GP Μπαχρέιν: Pole position για τον Hamilton!

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής πανηγύρισε την δεύτερη φετινή του pole position.

GP Μπαχρέιν: Pole position για τον Hamilton!

Συναρπαστική ήταν η μάχη για την pole position στο Grand Prix του Μπαχρέιν που αποτελεί τον δεύτερο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, με τον Lewis Hamilton να κάνει το πρώτο βήμα για το χατ-τρικ!

Ο νικητής πέρυσι και πρόπερσι στο σιρκουί του Σακχίρ, κατάφερε στο φινάλε να «κλέψει» την pole από τον teammate του, Nico Rosberg. Παρότι η πρώτη του προσπάθεια στο Q3 πήγε στα σκουπίδια λόγω λάθους στην τελευταία στροφή, η δεύτερη ήταν υποδειγματική. Μάλιστα αποτελεί και τον καλύτερο γύρο που έχουμε δει ποτέ στο σιρκουί της ερήμου.

Η pole position Νο51 για τον Βρετανό, συνοδεύτηκε από το όγδοο συνεχόμενο lock out της Mercedes, που έκανε το 1-2 με τον Rosberg μόλις 77 χιλιοστά πιο αργό. Όσο για τις Ferrari, πίεσαν, προσωρινά είχαν μπει σφήνα ανάμεσα στα ασημί βέλη αλλά για μία ακόμα φορά, έμειναν τρίτος ο Sebastian Vettel και τέταρτος ο Kimi Raikkonen.

Ας δούμε όμως από την αρχή όσα έγιναν στη μάχη των κατατακτήριων δοκιμών. H πίστα του Σακχίρ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με θερμοκρασία αέρα στους 22 βαθμούς και οδοστρώματος στους 28. Με το σύστημα συνεχών αποκλεισμών σε ισχύ και σε αυτό το Grand Prix, είχαμε εξ αρχής δράση. Και οι 22 οδηγοί βγήκαν στην πίστα με ελαστικά της πολύ μαλακής γόμας της Pirelli.

Στους πρώτους χρονομετρημένους γύρους, ο Nico Rosberg σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.31.325, με τον Hamilton 65 χιλιοστά πίσω του και τις Ferrari να ακολουθούν στο 1.31.6.

Ο πρώτος αποκλεισμός ήταν αυτός του Felipe Nasr της Sauber, με τον Rio Haryanto της Manor να ακολουθεί! Τα επόμενα δύο θύματα ήταν οι δύο Renault, αν και για τον Kevin Magnussen ήταν μικρό το κακό αφού ως γνωστόν θα εκκινήσει από το pit lane τον αγώνα. Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ. Έκπληξη αποτέλεσε ο αποκλεισμός του Sergio Perez με τη Force India ενώ την επτάδα αποκλεισμού από τη συνέχεια συμπλήρωσαν ο Marcus Ericsson με τη Sauber και ο Pascal Wehrlein με τη Manor. Εκτός συνέχειας λοιπόν, έμειναν οι δύο Sauber, οι δύο Renault, οι δύο Manor και o Perez!

Στο Q2 είχαμε πάλι αρκετή δράση στην αφετηρία, αυτή τη φορά με τον Hamilton να είναι με το καλημέρα ταχύτερος όλων, με χρόνο στο 1.30.039! Στα +0.370 ήταν ο Vettel και τα +0.496 ο Rosberg με τον Raikkonen ακριβώς πίσω του. Στην άλλη άκρη της κατάταξης, ο πρώτος αποκλεισμός ήταν αυτός του Daniil Kvyat με τη Red Bull RB12 και ακολούθησαν ο Jenson Button με τη McLaren-Honda, ο Esteban Gutierrez (Haas) και ο Stoffel Vandoorne στην παρθενική του εμφάνιση σε κατατακτήριες.

Υπενθυμίζουμε πως ο νεαρός Βέλγος αντικαθιστά τον Fernando Alonso, παρά τις προσπάθειες της βρετανικής ομάδας να επιτραπεί στον Ισπανό να λάβει μέρος στον αγώνα της Κυριακής. Ιδιαίτερα αγχώδης ήταν η προσπάθεια του Nico Hulkenberg που ήταν το επόμενο πρόσωπο σε θέση αποκλεισμού. Ο Γερμανός κατάφερε να σημειώσει την όγδοη καλύτερη επίδοση και κάπου εκεί ολοκληρώθηκε η δράση του Q2! Σχεδόν 4 λεπτά πριν το τέλος, οι άμεσοι ανταγωνιστές του έμειναν στα pit, με τους δύο οδηγούς της Scuderia Toro Rosso και τον Romain Grosjean (Haas)να αποκλείονται.

Στο Q3 η αρχή ήταν συναρπαστική, με τις Ferrari ταχύτερες και τον Lewis Hamilton να κάνει λάθος στο τέλος της προσπάθειάς του. Όμως ο Rosberg ύψωσε τη σημαία της Mercedes, με χρόνο στο 1.29.897, δηλαδή -0.168 από τον Vettel, την ώρα που ο Nico Hulkenberg έμενε εκτός συνέχειας. Ricciardo, Bottas & Massa έκαναν αυτή την πρώτη προσπάθεια και αποσύρθηκαν, παρότι το χρονόμετρο είχε ακόμα 8 λεπτά. Έτσι, έμεινε μόνο το shootout ανάμεσα στις Mercedes και Ferrari.

Οι κόκκινοι δεν κατάφεραν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, σε αντίθεση με τον Hamilton που κατέβηκε στο εντυπωσιακό 1.29.473! Έναν γύρο πραγματικά τέλειο, τον οποίο δεν μπόρεσε να μιμηθεί ο Rosberg που αρκέστηκε στη δεύτερη θέση.

Αναλυτικά η κατάταξη:

News 24/7

24MEDIA NETWORK