GP Ουγγαρίας: "Ιπτάμενος" Ricciardo

Στον πιο συναρπαστικό αγώνα του φετινού πρωταθλήματος, ο Daniel Ricciardo παρέδωσε μαθήματα οδήγησης και με μια εντυπωσιακή προσπάθεια τρεις γύρους πριν από το φινάλε, κατέκτησε την 2η νίκη της καριέρας του στην Formula 1. Εκπληκτικός αγώνας από τον Alonso που τερμάτισε 2ος.

GP Ουγγαρίας: "Ιπτάμενος" Ricciardo

Την δεύτερη νίκη της καριέρας του και δεύτερη φέτος για τη Red Bull πανηγύρισε ο Daniel Ricciardo στο Grand Prix Ουγγαρίας. Ο Αυστραλός πιλότος των "κόκκινων ταύρων" ακολούθησε την καλύτερη στρατηγική, αυτή των τριών πιτ στοπ και κατάφερε να "σπάσει" την κυριαρχία της Mercedes.

O Nico Rosberg ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα και φαινόταν πως δεν θα δυσκολευόταν να βρεθεί για μια ακόμη φορά φέτος στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ωστόσο το ατύχημα του Marcus Ericcson, ο οποίος έχασε το μπροστινό μέρος της Caterham και κατέληξε στα προστατευτικά ελαστικά στον 9ο γύρο και η είσοδος του οχήματος ασφαλείας στην πίστα έφερε τα πάνω κάτω!

Ο Ricciardo εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και βρέθηκε να οδηγεί την κούρσα, έχοντας πίσω του τον Jenson Button. Με το αυτοκίνητο ασφαλείας να βρίσκεται ακόμη εντός πίστα, ο Roman Grosjean είχε με τη σειρά του ατύχημα, κάνοντας τετακέ στην έξοδο από την τελευταία στροφή που είχε ως αποτέλεσμα να καταλήξει στον τοίχο.

Στον 23ο γύρο του αγώνα, ένα ακόμη ατύχημα, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή τον Sergio Perez, o οποίος διέλυσε την Force India, ανάγκασε το αυτοκίνητο ασφαλείας να επιστρέψει και έφερε τον Fernando Alonso πρωτοπόρο.

Κερδισμένος από όσα έγιναν ήταν και ο Lewis Hamilton, ο οποίος αν και ξεκίνησε από το pitlane κατόρθωσε σταδιακά να κερδίσει πολλές θέσεις και να βρεθεί μπροστά από τον ομόσταυλό του, Nico Rosberg στον 41ο γύρο.

Οι τελευταίοι γύροι ήταν πραγματικά μια συγκλονιστική μάχη, καθώς τρεις πιλότοι από τρεις διαφορετικές ομάδες διεκδικούσαν με αξιώσεις την πρώτη θέση, δημιουργώντας ένα... τρενάκι που κρατούσε τους θεατές με το στόμα ανοιχτό. Τρεις γύρους πριν από το φινάλε και ενώ Fernando Alonso, Lewis Hamilton και Daniel Ricciardo έμοιαζαν να έχουν "κλειδώσει" τις θέσεις τους, ο Αυστραλός έκανε την επίθεσή του και παραδίδοντας μαθήματα οδήγησης, πέρασε αρχικά τον Βρετανό και στη συνέχεια τον Ισπανό, ο οποίος έκανε εκπληκτικό αγώνα διατηρώντας την 2η θέση παρά την πίεση του Hamilton.

Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν οι Nico Rosberg και Felipe Massa. Ο επόμενος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στις 24 Αυγούστου στην πίστα του Βελγίου.

Η κατάταξη του Grand Prix Ουγγαρίας:

Βαθμολογία οδηγών:

1. Rosberg 202

2. Hamilton 191

3. Ricciardo 131

4. Alonso 115

5. Bottas 95

6. Vettel 88

7. Hulkenberg 69

8. Button 60

9. Massa 40

10. Magnussen 37

11. Perez 29

12. Raikkonen 27

13. Vergne 11

14. Grosjean 8

15. Kvyat 6

16. Bianchi 2

Βαθμολογία κατασκευαστών:

1. Mercedes 393

2. Red Bull 219

3. Ferrari 142

4. Williams 135

5. Force India 98

6. McLaren 97

7. Toro Rosso 17

8. Lotus 8

9. Marussia 2

10. Caterham 0

11. Sauber 0

Το LIVE του Grand Prix Ουγγαρίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK