GP Ιταλίας (FP2): Αλλαγή στην κορυφή

Οι Mercedes έκαναν ξανά το 1-2 στη Μόντσα αλλά οι Ferrari πλησιάζουν.

GP Ιταλίας (FP2): Αλλαγή στην κορυφή

Μπορεί το σκηνικό στην κορυφή της κατάταξης της δεύτερης περιόδου ελεύθερων δοκιμών να είναι παρόμοιο με εκείνο της πρώτης, δηλαδή με δύο Mercedes και δύο Ferrari στις πρώτες θέσεις, όμως αρκετά άλλαξαν. Αρχικά στο όνομα που βρίσκεται στην κορυφή των χρόνων, μιας και αυτή τη φορά ο Lewis Hamilton κινήθηκε ταχύτερα από τον teammate του, Nico Rosberg. Αμφότεροι σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις τους χρησιμοποιώντας την πολύ μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli. Όσο για τα κόκκινα μονοθέσια, μείωσαν κατά το ήμισυ τη διαφορά από τα ασημί βέλη.

Όλα αυτά ενώ η πίστα της Μόντσα υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς, με παρόμοιο καιρό με το πρωί. Ηλιοφάνεια και ζέστη, με τη θερμοκρασία αέρα στους 29 και οδοστρώματος στους 40. Το πρώτο μισό της διαδικασίας δεν είχε απρόοπτα αλλά με τη συμπλήρωση 40 λεπτών δράσης, η Manor του Esteban Ocon ακινητοποιήθηκε λίγο μετά το δεύτερο chicane. Πράγμα που προκάλεσε καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας για μερικά λεπτά.

Καθυστερημένα εμφανίστηκε στην πίστα η McLaren-Honda του Fernando Alonso, που όμως μπήκε ξανά στα pits με πρόβλημα στο συμπλέκτη. Πάντως ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, κατάφερε να σημειώσει τον έβδομο καλύτερο χρόνο, πίσω και από τις δύο Red Bull.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ

News 24/7

24MEDIA NETWORK