GP Ισπανίας (FP3): Πρόβα Pole για Rosberg

Οι Mercedes έκαναν το 1-2 αλλά με τον Vettel μόλις χιλιοστά πιο αργό

GP Ισπανίας (FP3): Πρόβα Pole για Rosberg

Υποσχέσεις για μία ενδιαφέρουσα μάχη στις κατατακτήριες δοκιμές, άφησε η Τρίτη και τελευταία περίοδος ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ισπανίας. Ο νικητής των πρώτων τεσσάρων αγώνων και πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Nico Rosberg, τοποθέτησε εαυτόν στην κορυφή της κατάταξης αλλά αυτή τη φορά, χωρίς μεγάλη διαφορά.

Η πίστα του Μονμελό υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με θερμοκρασία αέρα στους 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 29. Οι συνήθεις πρωταγωνιστές δεν μπήκαν άμεσα στην αρένα και χρειάστηκε να περάσουν 17 λεπτά για να δούμε τον Kimi Raikkonen στο 1.24.916 με τη μέση γόμα ελαστικών της Pirelli.

Όμως λίγο αργότερα το χρονόμετρο άρχισε να σταματά αρκετά χαμηλότερα, καθώς μπήκε στο παιχνίδι η μαλακή γόμα της Pirelli. Με αυτή ο Rosberg κινήθηκε στο 1.23.078, τέσσερα δέκατα κάτω από την αντίστοιχη πρώτη προσπάθεια του Hamilton.

Ωστόσο, ένα τέταρτο πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Rosberg κλήθηκε να επιστρέψει στα pit λόγω προβλήματος που αφορούσε στη μονάδα ισχύος της Mercedes. Πίσω τους πλασαρίστηκε τελικά ο Sebastian Vettel, που με τη μαλακή γόμα ήταν μόλις 21 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Hamilton.

Ακολούθησαν οι δύο Red Bull, με τον Max Verstappen να είναι ταχύτερος του Daniel Ricciardo, σε μία διαδικασία χωρίς απρόοπτα.

Αναλυτικά η κατάταξη:

News 24/7

24MEDIA NETWORK