GP Μπακού (FP2): Πάλι Hamilton στην κορυφή

Ταχύτερος όλων ο Βρετανός οδηγός, προβλήματα για τον Nico Rosberg.

GP Μπακού (FP2): Πάλι Hamilton στην κορυφή

Όπως και στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Ευρώπης που διεξάγεται στο Αζερμπαϊτζάν, ο Lewis Hamilton σημείωσε και στη δεύτερη περίοδο τον καλύτερο χρόνο. Ο Βρετανός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.44.223 και αυτή τη φορά ήταν σχεδόν επτά δέκατα του δευτερολέπτου μπροστά από τον ανταγωνισμό.

Μάλιστα η συγκεκριμένη επίδοση ήταν κατά δύο και πλέον δευτερόλεπτα ταχύτερη εκείνης του FP1, πράγμα που μαρτυρά και πόσο έχουν βελτιωθεί τα επίπεδα πρόσφυσης σε σχέση με το πρωί. Το ελαστικό επιλογής για αυτό το γύρο, ήταν πολύ μαλακής γόμας (κόκκινα διακριτικά)

Η δεύτερη καλύτερη επίδοση ήρθε από τον teammate του Hamilton στη Mercedes, Nico Rosberg, που μάλιστα αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα. Η W07 Hybrid ακινητοποιήθηκε μετά τη στροφή 19, 22 λεπτά πριν το τέλος της 90λεπτης διαδικασίας, με τον Γερμανό να κάνει λόγο για απώλεια ισχύος. Η γερμανική ομάδα εξετάζει το πρόβλημα στην MGU-K του ασημί βέλους.

Τον τρίτο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Sergio Perez, με την καλή μέρα για τη Force India να επιβεβαιώνεται από την πέμπτη θέση του Nico Hulkenberg. Ανάμεσά τους πλασαρίστηκε ο Vdata-altteri Bottas, με τη Williams να είναι ξανά δυνατή. Ακολούθησαν οι "ταύροι" Carlos Sainz Jr και Max Verstappen για τις Toro Rosso και Red Bull Racing αντίστοιχα.

Δεν είχαμε τον ίδιο αριθμό απροόπτων με το πρωί, ωστόσο διατηρήθηκε το πρόβλημα με τα kerb που νωρίτερα είχε προκαλέσει αναβολή των κατατακτήριων δοκιμών του GP2 Series. Παρά τις κινήσεις των διοργανωτών, είδαμε να εξακολουθούν να κουνιούνται σε κάποια σημεία.

Χωρίς… μπαμ λοιπόν, στη στροφή 3 έχασαν προσανατολισμό οι Sebastian Vettel, Esteban Gutierrez, Daniil Kvyat και Max Verstappen. Πρόβλημα με τη μονάδα ισχύος της Honda αντιμετώπισε ο Fernando Alonso ενώ η κακή μέρα της Ferrari ολοκληρώθηκε με την έξοδο του Kimi Raikkonen στη στροφή 5, λίγο πριν το φινάλε του FP2.

Αναλυτικά η κατάταξη:

News 24/7

24MEDIA NETWORK