Η πρώτη νίκη ήταν αρκετή να εκτοξεύσει στην κορυφή τον Χάμιλτον

Ο Λιούις Χάμιλτον πανηγύρισε στο Αζερμπαϊτζάν την πρώτη του φετινή νίκη στη Formula 1, η οποία τον έφερε μάλιστα στην πρώτη θέση της βαθμολογίας των οδηγών με 4 βαθμούς διαφορά από τον Φέτελ.

Η πρώτη νίκη ήταν αρκετή να εκτοξεύσει στην κορυφή τον Χάμιλτον

Xρειάστηκε να φτάσουμε στον τέταρτο φετινό αγώνα της F1 για να... θυμηθεί ο Λιούις Χάμιλτον τον πολύ καλό εαυτό και να δει πρώτος την καρό σημαία (για 63η φορά συνολικά στην καριέρα του), με τον Άγγλο πιλότο της Mercedes να παίρνει την πρώτη θέση στον αγώνα του Αζερμπαϊτζάν και να ανεβαίνει στην κορυφή της βαθμολογίας των οδηγών, με +4 από τον Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ο Γερμανός παρά την προσπάθεια που κατέβαλε στο φινάλε δεν μπόρεσε να προσπεράσει τον 3ο Πέρεθ (8η φορά στην καριέρα που ανέβηκε στο πόντιουμ, έχει τερματίσει 2 φορές στη 2η θέση και έξι φορές στην 3η) και έμεινε 4ος, ενώ ο ομόσταβλός του στην Ferrari, Κίμι Ραϊκόνεν, πήρε 2η θέση.

Σημειώνεται πως ο Χάμιλτον ευνοήθηκε στο φινάλε (προκειμένου να τερματίσει πρώτος) από το λάθος του Φέτελ κατά την προσπέραση του Μπότας ενώ αυτή είναι η τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που η Ferrari βλέπει πιλότο της στο βάθρο και στους πρώτους τέσσερις αγώνες, με την τελευταία φορά που είχε συμβεί κάτι ανάλογο να είναι το 2002!

News 24/7

24MEDIA NETWORK