GP Κίνας (FP2): Πήραν φόρα οι Ferrari

Kimi Raikkonen και Sebastian Vettel ήταν ταχύτεροι στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

GP Κίνας (FP2): Πήραν φόρα οι Ferrari

Αλλαγή σκηνικού είχαμε στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Κίνας, που διεξάγεται στην πίστα της Σαγκάης. Μετά το 1-2 της Mercedes στο FP1, στο FP2 ήταν η σειρά της Ferrari να κάνει κατάληψη στις δύο πρώτες θέσεις της κατάταξης, με τον Kimi Raikkonen ταχύτερο όλων!

Στο πρώτο μισό της διαδικασίας ήταν ο Rosberg αυτός που συνέχιζε το βιολί του, αρχικά με επίδοση στο 1.37.761 και στη συνέχεια, με τη συμπλήρωση του ημιώρου, να κατεβάζει στο 1.37.133. Όμως ακριβώς στα μισά της διαδικασίας, ήρθε η «επίθεση» της Scuderia.

Αρχικά ήταν ο Sebastian Vettel αυτός που εκτόπισε τις W07 Hybrid, με επίδοση στο 1.37.005. Όμως λίγο αργότερα, είδε τον Φινλανδό teammate του να σπάει το φράγμα του 1.37 και σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1.36.896, να τοποθετεί εαυτόν στην κορυφή της κατάταξης όπου έμεινε και μέχρι τέλους. Οι επιδόσεις και των δύο Ferrari αλλά και των δύο Mercedes, ήρθαν με την ίδια γόμα ελαστικών! Την πολύ μαλακή γόμα της Pirelli, που μαζί με τη μαλακή και τη μέση είναι οι διαθέσιμες επιλογές για αυτό το τριήμερο.

Όπως συνήθως, πίσω από τις δύο ομάδες που συνήθως βρίσκονται εκεί ψηλά, Red Bull και Toro Rosso ακολούθησαν σε επιδόσεις.

Σε αντίθεση με την πρωινή περίοδο, δεν υπήρχαν απρόοπτα και κόκκινες σημαίες. Το μοναδικό αξιοσημείωτο ήταν η υπερθέρμανση στα πίσω φρένα της Haas του Esteban Gutierrez. O Μεξικανός επέστρεψε στα pit με… φωτιά στα μπατζάκια του και δεν επέστρεψε ξανά στην πίστα.

Απών ήταν ο Kevin Magnussen, καθώς η Renault δεν πρόλαβε να επιδιορθώσει τη ζημιά στην ανάρτηση από τη δύσκολη στιγμή του FO1.

Αναλυτικά η κατάταξη στο FP2:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

GP Κίνας (FP1): Rosberg και… απρόοπτα!
Το Grand Prix Κίνας σε αριθμούς
Το GP Κίνας στην TV

News 24/7

24MEDIA NETWORK