H FIA περιορίζει την επικοινωνία οδηγών-pitwall

Σε απαγόρευση συγκεκριμένων συζητήσεων μεταξύ των οδηγών και του pitwall προέβη με σχετική επιστολή η FIA, προκειμένου να μην δίνονται πληροφορίες αναφορικά με τους χρόνους κατά τη διάρκεια του γύρου ή την απόσταση από τους ομόσταβλους.

H FIA περιορίζει την επικοινωνία οδηγών-pitwall

Η οδηγία αυτή βασίζεται στο Άρθρο 20,1 των αγωνιστικών κανονισμών της Formula 1, το οποίο αναφέρει ότι "ο οδηγός πρέπει να οδηγεί μόνος του και χωρίς βοήθεια".

Η επιστολή που έλαβαν οι ομάδες αναφέρει: "Για να διασφαλίσουμε ότι ο Άρθρο 20.1 των κανονισμών της F1 εφαρμόζεται σε όλες τις περιπτώσεις, η FIA σκοπεύει να εφαρμόσει αυστηρά τον κανονισμό με άμεση ισχύ. Ως εκ τούτου, καμία συνομιλία από τα pit προς τον οδηγό δεν μπορεί να περιέχει πληροφορίες σχετικές με την απόδοση του μονοθεσίου ή του οδηγού.

Η FIA πρέπει επίσης να σας υπενθυμίσει ότι η μετάδοση δεδομένων από τα pit προς το μονοθέσιο απαγορεύεται από το Άρθρο 8.5.2 των τεχνικών κανονισμών της F1".

Αυτό δεν σημαίνει ότι η επικοινωνία των οδηγών με τα pit θα σταματήσει, καθώς πληροφορίες που αφορούν την ασφάλεια ή τη στρατηγική θα συνεχίσουν να δίνονται.

News 24/7

24MEDIA NETWORK