GP Ουγγαρίας (FP1): Πολύ μπροστά οι Mercedes

Τα ασημί βέλη αποδείχθηκαν εντυπωσιακά γρήγορα στην 1η περίοδο ελεύθερων δοκιμών.

GP Ουγγαρίας (FP1): Πολύ μπροστά οι Mercedes

Οι Lewis Hamilton και Nico Rosberg κυριάρχησαν για μία ακόμα φορά σε FP1, αυτή τη φορά στην πίστα του Χανγκαρόρινγκ όπου φιλοξενείται ο ενδέκατος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο Βρετανός ήταν ταχύτερος του Γερμανού κατά 0.237sec αλλά η διαφορά από τους υπόλοιπους ήταν πολύ μεγάλη. Ας τα δούμε αναλυτικά..

H πίστα του Χανγκαρόρινγκ υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με συννεφιά και το οδόστρωμα νωπό από τη βροχή που είχε προηγηθεί. Η θερμοκρασία του ήταν στους 26 βαθμούς ενώ αυτή του αέρα στους 22. Εύλογα, στο ξεκίνημα της 90λεπτης διαδικασίας η δράση ήταν περιορισμένη και χρειάστηκε να περάσουν 20 λεπτά για να βγει στην πίστα με σλικ ελαστικά (μαλακής γόμας) ο Vdata-altteri Bottas.

Λίγο αργότερα βγήκαν στην πίστα οι Mercedes και άμεσα κινήθηκαν ένα δευτερόλεπτο κάτω από τον πλησιέστερο αντίπαλο αλλά και τον καλύτερο χρόνο του περυσινού FP1. Λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας, ο Rosberg «φόρεσε» και την πολύ μαλακή γόμα της Pirelli, κατεβάζοντας την καλύτερη επίδοση στο 1.21.584! Δευτερόλεπτα μετά ήρθε η απάντηση από τον Hamilton που σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.21.347!

Αυτές έμελλαν να είναι και οι καλύτερες επιδόσεις του FP1, με τον best of the rest, Sebastian Vettel, να είναι κατά 1.6 sec πιο αργός του Hamilton! Οι Ferrari, οι Red Bull και οι McLaren πλασαρίστηκαν σε παράταξη πίσω από τα ασημί βέλη.

Αναλυτικά η κατάταξη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ανανέωσε με Mercedes ο Rosberg
Έκανε πίσω η Mercedes
Ονειρεύονται επιστροφή Brawn στη Ferrari!

News 24/7

24MEDIA NETWORK