Kobayashi out, Lotterer in!

Πρωτοεμφανιζόμενος ετών… 32 για την ομάδα της Caterham F1!

Kobayashi out, Lotterer in!

Το πρώτο ηχηρό αντίκτυπο της αλλαγής ιδιοκτησίας της Caterham έρχεται μόνο μερικές εβδομάδες μετά την… νέα εποχή της ομάδα από το Leafield της Αγγλίας. Στο επικείμενο Grand Prix Βελγίου, ο Andre Lotterer θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι της CT05, πραγματοποιώντας έτσι το ντεμπούτο του στον μαγικό κόσμο της Formula 1!

"Είμαι πολύ χαρούμενος που μου δόθηκε η ευκαιρία να πάρω μέρος σε ένα αγωνιστικό τριήμερο της F1 και θέλω να ευχαριστήσω την Caterham για αυτή. Είμαι έτοιμος γι’ αυτήν την πρόκληση και ανυπομονώ να μπω στο μονοθέσιο. Θα πρέπει να εγκλιματιστώ γρήγορα, καθώς η ομάδα έχει ετοιμάσει πολλές αναβαθμίσεις για αυτόν τον αγώνα και θα χρειαστεί ο μέγιστος δυνατός χρόνος στην πίστα για να βελτιστοποιηθεί η απόδοση του μονοθεσίου. Μου αρέσει πολύ να τρέχω στο θρυλικό Σπα. Είναι η αγαπημένη μου πίστα και βρίσκεται πολύ κοντά στο μέρος που μεγάλωσα, κάτι που κάνει αυτό το τριήμερο ακόμα πιο ξεχωριστό", δήλωσε ο Γερμανός οδηγός.

Για όσους αναρωτιούνται… ποιος είναι αυτός, θα σας πούμε πως η πρώτη του επαφή με την F1 ήταν πριν από 12 χρόνια (!) όταν και ήταν δοκιμαστής της Jaguar. Δεν κατάφερε να κάνει το βήμα παραπάνω και επικεντρώθηκε σε άλλες μορφές αγώνων. Διακρίθηκε σε αγώνες αντοχής, με κορύφωση της καριέρας του τις τρεις νίκες που πανηγύρισε με την Audi στο θρυλικό 24ωρο αγώνα Le Mans!

Παράλληλα, δεν άφησε τους αγώνες μονοθεσίων αφού από το 2003 συμμετέχει στη Formula Nippon στην Ιαπωνία που πέρυσι μετονομάστηκε σε Super Formula. Μάλιστα ξεχώριζε κάθε χρόνο και το 2011 έφτασε ακόμα και στην κατάκτηση του τίτλου.

Τώρα, στα 32 του καλείται να βουτήξει ξαφνικά στα βαθιά και μάλιστα στην πιο απαιτητική για πολλούς πίστα στο καλεντάρι. Ερωτηματικό παραμένει το αν θα είναι εμφάνιση… guest star, ενός δηλαδή αγώνα ή αν θα τον δούμε να οδηγεί για την Caterham και στο μέλλον. Πάντως, η σχετική ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει πως ο Ιάπωνας Kamui Kobayashi, του οποίου τη θέση παίρνει αυτό το τριήμερο, παραμένει στις τάξεις της.

Για όλες τις εξελίξεις στη Formula 1 μπορείτε να με βρείτε στο twitter και στο facebook!

News 24/7

24MEDIA NETWORK