Η Renault έκανε πρόταση στη Red Bull

Οι Γάλλοι θέλουν να συνεχίσουν να παρέχουν μονάδες ισχύος στους «ταύρους».

Η Renault έκανε πρόταση στη Red Bull

Μπορεί η σχέση των δυο πλευρών να έχει περάσει από χίλια μύρια κύματα, μπορεί φέτος αυτή να γίνεται σχεδόν… ανεπίσημα αλλά είναι εξαιρετικά πιθανό η συνεργασία της Renault με τη Red Bull Racing να συνεχιστεί και το 2017!

Η γαλλική κατασκευάστρια εταιρεία έκανε επίσημη πρόταση στην αυστριακή εταιρεία, για να της παρέχει μονάδες ισχύος, λίγο πριν εκπνεύσει το σχετικό deadline που είχε θέσει η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού (15/5).

Η Renault αυτή τη στιγμή προμηθεύει μόνο τη δική της, εργοστασιακή ομάδα εκτός από την RBR (όπου βέβαια εκεί οι μονάδες ισχύος είναι «βαφτισμένες» ως TAG Heuer). Στόχος της είναι να επιστρέψει στην κορυφή και για να το κάνει αυτό, χρειάζεται ισχυρή μονάδα ισχύος που με τη σειρά της, πρέπει να δοκιμάζεται από όσο γίνεται περισσότερους «πελάτες».

Ας αποτέλεσμα, ο διευθυντής της Renault F1, Cyril Abiteboul, ρίχνει γέφυρες προς τη Red Bull. Όχι μόνο κάνει λόγο για πολύ βελτιωμένες σχέσεις και συνεργασία αλλά δεν δίστασε να βάλει στο παιχνίδι για το μέλλον και συνεργασία με τη «θυγατρική» της RBR, τη Scuderia Toro Rosso.

Όλα αυτά ενώ η Renault αναμένεται σε δύο Grand Prix από τώρα, στον Καναδά, να παρουσιάσει σημαντική αναβάθμιση στην παρούσα μονάδα ισχύος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK