Η διαφωνία Vettel-Kvyat!

Οι δύο οδηγοί έχουν διαφορετική άποψη για το συμβάν του πρώτου γύρου στην Κίνα.

Η διαφωνία Vettel-Kvyat!

Έξαλλος με τον Daniil Kvyat ήταν ο Sebastian Vettel, τον οποίο θεωρεί υπαίτιο της δικής του σύγκρουσης με τον Kimi Raikkonen στην πρώτη στροφή. Ο οδηγός της Red Bull Racing προσπάθησε να πλασάρει την RB12 στην εσωτερική, αναγκάζοντας τον Γερμανό να κινηθεί προς τα αριστερά με αποτέλεσμα τη σύγκρουση των δύο Ferrari.

Ο Vettel ήταν ιδιαίτερα εκφραστικός μέσω team radio αλλά και στο χώρο αναμονής πριν το βάθρο, δεν έχασε την ευκαιρία να ζητήσει τα ρέστα από τον Kvyat. Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

SV: Ήρθες πάνω μου σαν τορπίλη!

DK: Έτσι είναι οι αγώνες.

SV: Αν όμως κρατούσα τη γραμμή μου, θα χτυπούσαμε.

DK: Τότε μην την κρατάς.

SV: Ναι αλλά υπάρχει κι άλλο μονοθέσιο στα αριστερά.

DK: Δεν μπορώ να δω και τα τρία μονοθέσια, έχω μόνο δύο μάτια.

SV: Δεν πρέπει να πέφτεις έτσι πάνω σε άλλους.

DK: Μα δεν συγκρούστηκα με κανέναν.

SV: Εσύ δεν συγκρούστηκες.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η κόντρα δεν περιορίστηκε εκεί αλλά συνεχίστηκε και στο βάθρο και συγκεκριμένα στις συνεντεύξεις που έπονται του λουτρού σαμπάνιας.

«Είναι δύσκολο να κρίνω το συμβάν από τη δική του πλευρά. Δεν έκανα πολύ καλή εκκίνηση και όταν ο Kimi μπλόκαρε τους τροχούς του και άνοιξε τροχιά, εγώ χώθηκα στην εσωτερική. Ο Daniil προσπαθούσε να κάνει το ίδιο αλλά ερχόταν με μεγάλη ταχύτητα. Με ξάφνιασε και χρειάστηκε να στρίψω το τιμόνι προς τα αριστερά, με αποτέλεσμα να έχω επαφή με τον Kimi που ερχόταν από την άλλη πλευρά. Είναι κρίμα, δεν θες να συγκρούεσαι με τον teammate σου. Ευτυχώς καταφέραμε να συνεχίσουμε», είπε ο οδηγός της Ferrari.

Όσο για την απάντηση του οδηγού της Red Bull: «Έκανα πολύ καλή εκκίνηση και είδα πως υπήρχε ένα κενό, στην εσωτερική. Σε τέτοιες περιπτώσεις βλέπεις μόνο ένα μονοθέσιο, αυτό που είναι δίπλα σου. Πήρα ένα ρίσκο, συμφωνώ σε αυτό με τον Seb, όμως τέτοιες κινήσεις είναι που σου χαρίζουν μία θέση στο βάθρο. Και είμαι στο βάθρο. Το ίδιο κι εκείνος όμως. Θα συνεχίσω να ρισκάρω όποτε κρίνω πως είναι απαραίτητο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πρώτος και στην Κίνα ο Rosberg!

News 24/7

24MEDIA NETWORK