GP Μεξικού (QP): Κυριαρχία Hamilton!

Ο Lewis Hamilton πήρε με εμφατικό τρόπο την 59η pole position της καριέρας του.

GP Μεξικού (QP): Κυριαρχία Hamilton!

Μία πολύ σημαντική pole position πανηγύρισε στην πόλη του Μεξικού ο Lewis Hamilton! Ο Βρετανός ηγήθηκε του 1-2 της Mercedes, που όμως αυτή τη φορά δεν ήρθε τόσο εύκολα. Κι αν ο Hamilton ήταν σταθερά ταχύς, ο Nico Rosberg χρειάστηκε να κάνει την τελευταία στιγμή στις κατατακτήριες, τον καλύτερό του γύρο. Όμως στην εκκίνηση, δεν αποκλείεται να έχουμε εκπλήξεις λόγω των διαφορετικών επιλογών ελαστικών.

Όμως ας τα δούμε αναλυτικά. Η πίστα Ερμάνος Ροντρίγκες υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία αλλά χαμηλή θερμοκρασία, στους 17 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο αυτή του οδοστρώματος ήταν πολύ ψηλότερα – συγκεκριμένα στους 50 βαθμούς Κελσίου! Απών από τη διαδικασία ήταν ο Jolyon Palmer καθώς η Renault εντόπισε ράγισμα στο μόνοκοκ της R.S.16 που προκλήθηκε από ένα αρκετά επιθετικό πέρασμα πάνω από κερμπ στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

Συνεχίζοντας το μοτίβο όσων είδαμε σε FP1, FP2 και FP3, η Mercedes δεν είχε ούτε στο Q1 εύκολο έργο. Όλοι βγήκαν στην πίστα με την πολύ μαλακή γόμα της Pirelli και στις πρώτες προσπάθειες οι δύο Ferrari και ο Max Verstappen της Red Bull, ήταν μπροστά από τον Hamilton, την ώρα που ο Rosberg ήταν μόλις έβδομος.

Ενώ ο Daniil Kvyat είχε απώλεια ισχύος η οποία τον έφερε οριστικά στα pit από νωρίς, ο Hamilton έκανε και τρίτο γύρο που αυτή τη φορά ήταν αρκετός για να τον φέρει στην κορυφή, έστω και με βραχεία κεφαλή.

Εκτός συνέχειας έμεινε ο Esteban Gutierrez που έκανε ένα εντυπωσιακό τετ α κε λίγο πριν το φινάλε του Q1, o Kvyat, o Felipe Nasr για τη Sauber, ο Esteban Ocon για τη Manor καθώς και o Romain Grosjean που είχε πολλά προβλήματα και η τελική του προσπάθεια καταστράφηκε από το λάθος του teammate του. Υπενθυμίζουμε πως αποκλείστηκαν πέντε, καθώς ο Palmer δεν συμμετείχε καν στη διαδικασία.

Στο Q2 είδαμε μεικτές στρατηγικές αφού υπενθυμίζουμε πως κάθε οδηγός που περνάει στο Q3, είναι υποχρεωμένος να εκκινήσει τον αγώνα με το σετ ελαστικών με το οποίο σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στο Q2. Έτσι οι Red Bull έκαναν γύρους με την πολύ μαλακή γόμα, με τον Verstappen ταχύτερο όλων και τον Ricciardo τέταρτο. Με τη μαλακή ο Hamilton ήταν 165 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Mad Max αλλά το σημαντικό ήταν πως για μία ακόμα φορά, ήταν μπροστά από τον Rosberg. Ο Γερμανός ήταν μέχρι εκείνο το σημείο σταθερά 4 και πλέον δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργός από τον teammate του.

Όσο για τη ζώνη αποκλεισμού, εκεί βρέθηκαν οι δύο McLaren, ο τοπικός ήρωας Sergio Perez με τη Force India, o Kevin Magnussen με τη Renault, o Marcus Ericsson με τη Sauber και ο Pascal Wehrlein με τη Manor.

Έτσι πήγαμε στη διεκδίκηση της pole position με τις δύο Mercedes, τις δύο Red Bull, τις δύο Ferrari, τις δύο Williams, τη Force India του Nico Hulkenberg και τη Toro Rosso του Carlos Sainz! Στην πρώτη ζαριά στο Q3, o Hamilton δεν είχε αντίπαλο. Ήταν σχεδόν 4 δέκατα μπροστά από τον Verstappen και μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τον Ricciardo αλλά και τον Rosberg που συνέχιζε τις χαμηλές πτήσεις.

Στη δεύτερη προσπάθεια ο Hamilton δεν βελτίωσε την επίδοση του αλλά παρέμεινε μπροστά από τους διώκτες του, κατακτώντας την 10η φετινή pole position, την ώρα που ο μόνος που βελτίωσε τη θέση του, ήταν ο Rosberg που κατάφερε να πλασαριστεί δεύτερος, στο 11ο φετινό lock out της Mercedes. Μάλιστα αυτή ήταν η 18η pole των ασημί βελών και ισοφάρισαν τις επιδόσεις τους από την προηγούμενη διετία αλλά και της RBR από το 2011. Και έχουν δύο ακόμα αγώνες για να σπάσουν το ρεκόρ.

Οι δύο Red Bull Racing θα είναι στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης για τέταρτο συνεχόμενο αγώνα και μάλιστα, εκκινώντας με την πολύ μαλακή γόμα της Pirelli, ενώ οι Mercedes θα εκκινήσουν με τη μαλακή. Πράγμα που ίσως φέρει ανακατατάξεις όταν σβήσουν τα κόκκινα φώτα. Τέλος, ο Nico Hulkenberg έκανε την έκπληξη με τη Force India και κατατάχθηκε μπροστά από τις δύο Ferrari! Είναι απορίας άξιο, που πήγε η ταχύτητα που είχαν δείξει έως τώρα οι κόκκινοι…

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK