GP Ρωσίας (FP1): Με κεκτημένη ταχύτητα ο Rosberg

Ο Γερμανός οδηγός ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του και στη Ρωσία.

GP Ρωσίας (FP1): Με κεκτημένη ταχύτητα ο Rosberg

Γνώριμα πρόσωπα βρέθηκαν στην κορυφή των χρόνων στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix της Ρωσίας, που αποτελεί τον τέταρτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Οι Mercedes έκαναν το 1-2, με τον Nico Rosberg να βρίσκεται στην κορυφή και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον Lewis Hamilton.

Η πίστα του Σότσι υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με ηλιοφάνεια, θερμοκρασία αέρα στους 15 βαθμούς και οδοστρώματος στους 28. Νέο πρόσωπο ήταν ο τοπικός ήρωας Sergey Sirotkin που για το FP1 πήρε τη θέση του Kevin Magnussen στο τιμόνι της Renault.

Από νωρίς οι Mercedes πήραν τα ηνία στην κορυφή των χρόνων, με τους Rosberg/Hamilton να χρησιμοποιούν τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli. Με αυτή ο Γερμανός σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.39.097 και ήταν 0.210 ταχύτερος του teammate του.

O Kimi Raikkonen αντιμετώπισε προβλήματα με την πίσω αεροτομή της SF15-H ενώ ο Felipe Massa με το συμπλέκτη της Williams – πρόβλημα που τον άφησε στα pit σε όλη τη διαδικασία. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας, ο Sebastian Vettel είχε ένα τετ α κε χωρίς συνέπειες, όπως άλλωστε λίγο νωρίτερα και οι Lewis Hamilton/Jenson Button.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας, οι Mercedes φόρεσαν την πολύ μαλακή γόμα ελαστικών και ο Rosberg πήγε αμέσως στο 1.38.642 και λίγο αργότερα στο 1.38.127. Την ίδια ώρα, με τη μαλακή όμως γόμα, ο Sebastian Vettel περνούσε στην τρίτη θέση της κατάταξης, όμως αρκετά μακριά, στο 1.39.5. Προσωρινά τον διαδέχθηκε ο Kimi, προτού ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής κινηθεί στο 1.39.1 – πάλι με τη μαλακή γόμα. Και κάπου εκεί ολοκληρώθηκαν οι όποιες αλλαγές στην κατάταξη της πρώτης τετράδας.

Πρέπει να σημειωθεί πως οι Ferrari δεν χρησιμοποίησαν καθόλου στην 90λεπτη διαδικασία την πολύ μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli.

Αναλυτικά η κατάταξη:

News 24/7

24MEDIA NETWORK