GP Βελγίου (QF): Ίδρωσε για την pole position o Rosberg

Ο Γερμανός εκκινεί πρώτος την ώρα που ο Hamilton θα εκκινήσει τελευταίος!

GP Βελγίου (QF): Ίδρωσε για την pole position o Rosberg

Την τρίτη φετινή και συνολικά 28η pole position της καριέρας του πανηγύρισε στο Σπα ο Nico Rosberg! Ο οδηγός της Mercedes άντεξε στην πίεση του Max Verstappen, που έγινε ο νεότερος οδηγός στην ιστορία του σπορ που θα εκκινήσει από την πρώτη σειρά του grid. Πίσω τους θα είναι οι δύο Ferrari, ως γνωστόν από την ουρά θα εκκινήσει ο Lewis Hamilton.

Η πίστα του Σπα υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς, ξανά με ηλιοφάνεια και ζέστη. Η θερμοκρασία αέρα ήταν στους 31 βαθμούς Κελσίου και εκείνη του οδοστρώματος στους 41! Στο Q1 από νωρίς ο Rosberg έδειξε το δρόμο με επίδοση στο 1.48.019, με τον Kimi Raikkonen να είναι αμέσως μετά κατά ένα δέκατο του δευτερολέπτου ταχύτερος, όμως με την πολύ μαλακή γόμα της Pirelli, την ώρα που ο Γερμανός είχε τη μαλακή. Λίγο αργότερα ο Sebastian Vettel κατέβασε την καλύτερη επίδοση στο 1.47.802 και κάπου εκεί φαινόταν πως θα ολοκληρώνοντας οι αλλαγές στην κορυφή. Ήρθε όμως στις καθυστερήσει το 1.47.802 για να βρεθεί στην κορυφή.

Ο Hamilton απλά έκανε ένα χρόνο για να μπει στο 107%, ο Fernando Alonso πάρκαρε τη McLaren στην Eau Rouge ενώ είχαμε μάχη για το ποιος θα προκριθεί στον επόμενο γύρο! Από τη συνέχεια της διαδικασία αποκλείστηκαν λοιπόν οι δύο Sauber, o Esteban Ocon (Manor), o Daniil Kvyat (Toro Rosso) καθώς και οι Alonso και Hamilton.

Στο Q2, ο Rosberg ήταν ταχύτερος όλων και τόσο αυτός όσο και οι δύο οδηγοί της Ferrari αλλά και ο Daniel Ricciardo έκαναν τους καλύτερους χρόνους τους με τη μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli. Επιλογή στρατηγικής καθώς με αυτή θα εκκινήσουν τον αγώνα. Έχει ενδιαφέρον πως η Red Bull μοίρασε τις στρατηγικές της, αφού ο δεύτερος στο Q2 Verstappen, θα εκκινήσει τον αγώνα με τα πολύ μαλακά ελαστικά. Όσο για την ουρά, ο Jenson Button τοποθέτησε στο φινάλε τη McLaren στο Q3, με τις δύο Haas, τις δύο Renault, τον Carlos Sainz (Toro Rosso) και τον Pascal Wehrlein (Manor) να μένουν εκτός συνέχειας.

Στο Q3 όλοι χρησιμοποίησαν προφανώς την πολύ μαλακή γόμα. Η πρώτη ζαριά πήγε στον Rosberg με διαφορά μόλις 0.149 από τον Max Verstappen που είχε χιλιάδες υποστηρικτές στις κερκίδες και τους λόγους. Ένα λάθος έφερε τον Kimi Raikkonen εκτός πίστας και κατέστρεψε την προσπάθειά του.

Στο φινάλε, ο Verstappen δεν κατάφερε να βελτιώσει την επίδοσή του, ουσιαστικά «χαρίζοντας» την pole στον Rosberg που δεν χρειάστηκε καν να πιέσει στη δική του τελική προσπάθεια. Όσο για τις Ferrari, εκτόπισαν στο φινάλε τη Red Bull του Ricciardo και θα εκκινήσουν από τη δεύτερη σειρά του grid.

Ενόψει του αγώνα λοιπόν, περιμένουμε με ενδιαφέρον την εκκίνηση καθώς ο Verstappen που έγινε ο νεότερος οδηγός στην ιστορία που θα βρεθεί στην πρώτη σειρά του grid, θα έχει την πολύ μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli και όλοι γύρω του τη μαλακή!

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΚΑΤΑΤΑΞΗ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK