GP Μεξικού: Νίκησε και ελπίζει για τον τίτλο ο Hamilton

Μετά τη νίκη του στο GP του Όστιν ο Lewis Hamilton είδε την καρό σημαία και στο Μεξικό και μείωσε ακόμη περισσότερο τη διαφορά του από τον Nico Rosberg στην κορυφή της βαθμολογίας. Δεύτερος τερμάτισε ο Γερμανός και στην τρίτη θέση ο Sebastian Vettel.

GP Μεξικού: Νίκησε και ελπίζει για τον τίτλο ο Hamilton

O Lewis Hamilton έκανε το χρέος του στην προσπάθεια υπεράσπισης του παγκόσμιου τίτλου του, μετατρέποντας την pole position για το Grand Prix του Μεξικού, σε μία εύκολη νίκη. Την πρώτη του στο σιρκουί Ερμάνος Ροντρίγκες και 51 στην καριέρα του, πλέον ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας με τον Alain Prost! Ο Nico Rosberg τον πλαισίωσε, με τη Mercedes να κάνει το 1-2. Έτσι η μεταξύ τους διαφορά είναι πλέον στους 19 βαθμούς, με δύο αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Ο αγώνας είχε έναν επεισοδιακό πρώτο γύρο και επεισοδιακό φινάλε. Ενδιάμεσα δεν έγιναν πολλά πράγματα. Ο Hamilton έχασε τα φρένα στην πρώτη στροφή και παρότι επέστρεψε στην πίστα έχοντας αποκτήσει πλεονέκτημα αφού συνέχισε ευθεία στο chicane, δεν δέχθηκε κάποια ποινή. Ο Rosberg μονομάχησε με τον Max Verstappen αλλά τελικά κράτησε τη δεύτερη θέση, την ώρα που στην ουρά, έγινε χαμός. Ο Esteban Gutierrez ακούμπησε με τη Haas τη Sauber του Pascal Wehrlein, o οποίος με τη σειρά του έπεσε πάνω στη Sauber του Marcus Ericssson. Ο Μεξικανός συνέχισε, ο Γερμανός και ο Σουηδός όχι.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την εμφάνιση του και εκεί ο Daniel Ricciardo άλλαξε στρατηγική και έβαλε τη μέση γόμα της Pirelli. Ακολούθησε… ένα μεγάλο κομμάτι του αγώνα χωρίς ιδιαίτερες εξελίξεις στην κορυφή. Ο Hamilton διατηρούσε με άνεση τα ηνία ενώ ο Rosberg διαχειρίστηκε την πίεση από τις Red Bull. Και προς το τέλος, οι «ταύροι» είχαν να ασχοληθούν με τη Ferrari του Sebastian Vettel, όχι τις Mercedes. Verstappen και Vettel έκαναν από ένα pit stop και βρέθηκαν στον προτελευταίο γύρο να μονομαχούν έντονα. Ο Ολλανδός έχασε τα φρένα στο chicane αλλά επέστρεψε στην πίστα ξανά μπροστά από τον Γερμανό. Δεν έδωσε τη θέση ως όφειλε κι αυτό προκάλεσε την έκρηξη του οδηγού της Ferrari που παράλληλα έβλεπε πως έτσι έχανε χρόνο και τον απειλούσε η άλλη Red Bull, του Ricciardo.

Ο Αυστραλός προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί, οι δυο τους ακούμπησαν αλλά ευτυχώς, συνέχισαν χωρίς προβλήματα. Ο Verstappen είδε την καρό σημαία τρίτος και βρισκόταν καθοδόν για το βάθρο, όταν ενημερώθηκε πως οι αγωνοδίκες τον τιμώρησαν με ποινή 5 δευτερολέπτων! Αυτό τον έριξε πέμπτο, προβιβάζοντας τον Vettel στην 3 θέση. Μόλις το δεύτερο βάθρο του σε 11 αγώνες.

Έτσι οι "ταύροι" περιορίστηκαν στις θέσεις 4 και 5, με τον Kimi Raikkonen έκτο. Τη δεκάδα έκλεισαν τα τέσσερα μονοθέσια των Force India και Williams, που είχαν μάχες σε όλο τον αγώνα! Το αποτέλεσμα αυτό, έδωσε στην Ινδική ομάδα 1 επιπλέον πόντο στη μεταξύ τους κόντρα για την τέταρτη θέση στους κατασκευαστές.

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK