GP Όστιν: Πρωταθλητής ο Hamilton!

Πρωταθλητής ο Lewis Hamilton! Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes εκμεταλλεύτηκε ένα τραγικό λάθος του Nico Rosberg επτά γύρους πριν από το τέλος του Grand Prix στο Όστιν, είδε πρώτος την καρό σημαία και πανηγύρισε τον τρίτο τίτλο της καριέρας του στη Formula 1, κάνοντας παράλληλα το back to back.

GP Όστιν: Πρωταθλητής ο Hamilton!

Back to back ο Hamilton! Ο Βρετανός είδε πρώτος την καρό σημαία στην πίστα του Όστιν στις ΗΠΑ και πανηγύρισε τον τρίτο τίτλο της καριέρας του στη Formula 1, ενώ απομένουν τρεις αγώνας σε Μεξικό, Βραζιλία και Άμπου Ντάμπι.

Ο Hamilton εκκίνησε από τη δεύτερη θέση του grid στο Όστιν, καθώς λίγο νωρίτερα, ο ομόσταυλός του, Nico Rosberg είχε κατακτήσει την pole position, ωστόσο κατάφερε να τον περάσει και να οδηγήσει την κούρσα στο ξεκίνημα του αγώνα, την ώρα που ο Γερμανός έπεσε στην πέμπτη θέση.

Στους επόμενους γύρους παρακολουθήσαμε μια "μάχη" ανάμεσα στους πιλότους που βρίσκονταν στην πρώτη τετράδα, με τον Daniel Ricciardo μάλιστα να "κλέβει" την πρωτοπορία από τον παγκόσμιο πρωταθλητή του 2014 στον 15ο γύρο και τον Rosberg να ανεβαίνει δεύτερος.

Αυτό οδήγησε τον Hamilton στα pits προκειμένου να αλλάξει τα ελαστικά του, με τους υπόλοιπους οδηγούς να ακολουθούν το παράδειγμά του. Οι εξελίξεις έδωσαν την ευκαιρία στον Rosberg να περάσει πρώτος. Με την εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας στην πίστα στον 28ο γύρο (ο Ericsson δεν μπορούσε να μετακινήσει το μονοθέσιό του), τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τον Hamilton.

Η τύχη όμως ήταν με το μέρος του 30χρονου. Ο ομόσταυλός του έκανε ένα τραγικό λάθος επτά γύρους πριν από το τέλος του αγώνα, ο Βρετανός πέρασε μπροστά και στη συνέχεια είδε πρώτος την καρό σημαία, πανηγυρίζοντας τίτλο!

Αυτό ήταν το τρίτο παγκόσμιο πρωτάθλημα για τον Hamilton, όσα έχουν και οι Braham (1959, 1960, 1966), Stewart (1969, 1971, 1973), Lauda (1975, 1977, 1984), ο Piquet (1981, 1983, 1987) Senna(1988, 1990, 1991).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η "χρυσή Βίβλος" του πρωταθλήματος πιλότων της Formula 1

Το LIVE του Grand Prix

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK