GP Μεγάλης Βρετανίας: Νικητής στην έδρα του ο Hamilton!

Νικητής για 3η σερί χρονιά στο βρετανικό GP ο Lewis Hamilton! Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes είδε πρώτος την καρό σημαία στην πίστα του Silverstone, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον ομόσταυλό του, Nico Rosberg. Τις θέσεις του πόντιουμ συμπλήρωσε ο Max Verstappen με Red Bull Racing.

GP Μεγάλης Βρετανίας: Νικητής στην έδρα του ο Hamilton!

Μία εμφατική νίκη πανηγύρισε στο Σίλβερστοουν ο Lewis Hamilton. Μπροστά στους συμπατριώτες του ο οδηγός της Mercedes διαχειρίστηκε χωρίς προβλήματα τις μεικτές συνθήκες στο ξεκίνημα του αγώνα, δεν απειλήθηκε και έτσι έφτασε στον 51 γύρο με σχετική άνεση! Έτσι ξεσήκωσε το κοινό που γέμισε τις κερκίδες της πίστας του Νορθάμπτονσαϊρ, κατακτώντας την τρίτη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη του – και τέταρτη συνολικά στην καριέρα του.

Όμως όσο εύκολα πήρε τη νίκη ο Lewis, τόσο δύσκολα πήρε τη δεύτερη θέση ο Nico Rosberg. Ο Γερμανός ενεπλάκη σε μία συναρπαστική μάχη με τον Max Verstappen, με τις Red Bull όπως πάντα να παρουσιάζονται ανταγωνιστικές υπό μεικτές συνθήκες. Όταν όμως η πίστα είχε πλέον στεγνώσει, οι W07 είχαν το πάνω χέρι. Ο πιτσιρικάς έπαιξε άμυνα όσο μπορούσε αλλά τελικά παρέδωσε τη δεύτερη θέση.

Αυτά εντός πίστας γιατί σχετικά με τα αποτελέσματα έχουμε ένα ερωτηματικό. Στους τελευταίους γύρους ο Rosberg αντιμετώπισε προβλήματα με το κιβώτιό του, δεν μπορούσε να βάλει την έβδομη σχέση και η Mercedes είναι υπό εξέταση από τους αγωνοδίκες διότι του έδωσε μέσω team radio οδηγίες για το πώς θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Αν τελικά τιμωρηθεί, ακόμα και η μικρότερη ποινή θα τον φέρει πίσω από τον Verstappen. Τέταρτος, σε ένα πολύ καλό απόγευμα για τη Red Bull, ήταν ο Daniel Ricciardo ενώ λίγο πριν το φινάλε ο Kimi Raikkonen προσπέρασε τον Sergio Perez (Force India), εδραιώνοντας εαυτόν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Κι αυτό γιατί για να φτάσουμε στον teammate του στην κατάταξη, πρέπει να περάσουμε τους Nico Hulkenberg (Force India) και τον Carlos Sainz που έκανε μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση με την Toro Rosso.

Ο Vettel λοιπόν εκκίνησε μόλις 11 λόγω αλλαγής κιβωτίου, έχασε θέσεις στο χάος στο Pit lane όταν αποσύρθηκε το αυτοκίνητο ασφαλείας (πίσω από το οποίο έγιναν οι πρώτοι 5 γύροι και ύστερα δεν του βγήκε το ρίσκο με τα σλικ ελαστικά στον 16 γύρο. Στο τέλος πήρε και ποινή 5 δευτερόλεπτων γιατί «ώθησε» εκτός πίστας τον Felipe Massa αλλά αυτή δεν επηρέασε τη θέση του στην τελική κατάταξη. Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσε η άλλη Toro Rosso, με τον Daniil Kvyat.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΤΟ LIVE:

14:39
Καλησπέρα σας. Μείνετε συντονισμένοι και ενημερωθείτε για την εξέλιξη του βρετανικού GP.
14:39
Καλό μεσημέρι και από εμένα. Περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον το σημερινό αγώνα, ειδικά με τον καιρό κλασικά για την Αγγλία… απρόβλεπτο. Τώρα δεν βρέχει αλλά υπάρχουν μαύρα σύννεφα γύρω από το σιρκουί του Σίλβερστοουν και 30% πιθανότητα βροχής.
14:40
Η θερμοκρασία αέρα είναι στους 19 βαθμούς Κελσίου και αυτή του οδοστρώματος στους 23.
14:40

14:41

14:47
Παρών και ο θρίλος του Isle Of Man, John McGuiness! Τον γνωρίσαμε στον φετινό αγώνα στο νησάκι της Ιρλανδικής θάλασσας! Διαβάστε περισσότερα εδώ


14:48
H μεγαλύτερη είδηση των προηγούμενων ημερών αφορούσε στην ανανέωση της συνεργασίας του Kimi Raikkonen με τη Ferrari!
14:50
Θα χρειαστούν ελαστικά για ακραίες καιρικές συνθήκες; Πονοκέφαλος τώρα η επιλογή για τις ομάδες!
14:50

14:51
Στις κατατακτήριες, η 55η pole position στην καριέρα του Lewis Hamilton και 6η φετινή, ήρθε μετά από θρίλερ! Διαβάστε περισσότερα εδώ
14:51
Τελευταία ευκαιρία για χαβαλέ πριν σοβαρέψουν τα πράγματα...
14:54
Ο αγώνας θα εκκινήσει πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας!
15:01
Ξεκίνησε ο αγώνας, για 11η φορά στην ιστορία του σπορ πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας!
15:02
Υπενθυμίζω πως οι γύροι μετρούν πλέον κανονικά! Επίσης πως όλοι εκκίνησαν υποχρεωτικά με τα full wet ελαστικά! Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον το τι θα γίνει όταν θα έρθει η ώρα για ενδιάμεσα και το χάος που θα προκύψει στο pit lane!
15:03

15:04
Όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, σε κάποια σημεία της πίστας δεν μπορείς να οδηγήσεις, κάποια είναι οκ, κάποια ήδη για inters
15:06
Όσο το αυτοκίνητο ασφαλείας είναι στην πίστα, οι οδηγοί ΔΕΝ μπορούν να αλλάξουν σε ενδιάμεσα ελαστικά.
15:06

15:09
Αν πρέπει να πάνε απ’ ευθείας για αλλαγή ελαστικών, όσες ομάδες έχουν τους οδηγούς τους σε παράταξη, αναγκαστικά θα καθυστερήσουν τον δεύτερο ώσπου να εξυπηρετήσουν τον πρώτο (Rosberg, Riccciardo, Gutierrez, Wehrlein).
15:13

15:13
Αποσύρεται στο τέλος αυτού του γύρου το Safety Car!
15:14
Και τώρα στο Pit Lane θα γίνει χαμός!
15:15

15:16
Οι Mercedes και οι Red Bull συνεχίζουν με τα ελαστικά για ακραίες καιρικές συνθήκες. Θα δοκιμάσουν να πάνε απ’ ευθείας για σλικ ελαστικά μετά από μερικούς γύρους;
15:17
Όχι, ο Ricciardo μπαίνει στα pit στον δεύτερο γύρο. Και βάζει ενδιάμεσα.
15:18

15:18
Εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας. Πλέον κάθε οδηγός καλείται να συμμορφωθεί σε συγκεκριμένους χρόνους ανά τομέα της πίστας.
15:19
Στα Pit o Lewis, για να βάλει ενδιάμεσα ελαστικά, ο Rosberg και ο Verstappen τον ακολουθούν!
15:21
Κερδισμένος βγήκε ο Perez που κάνοντας pit stop υπό το καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας, έχασε λιγότερο χρόνο από τους άμεσους αντιπάλους του και ανέβηκε τέταρτος! Μπροστά από Ricciardo, Raikkonen!
15:21

15:21
O Verstappen έχασε χρόνο στα pit, καθυστέρησε η αλλαγή στον εμπρός δεξιό τροχό της RB12.
15:22
Σε κάποια σημεία της πίστας, με το σπρέι δεν βλέπεις τίποτα! Όλα υπέρ των Mercedes...
15:24
Εν τω μεταξύ, ο Vettel έχει πέσει πιο χαμηλά απ’ ότι είχε εκκινήσει! Είναι δωδέκατος…
15:26
Τυχερός στην ατυχία του ο Bottas. Έχασε τον έλεγχο στη Βέιλ, έχασε θέσεις αλλά τουλάχιστον συνέχισε χωρίς πρόβλημα…
15:26
Από την όγδοη θέση, ο Φινλανδός έπεσε 13ος. Τουλάχιστον μας έδειξε πως και τα μονοθέσια πάνε με το πλάι, με τον κλασικό Φινλανδικό τρόπο...
15:27

15:27

15:30
Εκεί που έχει βρεθεί, νομίζω πως ο Vettel θα είναι από τους πρώτους που θα τολμήσουν να βάλουν σλικ ελαστικά. Ωστόσο ακόμα η πίστα δεν προσφέρεται για μία τέτοια κίνηση.
15:32
Η ήλιος έχει κάνει την εμφάνισή του, η πίστα στεγνώνει και στους επόμενους 2-3 γύρους θα δούμε κάποιον να τολμάει με σλικ ελαστικά.
15:33

15:35
Αυτές είναι οι στιγμές που μετράει ο οδηγός! Που επιταχύνει, φρενάρει & κρίνει αν πρέπει να ρισκάρει με σλικ.
15:36
Όπως προβλέψαμε, ο Vettel πήρε το ρίσκο και ήταν ο πρώτος που έβαλε σλικ ελαστικά – μέση γόμας!
15:38
Άλλη μία εντυπωσιακή παράσταση από τον Max Verstappen! Αυτό το παιδί δεν παίζει πια μόνο επίθεση, παίζει και άμυνα και όπως έδειξε και στην Αυστρία, ξέρει να προφυλάσσει και τα ελαστικά του όταν πρέπει!
15:39
Με σλικ πλέον οι δύο Mercedes και ο Ricciardo, ενώ ο Verstappen συνεχίζει με τα full wets.
15:39
Το τετ α κε του Vettel έδειξε πως παρότι ο χρόνος με τα σλικ είναι πια πολύ ταχύτερος, υπάρχουν πολλές παγίδες.
15:40

15:41
O Verstappen επέστρεψε στην πίστα με μεγαλύτερη διαφορά από πριν σε σχέση με τον Rosberg.
15:42
Όλοι πλέον με τη μέση γόμα της Pirelli!
15:44
Στον 20ο γύρο ο Verstappen πήρε ενάμιση δευτερόλεπτο από τον Hamilton! Για να δούμε και τον επόμενο γύρο τους…
15:46
Αντέδρασε ο Lewis, στο 1.39.1 και οι δύο...  Ο Ricciardo πέρασε τον Perez, είναι πλέον τέταρτος. Όπως πάντα, οι Red Bull βολεύονται στις μεικτές συνθήκες.
15:52
Τα τετ α κε των Raikkonen, Alonso, Sainz, δείχνουν πως η αγωνιστική διαδρομή κρύβει ακόμα πολλές παγίδες και μπορεί να τιμωρήσει κάθε απροσεξία.
15:53

15:56

tweet" data-lang="en">

LAP 25/52

ALO =

Amazingly he recovers and is able to continue #BritishGPpic.twitter.com/PUtJQDXirj

— Formula 1 (@F1) July 10, 2016
15:56
Όσο η πίστα στεγνώνει, η Mercedes γίνεται η γνωστή Mercedes και η RB12 κολοκύθα…
15:58
Η έξοδος του Hamilton δεν του στοίχησε, γιατί ο Verstappen ζήλεψε και έκανε το ίδιο. Υπό πίεση πλέον από τον Rosberg ο μικρός…
15:58

16:02
Η Pirelli έχει δώσει οδηγία σχετικά με τη μέση γόμα, πως δεν συνιστά να χρησιμοποιηθεί για περισσότερους από 28 γύρους! Θα συμμορφωθούν οι ομάδες ή θα έχουμε δράματα στο φινάλε;
16:05
Τέτοια άμυνα που παίζει ο Verstappen, ούτε ο Παρασκευάς ο Άντζας δεν έπαιζε!
16:06

16:07
Για να το σοβαρέψουμε, σύμφωνα με την οδηγία της Pirelli, όλοι θα πρέπει να κάνουν ξανά Pit Stop. Αν όχι, παίρνουν την ευθύνη…
16:10

16:12

16:15

16:17

16:18
Ποινή 5 δευτερολέπτων για τον Sebastian Vettel επειδή «έσπρωξε» εκτός πίστας τον Felipe Massa. Ωραίο απόγευμα έχει ο Γερμανός…
16:18
Θα τη βγάλει τη σεζόν ο Palmer; Δεν θα στοιχημάτιζα υπέρ του...
16:20
Με το φρέσκο σετ μαλακής γόμας ο Massa πετάει σε σχέση με τους οδηγούς που έχει γύρω του. Θα προλάβει να μπει στους βαθμούς;
16:25
Οι δύο οδηγοί της Mercedes έχουν κάνει 28 γύρους με αυτό το σετ μέση γόμας. Ακριβώς όσο συστήνει η Pirelli. Έχουν όμως άλλους έξι…
16:27
Προβλήματα στο κιβώτιο για τον Rosberg! «Chassis Default Zero One», ήταν η απάντηση που έλαβε…
16:27
H οδηγία από τη Mercedes είναι να "πηδάει" την έβδομη σχέση στο κιβώτιο ο Rosberg! Θα αντέξει τέσσερις γύρους; Ήδη τον πλησιάζει ο Verstappen!
16:31

16:31
O Rosberg είναι υπό εξέταση καθώς οι πληροφορίες που έλαβε μέσω team radio ακροβατούν ανάμεσα στη νομιμότητα & την παρανομία βάσει των ισχύοντων κανονισμών.
16:34
Ο Rosberg έχει ανεβάσει ρυθμό, το πρόβλημα φαίνεται να έχει λυθεί αλλά οι αγωνοδίκες δύσκολα θα του χαριστούν.
16:36
Θυμίζει Wembley το Silverstone! Νικητής για 3η σερί χρονιά στο βρετανικό GP ο Lewis Hamilton! Και πλέον μία ανάσα πίσω από τον Rosberg στη βαθμολογία!
16:36
Συνολικά αυτή ήταν η τέταρτη νίκη του Hamilton στο Silverstone.
16:37

16:37

16:39

16:39
Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη για τον Hamilton. Οριστικά φέρνει στα ίσια τη ζυγαριά και πλέον έχει μισή σεζόν για να πάρει κεφάλι βαθμολογικά και να υπερασπιστεί το θρόνο του.
16:42
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα συμβεί με τον Rosberg κι αν θα χάσει τη δεύτερη θέση, μαζί και πολύτιμους βαθμούς. 

Μείνετε συντονισμένοι στο Contra.gr, σε λίγο θα έχουμε το αναλυτικό ρεπορτάζ του αγώνα, στη συνέχεια δηλώσεις των πρωταγωνιστών και όλο το παρασκήνιο σχετικά με τον Rosberg. 

Και αύριο, στις 21.00 το LIVE CHAT! Καλό απόγευμα από εμένα, να οδηγείτε με ασφάλεια!

News 24/7

24MEDIA NETWORK