GP Μεξικό (FP2): Πήρε κεφάλι ο Vettel

Η Ferrari ήταν ξανά ανταγωνιστική, αυτή τη φορά σημείωσε και τον 1ο χρόνο!

GP Μεξικό (FP2): Πήρε κεφάλι ο Vettel

Αισιοδοξία στους απανταχού tifosi για ένα καλό αποτέλεσμα μετά από καιρό έφερε η εμφάνιση της Ferrari στα ελεύθερα δοκιμαστικά του Grand Prix της Formula 1 που διεξάγεται στην Πόλη του Μεξικού.

Μετά από τη δυναμική παρουσία στο FP1, ήρθε η πρωτιά δια χειρός Sebastian Vettel στο FP2! Μάλιστα αυτή τη φορά, με τα ιταλικά μονοθέσια να χρησιμοποιούν την ίδια γόμα ελαστικών με τα ασημί βέλη της Mercedes.

Όμως ας τα δούμε όλα αναλυτικά. Σε σχέση με την πρωινή περίοδο, οι θερμοκρασίες είχαν ανέβει - αν και όχι σημαντικά. Ήταν στους 17 βαθμούς Κελσίου στον αέρα και στους 27 στο οδόστρωμα. Αυτή τη φορά η δράση άρχισε από νωρίς και μόλις 15 λεπτά μετά από την έναρξη της διαδικασίας, ο Hamilton έβαλε φρέσκο σετ μαλακής γόμας της Pirelli και με την πρώτη, σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.20.362. Επίδοση που ήταν περισσότερο από μισό δευτερόλεπτο κάτι από εκείνη που του χάρισε την πρωτιά στο FP1.

O τοπικός ήρωας Sergio Perez, ξεσήκωσε τα πλήθη με ένα εντυπωσιακό τετ α κε στη στροφή 5, την ώρα που ο Rosberg είχε διαφορετικό πρόγραμμα από τον teammate του, γυρνώντας στην πίστα με τη μέση γόμα. Επίσης άλλο πρόγραμμα είχε ήδη η Ferrari, με τον Vettel να βάζει την πολύ μαλακή γόμα και να βρίσκει 2 δευτερόλεπτα, περνώντας πρώτος με διαφορά μισού δλ από τον Hamilton. Και με τον έτερο οδηγό της Scuderia, Kimi Raikkonen, να φοράει επίσης τα ελαστικά με τα κόκκινα διακριτικά και να τον πλαισιώνει.

Έχοντας συμπληρώσει το ένα τρίτο της 90λεπτης διαδικασίας, το ίδιο μοτίβο ακολούθησαν και οι Red Bull αλλά και ο Rosberg. Με τον Γερμανό να πλασάρεται πίσω από τον τρίτο Hamilton αλλά μπροστά από τους «ταύρους». Έπειτα ήταν η σειρά του Hamilton να βάλει την πολύ μαλακή γόμα αλλά στον πρώτο καλό του γύρο, έμεινε 13 χιλιοστά πίσω από τον Vettel. Συνέχισε να πιέζει, κινήθηκε ακόμα ταχύτερα αλλά πάλι 4 χιλιοστά πίσω από τον 4κις παγκόσμιο πρωταθλητή.

Στο τελευταίο μισάωρο οι ομάδες επικεντρώθηκαν σε προσομοιώσεις αγώνα και δεν είχαμε και αλλαγή στους χρόνους της κορυφής.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Hamilton, κρύο και από κοντά οι Ferrari

News 24/7

24MEDIA NETWORK