GP Μπαχρέιν: 2/2 για τον Rosberg!

Η επαφή με τον Bottas στην εκκίνηση στοίχισε στον poleman Lewis Hamilton, ο οποίος είδε τον ομόσταυλό του, Nico Rosberg να κάνει το 2/2 στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, τερματίζοντας πρώτος και στο Μπαχρέιν. Δεύτερος ο Raikkonen, τρίτος o παγκόσμιος πρωταθλητής Hamilton.

GP Μπαχρέιν: 2/2 για τον Rosberg!

Τη 16 νίκη της καριέρας του, δεύτερη φετινή αλλά και παρθενική στο Grand Prix του Μπαχρέιν, πανηγύρισε ο Nico Rosberg! Στην πίστα όπου το 2006 έγινε στο ντεμπούτο του ο νεότερος οδηγός που σημείωνε ταχύτερο γύρο στην ιστορία του σπορ, ο Γερμανός ήλεγξε τον αγώνα από την ώρα που έσβησαν τα κόκκινα φώτα, μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας. Το βάθρο συμπλήρωσαν ο Kimi Raikkonen με τη Ferrari και ο έτερος οδηγός της Mercedes, Leiws Hamilton.

Για τον Rosberg, η νίκη είχε ουσιαστικά εξασφαλιστεί σε μεγάλο βαθμό με τη συμπλήρωση των πρώτων 400 μέτρων του αγώνα! Ο Sebastian Vettel είχε προδοθεί από τον κινητήρα της Ferrari στον γύρο σχηματισμού ενώ στο apex της πρώτης στροφής ο Lewis Hamilton είδε τη Williams του Vdata-altteri Bottas να τον βάζει σημάδι και να τον ρίχνει στην ένατη θέση!

Έτσι η μοναδική απειλή ήταν αυτή του Raikkonen που μετά την ολοκλήρωση των δεύτερων pit stop, βρέθηκε σε απόσταση τεσσάρων δευτερολέπτων. Όμως στους 18 γύρους που απέμεναν ο Rosberg διαχειρίστηκε το προβάδισμά του χωρίς προβλήματα και τελικά πήρε τη νίκη. Αυτή ανέβασε το σερί του στις 5, αν υπολογίσει κανείς και τις 3 στο τέλος της περυσινής σεζόν. Κι αν εκείνες δεν μετράνε, στον τομέα της ψυχολογίας το 5 στα 5 έναντι του Hamilton, είναι ανεκτίμητο.

Ο Raikkonen έκανε τραγική εκκίνηση αλλά αναπλήρωσε το χαμένο έδαφος με μία σειρά εντυπωσιακών προσπεράσεων, προτού βρεθεί να καταδιώκει τον Rosberg. Όμως κι αυτός δεν απειλήθηκε αφού ο Hamilton τερμάτισε 20 δευτερόλεπτα πιο πίσω. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής έπεσε όπως είπαμε ένατος και αναγκάστηκε να κάνει… περιορισμό των ζημιών. Βάζοντας τη μέση γόμα στο δεύτερο stint φάνηκε να ακολουθεί διαφορετική στρατηγική αλλά στη Mercedes δεν τόλμησαν να πάνε στο ένα pit stop λιγότερο.

Best of the rest ήταν ο Daniel Ricciardo για λογαριασμό της Red Bull Racing, μετά από έναν αγώνα με αρκετές μάχες. Πίσω του πλασαρίστηκε ο Romain Grosjean με το παραμύθι της «Σταχτοπούτας» Haas F1 να συνεχίζεται! Μετά την 6 θέση στο ντεμπούτο της αμερικανικής ομάδας, ήρθε η 5 στο σιρκουί του Σακχίρ που επιβεβαίωσε πως η ομάδα του Gene Haas είναι η μεγάλη έκπληξη της σεζόν!

Ο έκτος Max Verstappen ήταν ο τελευταίος που κινήθηκε στον ίδιο γύρο ενώ ο Daniil Kvyat που όπως και ο Ολλανδός, χρησιμοποίησε τα πολύ μαλακά ελαστικά της Pirelli στο φινάλε, κατάφερε να περάσει τις Williams και να πλασαριστεί έβδομος!

Για τους Felipe Massa-Vdata-altteri-Bottas, ένας αγώνας όπου στον πρώτο γύρο ήταν στις θέσεις 2 και 3 αλλά τερμάτισαν στις θέσεις 8 και 9, δεν μπορεί να κριθεί θετικός. Για τον Φινλανδό, καθοριστικό ρόλο έπαιξε το γεγονός πως οι αγωνοδίκες τον έκριναν υπαίτιο της σύγκρουσης με τον Hamilton, επιβάλλοντάς του ποινή διέλευσης από τα pit.

Τη βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσε ο Stoffel Vandoorne για λογαριασμό της McLaren-Honda. O αντικαταστάτης του τραυματία Fernando Alonso, απέδειξε πως θα μας απασχολήσει στο μέλλον και έγινε ο πρώτος Βέλγος που βαθμολογήθηκε, από τον Thierry Boutsen το 1992 (στην Αυστραλία). Ο προκάτοχός του στο ρόλο του εφεδρικού οδηγού της McLaren, o Kevin Magnussen, βρέθηκε μία ανάσα από τους βαθμούς με τη Renault.

Η κατάταξη στο Μπαχρέιν

Η βαθμολογία των οδηγών

Η βαθμολογία των κατασκευαστών

Ακολουθεί αναλυτικό ρεπορτάζ...

Το LIVE του αγώνα

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK