Καμία ποινή για Hamilton ή Rosberg

Οι αγωνοδίκες του έκριναν τη σύγκρουσή τους ως αγωνιστικό συμβάν.

Καμία ποινή για Hamilton ή Rosberg

Ως "αγωνιστικό συμβάν" χαρακτηρίστηκε από τους αγωνοδίκες του Grand Prix Ισπανίας, η σύγκρουση ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Mercedes στον πρώτο γύρο. Έτσι Lewis Hamilton και Nico Rosberg φεύγουν από τη Βαρκελώνη απογοητευμένοι αλλά χωρίς κάποια ποινή ενόψει του επόμενου αγώνα που θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου στο πριγκιπάτου του Μονακό.

Ο Hamilton είχε την pole position αλλά πριν την πρώτη δεξιά στροφή, έχασε την πρωτοπορία από τον teammate του. Βγαίνοντας από τη στροφή 3, ο Βρετανός προσπάθησε από την εξωτερική και αμέσως μετά αναζήτησε… κενό στην άλλη πλευρά της πίστας. Ο Rosberg δεν του χάρισε χώρο, η W07 Hybrid πάτησε στο γρασίδι και ακολούθησε καταστροφή.

Ανεξέλεγκτο το μονοθέσιο του παγκόσμιου πρωταθλητή παρέσυρε και εκείνο του πρωτοπόρου της βαθμολογίας, με αποτέλεσμα να τεθούν αμφότεροι εκτός αγώνα! Οι Tim Mayer, Radovak Novak και Martin Donelly τους κάλεσαν στο γραφείο των αγωνοδικών αλλά μελετώντας τα δεδομένα της τηλεμετρίας και ακούγοντας όσα είχαν να πουν οι δύο οδηγοί, δεν προχώρησαν στην επιβολή κάποιας ποινής.

Μιλώντας μετά στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ο Hamilton επιβεβαίωσε τη φημολογία πως ο Rosberg είχε λάθος ρυθμίσεις στο μονοθέσιό του. Συγκεκριμένα, ο Γερμανός είχε επιλέξει κατάσταση αποθήκευσης ενέργειας και φαίνεται από τα replay να διορθώνει αυτό το λάθος στιγμές πριν τη σύγκρουση.

Ωστόσο αυτό είχε επιτρέψει στον Hamilton να τον πλησιάσει με πολύ γρήγορο ρυθμό, καθώς κινούνταν 17 km/h ταχύτερα! Για τη συνέχεια, αμφότεροι έχουν την άποψή τους και ρίχνουν ο ένας στον άλλο το μεγαλύτερο κομμάτι της ευθύνης.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί ο εμφύλιος ανάμεσα στους οδηγούς της Mercedes.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Συγκρούστηκαν και τέθηκαν εκτός αγώνα οι Hamilton-Rosberg!

News 24/7

24MEDIA NETWORK