GP Σιγκαπούρης (QP): Pole στο 200ο του GP o Rosberg

Ο Nico Rosberg πανηγύρισε την 29η pole position της καριέρας του στη Formula 1.

GP Σιγκαπούρης (QP): Pole στο 200ο του GP o Rosberg

Τι κι αν τα προγνωστικά έλεγαν πως θα σταματούσε το σερί των pole position για τις Mercedes; Ο Nico Rosberg είχε αντίθετη άποψη, καθώς θα εκκινήσει το 200 Grand Prix της καριέρας στου στη Formula 1 από την pole – την πρώτη του στη Σιγκαπούρη! Ο Γερμανός ήταν το απόλυτο αφεντικό στις κατατακτήριες δοκιμές και ύψωσε ψηλά τη σημαία των ασημί βελών, σε ένα διήμερο που ο teammate του, Lewis Hamilton, ψάχνει τον καλό το εαυτό. Δίπλα στον Rosberg θα εκκινήσει η Red Bull Racing του Daniel Ricciardo.

Ας τα δούμε όλα αναλυτικά. H Μαρίνα Μπέι υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με θερμοκρασία αέρα στους 30 βαθμούς, θερμοκρασία οδοστρώματος στους 33 και υγρασία στο 60%. Χαρακτηριστικό των διαφορετικών ισορροπιών στο συγκεκριμένο σιρκουί, ήταν πως όλοι βγήκαν στην πίστα στο ξεκίνημα του FP1 με την πάρα πολύ μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli.

Και ενώ φαινόταν πως οι έξι διεκδικητές της pole position, δηλαδή οι οδηγοί των Mercedes, Red Bull και Ferrari, θα περνούσαν εύκολα, στο στρατόπεδο της ιταλικής ομάδας είχαμε δράμα. Η σπασμένη αντιστρεπτική ράβδος στην SF16-H είχε ως αποτέλεσμα ο εμπρός αριστερός τροχός του Sebastian Vettel να σηκώνεται στον αέρα! Ο Γερμανός επέστρεψε στα pit αλλά δεν υπήρχε χρόνο να επιδιορθωθεί το πρόβλημα.

Έτσι λοιπόν τέθηκε εκτός συνέχειας, μαζί με τους οδηγούς των Renault, Manor και τη Sauber του Felipeb Nast. Όσο για την κορυφή, ανήκε στον Daniel Ricciardo.

Στο Q2 είχαμε κίνηση στρατηγικής από τη Red Bull, που σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους, επέλεξε οι οδηγοί της να κάνουν τους καλύτερους χρόνους με την πολύ μαλακή γόμα ελαστικών και όχι με την ultra soft. Πράγμα που σημαίνει πως με αυτή θα πρέπει να εκκινήσουν τον αγώνα. Μία επιλογή ρίσκου που θα φανεί αύριο αν θα αποδώσει ή όχι.

Οι δύο ταύροι ήταν πιο αργοί μόνο από τα ασημί βέλη, με τον Nico να σημειώνει την καλύτερη επίδοση. Το φινάλε της περιόδου ήταν επεισοδιακό, αφού είχαμε διπλή έξοδο, του Romain Grosjean (Haas) και του Jenson Button (McLaren).

Αυτό χάλασε τις τελικές προσπάθειες των οδηγών, με τις δύο Williams, τις δύο Haas, τον Button και τον Marcus Ericsson (Sauber) να μένουν εκτός συνέχειας. Αίσθηση προκάλεσε η διπλή πρόκριση των Toro Rosso.

Ακολούθησε καθυστέρηση 10 λεπτών μέχρι την έναρξη του Q3 ώστε να επιδιορθωθούν οι ζημιές στον προστατευτικό τοίχο από ελαστικά στη στροφή 10 – εκεί δηλαδή που έπεσε ο Grosjean. Όταν η δράση άρχισε, η πρώτη ζαριά πήγε στον Rosberg, που σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.42.584 και ήταν επτά δέκατα ταχύτερων των υπολοίπων, με τους Hamilton, Raikkonen να ακολουθούν και τις Red Bull να είναι απρόσμενα αργές.

Στην τελική προσπάθεια οι ταύροι βελτίωσαν τις επιδόσεις τους, ο Ricciardo μπήκε σφήνα ανάμεσα στις Mercedes, o Max Verstappen πλασαρίστηκε μπροστά από τον Kimi Raikkonen αλλά ο Lewis Hamilton έκανε ένα ακόμα λάθος. Έτσι έμεινε τρίτος και οι δύο πρώτες σειρές του grid θα είναι μοιρασμένες ανάμεσα στους οδηγούς των Mercedes και Red Bull.

Αναλυτικά η κατάταξη:

News 24/7

24MEDIA NETWORK