H αφιέρωση του Chilton στον Bianchi

Στον Jules Bianchi αφιέρωσε την πρώτη pole position της καριέρας του στο Indy Lights ο Max Chilton, ο οποίος ήταν ομόσταυλος του αδικοχαμένου πιλότου στην Marussia.

H αφιέρωση του Chilton στον Bianchi

Ο Jules Bianchi βρισκόταν για εννέα μήνες σε κώμα έπειτα από το σοβαρό ατύχημα, το οποίο υπέστη κατά τη διάρκεια του Grand Prix της Ιαπωνίας στις 5 Οκτωβρίου 2014, όταν έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του με αποτέλεσμα αυτό να "καρφωθεί" στο κάτω μέρος ενός γερανού που βρισκόταν εκείνη την ώρα στην πίστα.

Τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, ο 25χρονος πιλότος της Formula 1 άφησε την τελευταία του πνοή και ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού βυθίστηκε στο πένθος.

Μεταξύ των ανθρώπων που συγκλονίστηκαν από την κατάληξη του Bianchi ήταν και ο Max Chilton, o οποίος φυσικά του αφιέρωσε την πρώτη του pole position στο Indy Lights.

"Ήταν ένα δύσκολο εννιάμηνο για να είμαι απόλυτα ειλικρινής. Έμαθα πολλά από εκείνον και έχει συμβολή για την επιτυχία μου. Τον έφερνα στο μυαλό μου κάθε πέντε ή δέκα γύρους επειδή ήταν ένας πιλότος φτιαγμένος για να εξελιχθεί σε παγκόσμιο πρωταθλητή", είπε αρχικά ο πρώην ομόσταυλος του αδικοχαμένου πιλότου.

Στη συνέχεια ο Βρετανός εξήγησε: "Είμαι σίγουρος ότι αν αγωνιζόταν ο Jules, θα κατακτούσε την pole. Τα έδωσα όλα, αλλά ο Jules ήταν ένας από εκείνους τους πιλότους που είχαν γαλουχηθεί για μεγάλα πράγματα. Ήμουν ομόσταυλός του για δύο χρόνια και θα έπρεπε να πιάσω την υψηλότερη απόδοσή μου για να τον κερδίσω. Τις περισσότερες φορές με νικούσε. Είμαι σίγουρος ότι πολλά από αυτά που μου έμαθε πως φάνηκαν στον αγώνα μου. Του αφιερώνω την επιτυχία".

Διαβάστε ακόμη:

Έφυγε από τη ζωή ο Jules Bianchi

News 24/7

24MEDIA NETWORK