GP Μαλαισίαs QP: Pole position για τον Hamilton

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes επικράτησε κατά κράτος του Nico Rosberg

GP Μαλαισίαs QP: Pole position για τον Hamilton

Την όγδοη φετινή του pole position και τρίτη συνεχόμενη στη Μαλαισία, πανηγύρισε ο Lewis Hamilton. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν το απόλυτο αφεντικό στη μάχη των κατατακτήριων δοκιμών, σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο στο Q1, στο Q2 αλλά και στο Q3. Έτσι για 100η φορά στην καριέρα του θα εκκινήσει από την πρώτη σειρά του grid! Δίπλα του θα είναι ο Nico Rosberg με την έτερη Mercedes W07 Hybrid, που κατάφερε στο φινάλε να «εκτοπίσει» τους ταύρους.

Ας τα δούμε αναλυτικά. H πίστα της Σεπάνγκ υποδέχθηκε τις ομάδες με συννεφιά και απειλή βροχής, με τη θερμοκρασία αέρα να είναι στους 30 βαθμούς ενώ αυτή του οδοστρώματος στους 42 – έντεκα λιγότερους από την τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών!

Στο Q1 οι Mercedes ήταν μπροστά, με τον Hamilton να δείχνει το δρόμο αλλά τις Ferrari να είναι μόνο ένα δέκατο του δευτερολέπτου πιο αργές! Μάλιστα ο Kimi Raikkonen ήταν κατά ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου (!) ταχύτερος του Sebastian Vettel. Για τη McLaren ήταν μία περίοδος όπου ο Jenson Button είχε ένα εντυπωσιακό τετ α κε και πολλή γκρίνια για την «κίνηση» που βρήκε στους γρήγορους γύρους ενώ ο Fernando Alonso έκανε… βόλτα. Έχοντας λάβει 45 θέσεις ποινής στο grid λόγω αλλαγών στοιχείων στη μονάδα ισχύος της Honda, o Ισπανός δεν προσπάθησε καν να κάνει πραγματικά γρήγορο γύρο, προτίμησε –εύλογα- να προφυλάξει ελαστικά ενόψει του αγώνα. Μαζί του στη ζώνη αποκλεισμού από το Q2 ήταν οι συνήθεις ύποπτοι, οι δύο Sauber, οι δύο Manor και η Renault του Jolyon Palmer.

Στο Q2 το δίδυμο κορυφής δεν άλλαξε, ο Hamilton παρέμεινε στην κορυφή αλλά αυτή τη φορά με διαφορά μισού δευτερολέπτου! Ο Raikkonen ήταν πάλι μπροστά από τον Vettel αλλά αμφότεροι ήταν αυτή τη φορά πίσω από τις δύο Red Bull. Όσο για τη ζώνη αποκλεισμού, το θύμα-έκπληξη ήταν ο Vdata-altteri Bottas με τη Williams και τον ακολούθησαν οι δύο Haas, o Magnussen με τη Renault και οι δύο Toro Rosso.

Στην πρώτη ζαριά στο Q3, o Hamilton συνέχισε το βιολί του, με επίδοση στο 1.32.850 και μισό δευτερόλεπτο μπροστά από κάθε αντίπαλο. Ακολούθησαν οι δύο Red Bull με τον Verstappen μπροστά από τον Ricciardo, με τον Raikkonen μπροστά από τον Rosberg που πέταξε την προσπάθειά του στα σκουπίδια λόγω λάθους στη στροφή 6. H τελική προσπάθεια εξελίχθηκε σε θρίλερ, με τον Lewis να κάνει λάθος και να εγκαταλείπει την προσπάθεια όμως ο Rosberg δεν βρήκε την απαιτούμενη ταχύτητα για να του κλέψει την pole. Ήταν 4 δέκατα πιο αργός και τουλάχιστον κατάφερε να τοποθετήσει εαυτόν στην πρώτη σειρά της εκκίνησης.

Στη δεύτερη σειρά του grid θα παραταχθούν τα δύο μονοθέσια της Red Bull Racing (με τον Verstappen να επικρατεί του Ricciardo για 3η φορά σε κατατακτήριες) και στην τρίτη εκείνα της Ferrari. Στα αξιοσημείωτα ήταν η επίτευξη του ένατου καλύτερου χρόνου από τον Jenson Button, σε μία πίστα που δεν θα περίμενε κανείς να δει μία McLaren μπροστά από τις Williams. Κι αυτό ενόψει της 300ης εκκίνησης στην καριέρα του Βρετανού στην F1.

Αναλυτικά η κατάταξη:

News 24/7

24MEDIA NETWORK