Η επίμαχη συνομιλία Rosberg-Mercedes

Ο Γερμανός κινδυνεύει να χάσει τη δεύτερη θέση στο GP Μ. Βρετανίας.

Μπορεί ο Nico Rosberg να είδε δεύτερος την καρό σημαία στο Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας, ωστόσο η θέση του είναι υπό αμφισβήτηση. Αιτία για αυτό, είναι η επικοινωνία που είχε μέσω team radio με την ομάδα του, όταν άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα με το κιβώτιο ταχυτήτων της Mercedes W07 Hyrbid.

Συγκεκριμένα, έξι γύρους πριν τον τερματισμό, το μονοθέσιο του Γερμανού «έχασε» την έβδομη σχέση. Τότε ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Rosberg: Έχω πρόβλημα με το κιβώτιο.

Μηχανικός: Επίλεξε ρυθμίσεις Driver Default 1-0-1, chassis default 0-1, chassis default 0-1.

Μηχανικός: Απόφευγε την έβδομη σχέση Nico, απόφευγε την έβδομη σχέση.

Rosberg: Τι σημαίνει αυτό, να «πηδάω» σχέσεις;

Μηχανικός: Ακριβώς Nico, πρέπει να «πηδάς» σχέσεις.

Κάθε συνομιλία που βοηθά τον οδηγό θεωρείται απαγορευμένη και το μοναδικό παραθυράκι που αφήνουν οι κανονισμοί, αφορά θέματα που έχουν να κάνουν με καθοριστικές ζημιές στο μονοθέσιο.

Όλα αυτά, ενώ πριν από μερικές ημέρες η Παγκόσμια Ομοσπονδία είχε στείλει επιστολή στις ομάδας που τις ενημέρωνε πως θα ήταν ακόμα πιο αυστηρή σχετικά με τα team radios. Μένει να δούμε το πόσο…

Αποστολή στη Χίο ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο μύλος του (αντι)προσφυγικού στη Χίο

Επεισόδια, ξυλοδαρμοί, τραμπουκισμοί, απειλές και μισαλλόδοξος λόγος δηλητηριάζουν τη χιώτικη κοινωνία, βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος σε έναν πληθυσμό ταλαιπωρημένο από την κρατική απουσία και την διαχειριστική ανεπάρκεια του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος στο νησί. Ποιοι βρίσκονται από πίσω, ποιος ο ρόλος της Χρυσής Αυγής και ποια η στάση του ορθόδοξου πολιτικού κόσμου. Διαβάστε το τρίτο μέρος της έρευνας του NEWS247 στη Χίο

 

Πάνος Σεϊτανίδης

VIDEO

F1 AGENDA