GP Βελγίου (FP3): Μπροστά ο Raikkonen

Ferrari και Red Bull ήταν γρήγορες, η Mercedes ήταν προβληματική!

GP Βελγίου (FP3): Μπροστά ο Raikkonen

Ο Kimi Raikkonen σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Βελγίου, που αποτελεί τον δέκατο-τρίτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Ferrari και Red Bull Racing άφησαν υποσχέσεις για ανταγωνιστική εμφάνιση στις επίσημες διαδικασίες, την ώρα που η Mercedes έψαχνε ή έκρυβε την γνωστή ταχύτητά της.

H πίστα του Σπα υποδέχθηκε ξανά οδηγούς και ομάδες με ηλιοφάνεια, θερμοκρασία αέρα στους 28 βαθμούς Κελσίου ενώ αυτή του οδοστρώματος ήταν στους 32. Από νωρίς πήρε κεφάλι στην κατάταξη ο Rorberg, την ώρα που ο Max Verstappen ήταν ουσιαστικά θεατής, με τους μηχανικούς της Red Bull Racing να προσπαθήσουν να λύσουν θέμα που προέκυψε με το κιβώτιο ταχυτήτων της RB12.

Λίγο πριν τα μισά της ωριαίας διαδικασίας, οι χρήση των ελαστικών πολύ μαλακής γόμας της Pirelli έφερε τις Ferrari στην κορυφή, με τον Ricciardo να τις εκτοπίζει λίγο μετά. Η κορυφή της κατάταξης έμεινε για ώρα σταθερή, ειδικά επειδή ο Rosberg συνέχιζε με τη μαλακή γόμα ελαστικών.

Μόλις έξι λεπτά πριν το τέλος του FP3 είδαμε τον Raikkonen να κατεβάζει την καλύτερη επίδοση στο 1.47.974 και κάπου εκεί είπε και η Mercedes να βάλει την πολύ μαλακή γόμα. Όμως και πάλι ο Rosberg δεν κατάφερε να βρεθεί ψηλότερα από την έβδομη θέση.

Στα αξιοσημείωτα του PF3, ήταν δύο… παραλίγο ατυχήματα, όπου ο Pascal Wehrlein (Manor) στόλισε τον Esteban Gutierrez (Haas) και ο Sebastian Vettel (Ferrari) τον Kevin Magnussen (Renault). Οι αγωνοδίκες του βελγικού Grand Prix εξετάζουν και τις δύο περιπτώσεις.

Αναλυτικά η κατάταξη του FP3:

News 24/7

24MEDIA NETWORK