GP Βελγίου (FP1): O Rosberg έδειξε το δρόμο

Ο Γερμανός ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του στην πίστα του Σπα.

GP Βελγίου (FP1): O Rosberg έδειξε το δρόμο

Χωρίς απρόοπτα κύλησε η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix στην πίστα του Σπα-Φρανκορσαμπ, που αποτελεί το δέκατο-τρίτο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Ο Nico Rosberg σημείωσε τον καλύτερο χρόνο, με τον Lewis Hamilton να τον πλαισιώνει, σε ένα ακόμα 1-2 των Mercedes.

Η πίστα του Βελγίου υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με ηλιοφάνεια, θερμοκρασία αέρα στους 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ αυτή ήταν στους 27. Στο πρώτο μισάωρο, το αξιοσημείωτο ήταν οι γύροι που έκανε ο Nico Rosberg, έχοντας το προστατευτικό σύστημα Halo στη Mercerdes του και ήταν η πρώτη φορά που είδαμε πραγματικά γρήγορο γύρο με αυτό. Το χρησιμοποίησαν επίσης ο Daniel Ricciardo στη Red Bull Racing, o Carlos Sainz στη Scuderia Toro Rosso και ο Nico Hulkenberg στη Force India.

H συμπλήρωση μισής ώρας βρήκε τις W07 με άνεση στην κορυφή, με τον Sebastian Vettel να είναι best of the rest αλλά δύο δευτερόλεπτα πίσω από τον Rosberg! Χρειάστηκε να φτάσουμε λίγο μετά της διαδικασίας για να δούμε τη Ferrari κοντά στη Mercedes. Ο Kimi Raikkonen κινήθηκε με τη μαλακή γόμα, μόλις 69 χιλιοστά πιο αργά από τον Hamilton ενώ σε σχέση με τον Rosberg, ήταν ταχύτερος στον πρώτο και τον τρίτο τομέα της πίστας αλλά έχασε σχεδόν ένα δευτερόλεπτο στον δεύτερο.

H θερμοκρασία οδοστρώματος σκαρφάλωσε στους 32, σε ένα αρκετά… ζεστό πρώτο πιάτο στο Σπα, χωρίς όμως πολλά απρόοπτα. Στην κορυφή των χρόνων δεν είχαμε άλλη αλλαγή, με την προαναφερθείσα τριάδα να έχει πίσω της τη Force India του Sergio Perez που ήταν ο μοναδικός από τους υπόλοιπους οδηγούς που κινήθηκε στο ίδιο δευτερόλεπτο με τον Rosberg. Στα αξιοσημείωτα ο Romain Grosjean βγήκε στην αμμοπαγίδα στη στροφή 14 ενώ ο Jolyon Palmer αντιμετώπισε τεχνικά προβλήματα.

Ουσιαστικά απών από τη διαδικασία ήταν ο Fernando Alonso, που λόγω διαρροής υγρών άλλαξε μονάδα ισχύος και γι’ αυτό πέρασε σχεδόν όλη την 90λεπτη διαδικασία στα πιτ.

Αναλυτικά η κατάταξη:

News 24/7

24MEDIA NETWORK