GP Μπακού (FP1): Επεισοδιακό ξεκίνημα και Hamilton

Ο Lewis Hamilton σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά του GP Ευρώπης.

GP Μπακού (FP1): Επεισοδιακό ξεκίνημα και Hamilton

Γεμάτη δράμα ήταν η ιστορική, πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών, στο πλαίσιο του Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν! Η πρωτεύουσα του Μπακού φιλοξενεί στους δρόμους της το Ευρωπαϊκό GP και εκεί είχαμε όπως αναμενόταν αρκετά συμβάντα. Σε αυτό συνετέλεσαν και τα χαμηλά επίπεδα πρόσφυσης αφού ακόμα η αγωνιστική διαδρομή είναι "ακάθαρτη" (η κατάστασή της θα βελτιωθεί κατά τη διάρκεια του τριημέρου όσο θα "στρώνεται" λάστιχο) και φυσικά οι πιλότοι πατούσαν γκάζι σε ένα νέο σιρκουί, γεμάτο διαφορετικές προκλήσεις.

Τον ταχύτερο χρόνο και μάλιστα με διαφορά σχεδόν τεσσάρων δεκάτων του δευτερολέπτου, τον σημείωσε ο Lewis Hamilton χρησιμοποιώντας την πολύ μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli, με τις Mercedes να κάνουν το 1-2. Οι δυο τους και ο Vdata-altteri Bottas της Williams ουσιαστικά εναλλάσσονταν στην κορυφή της κατάταξης κατά τη διάρκεια της 90λεπτης διαδικασίας. Ο Φινλανδός δεν έβαλε καν την πολύ μαλακή γόμα, και τελικά ήταν τρίτος, μπροστά από τη McLaren του Fernando Alonso. Πρέπει μάλιστα να σημειωθεί πως ο Bottas ήταν ο πρώτος οδηγός που ξεπέρασε την ταχύτητα της τάξης των 350 km/h στην ατελείωτη ευθεία της αγωνιστικής διαδρομής του Μπακού.

Όμως όπως είπαμε, είχαμε πολλά συμβάντα, κυρίως στη στροφή 15. Το σημαντικότερο ήταν όταν ο Daniel Ricciardo κατέληξε στον τοίχο προκαλώντας καθεστώς κόκκινης σημαίας. Το μονοθέσιο της Red Bull Racing υπέστη πολλές ζημιές στη δεξιά πλευρά του. Εκεί νωρίτερα είχαν χάσει τον έλεγχο ο Esteban Gutierrez με τη Haas, o Daniil Kvyat με την Toro Rosso ενώ τη… "στιγμή" του είχε και ο teammate του, Carlos Sainz.

Ο Hamlton είχε μία μικρή επαφή με τον τοίχο στη στροφή 3 ενώ έχασε δύο φορές τον προσανατολισμό του, σε αυτή τη στροφή αλλά και τη στροφή 1. Ήταν όμως ένα μπλοκάρισμα που έφθειρε υπέρμετρα τα ελαστικά του με αποτέλεσμα να περιορίσει το χρόνο που πέρασε στην πίστα.

Επίσης λίγο είδαμε τον Max Verstappen, λόγω προβλήματος στο συμπλέκτη της RB12.

Αναλυτικά η κατάταξη:

News 24/7

24MEDIA NETWORK