο Γερμανός που είναι τέταρτος, έχει ελαστικά πολύ μαλακής γόμας όπως και ο Verstappen ενώ οι Hamilton/Ricciardo/Ferrari έχουν βάλει τη μαλακή.
15:26
Με την πολύ μαλακή γόμα ελαστικών, ο Rosberg πλησιάζει γρήγορα τον Ricciardo!
15:27

15:27
Με την πολύ μαλακή γόμα ελαστικών, ο Rosberg πλησιάζει γρήγορα τον Ricciardo!
15:29

15:29
Στο 1.20 γυρίζουν και οι επτά πρώτοι!
15:36

15:40
Πλην του Hamilton που είναι ακόμα στο 1.20.7, ο ρυθμός των έξι που ακολουθούν έχει πέσει…
15:40

15:41
Ο Verstappen μάλλον καθυστερούσε Ricciardo/Rosberg, ο Γερμανός μπήκε στα pit για να βρει χώρο μπροστά του και να 'πατήσει γκάζι".
15:43

15:46
Να που έπιασε τόπο η τακτική της Mercedes! Μετά το pit stop Verstappen έρχονται δίπλα δίπλα με τον Rosberg που όμως μάλλον… υπερέβαλλε εαυτό, ουσιαστικά ωθώντας τον Ολλανδό εκτός πίστας.
15:47
Οι αγωνοδίκες εξετάζουν το συμβάν. Η γραμμή που ακολούθησε ο Rosberg δεν διέφερε πολύ από εκείνη που είχε στη στροφή 2 στην Αυστρία. Μόνο που τότε ο Hamilton δεν το «φοβήθηκε».
15:48

15:50
Ποινή 5 δευτερολέπτων στον Rosberg για την τακτική του στην κόντρα με τον Verstappen!
15:51
Βάζει την πολύ μαλακή γόμα ο Hamilton, το ίδιο έκαναν ο Ricciardo και οι Ferrari. Με τη μαλακή ο δεύτερος Rosberg που έχει ποινή 5 δευτερολέπτων και ο Verstappen!
15:56
Είναι ξεκάθαρο πως ο Verstappen κινείται πιο αργά από τον Ricciardo. Όπως θα έλεγε μία ψυχή: «Max, Daniel is faster than you…».
15:58
Για τρίτο συνεχόμενο αγώνα επί γερμανικού εδάφους, ο Felipe Massa δεν θα δει καρό σημαία…
16:01

16:03
Πατάει πόδι ο Vettel, αρνείται να μπει για αλλαγή ελαστικών, συνεχίζει με τα ελαστικά πολύ μαλακής γόμας…
16:04
Τελευταίο pit stop για τον Rosberg, εκτίει και την ποινή του και βάζει τη μαλακή γόμα για να πάει μέχρι το τέλος!
16:06
H άρνηση του Vettel να εναρμονιστεί με όσα αποφάσισε η ομάδα στρατηγικής της Ferrari, η οποία τελικά άλλαξε και άποψη, είναι ενδεικτική της εμπιστοσύνης που έχει σε αυτή.
16:12

16:13
Τελευταίο stint, με χρησιμοποιημένο σετ μαλακής γόμας ο Hamilton και προβάδισμα 7 δευτερολέπτων, με φρέσκια πολύ μαλακή ο δεύτερος Ricciardo, με χρησιμοποιημένη πολύ μαλακή ο Verstappen, με χρησιμοποιημένη μαλακή ο Rosberg και φρέσκιες μαλακές οι Ferrari.
16:16
Απομένουν 15 γύροι και ο Ricciardo συνέχεια ροκανίζει τη διαφορά από τον Hamilton. Τώρα είναι στα 6.5sec. Έχει κόψει ρυθμό ο παγκόσμιος πρωταθλητής ή... ;
16:16

16:19
Δείχνει να ελέγχει την κατάσταση ο Hamilton στην κορυφή, στη Red Bull θα πανηγυρίζουν αν έρθει όντως το 2-3 αφού θα προσπεράσουν τη Ferrari στη βαθμολογία κατασκευαστών. Και θα ανοίξουν και διαφορά!
16:21

16:27
Ψιχαλίζει αλλά ακόμα όχι τόσο ώστε να μιλάμε για ενδεχόμενο ανατροπής στο φινάλε.
16:35
Πέφτει η καρό σημαία! Νικητής ο Hamilton μέσα στη Γερμανία! 
16:36

16:37
Έκτη νίκη σε επτά αγώνες για τον Lewis Hamilton που πάει… διακοπές με προβάδισμα 19 πόντων στις αποσκευές του!
16:37
Σπουδαίο αποτέλεσμα για τον παγκόσμιο πρωταθλητή, σα "νίκη" για τη Red Bull η διπλή παρουσία στο βάθρο. Στιγμές... για βαθύ συλλογισμό για τον Nico Rosberg και προβληματισμό στη Ferrari όπου αντί να κερδίζει έδαφος, χάνει.
16:38

16:38
Καλό απόγευμα από εμένα, μείνετε συντονισμένοι στο Contra.gr για όλες τις εξελίξεις και το δικό μας επόμενο ραντεβού είναι αύριο βράδυ, στις 21.00, με το καθιερωμένο LIVE CHAT! Να οδηγείτε με προσοχή!

News 24/7

24MEDIA NETWORK