GP Ρωσίας: 24η Pole Position για τον Rosberg

Χαρμολύπη για τη Mercedes αφού ο Hamilton προδόθηκε ξανά από τη μονάδα ισχύος.

GP Ρωσίας: 24η Pole Position για τον Rosberg

Ο Nico Rosberg πανηγύρισε τη δεύτερη συνεχόμενη pole position φέτος και συνολικά την 24η στην καριέρα του στη Formula 1! Ωστόσο, στη Mercedes δεν μπορούσαν να γιορτάσουν, αφού ο Lewis Hamilton αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα που είχε και στην Κίνα και προδομένος από τη μονάδα ισχύος της γερμανικής εταιρείας δεν κατάφερε να λάβει καν μέρος στο Q3. Τον δεύτερο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο Sebastian Vettel αλλά ο Γερμανός έχει ποινή 5 θέσεων και έτσι στην πρώτη σειρά της εκκίνησης, δίπλα στον Rosberg, θα βρίσκεται η Williams του Vdata-altteri Bottas.

Ας δούμε αναλυτικά πως εκτυλίχθηκαν οι κατατακτήριες δοκιμές της Ρωσίας. Η πίστα του Σότσι υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία, θερμοκρασία αέρα στους 16 βαθμούς και οδοστρώματος στους 29.

Το ελαστικό επιλογής στο Q1 ήταν προφανώς αυτό της πολύ μαλακής γόμας της Pirelli και με αυτό οι Mercedes έδειξαν από νωρίς το δρόμο. Με χρόνους στο 1.36 εναλλάσσονταν στην κορυφή, εκεί όπου έμεινε τελικά ο Hamilton με επίδοση στο 1.36.006.

Υπό εξέταση ο Hamilton γιατί βγήκε εκτός πίστας στη στροφή 2, ένα σημείο όπου έχουν λάβει σαφείς εντολές οι οδηγοί. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Magnussen, Palmer, Nasr, Wehrlein, Haryanto και Ericsson. Δηλαδή οι εκπρόσωποι των τριών πιο αδύναμων έως τώρα ομάδων: Renault, Sauber και Manor.

Με την πολύ μαλακή γόμα ξεκίνησε και το FP2 και με αυτή οι Mercedes κατέβηκαν εξ αρχής στο 1.35. Οι Ferrari ήταν ξανά best of the rest αλλά για την πρόκριση στο Q3 έγινε μεγάλη μάχη που κρίθηκε στις… καθυστερήσεις και στα χιλιοστά του δευτερολέπτου. Την τελευταία στιγμή ο τοπικός ήρωας Daniil Kvyat έβγαλε νοκ άουτ τον Carlos Sainz (Toro Rosso), την ώρα που οι δύο McLaren προσπάθησαν αλλά έμειναν εκτός συνέχειας – ο Jenson Button για λιγότερο από ένα δέκατο του δευτερολέπτου. Την εξάδα αποκλεισμού συμπλήρωσαν η Force India του Nico Hulkenberg και οι δύο Haas.

Όμως λίγο πριν αρχίσει το Q3, ήρθε η είδηση της αποχώρησης του Lewis Hamilton που αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα με τη MGU-H (μικρός θερμικός ηλεκτροκινητήρας) που είχε και στην Κίνα! Απογοητευμένος, μετά βίας ψέλλιζε μονολεκτικές απαντήσεις στη μεικτή ζώνη, πως όχι άλλωστε αφού είναι ήδη 36 πόντους πίσω από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας και teammate του.

Με τον Lewis εκτός λοιπόν, την pole διεκδίκησαν ο Rosberg, οι δύο Ferrari, οι δύο Red Bull, οι δύο Williams και οι δύο Toro Rosso! Ο Rosberg έκανε χρόνο 1.35.417 στην πρώτη του προσπάθεια και θα μπορούσε να κατεβάσει ακόμα περισσότερη την κορυφαία επίδοση, αν δεν έκανε λάθος στο τέλος της δεύτερης προσπάθειάς του. Όμως και πάλι, ήταν επτά δέκατα του δευτερολέπτου μπροστά από τον δεύτερο!

Αυτός ήταν ο Vettel αλλά όπως είπαμε, ο Γερμανός θα εκκινήσει έβδομος λόγω αλλαγής κιβωτίου στην SF16-H. Στον Φινλανδικό εμφύλιο επικράτησε ο Vdata-altteri Bottas που επιστρέφει στην πρώτη σειρά του grid, με τη Ferrari του Kimi Raikkonen και τη Williams του Felipe Massa στη δεύτερη.

Αναλυτικά η κατάταξη:

News 24/7

24MEDIA NETWORK