Πού είναι το κράνος, Λιούις;

Όταν τα ινδάλματα εκατομμυρίων θαυμαστών ξεχνούν πως στις δημόσιες εμφανίσεις τους οφείλουν να δίνουν το σωστό παράδειγμα

Πού είναι το κράνος, Λιούις;

Οι οδηγικές ικανότητες του Λιούις Χάμιλτον δεν χωρούν αμφισβήτηση. Άλλωστε έχοντας τρεις παγκόσμιους τίτλους στη Formula 1, 55 νίκες, 64 pole positions και 108 παρουσίες στο βάθρο έχοντας εκκινήσει σε 193 Grand Prix, ο Βρετανός μπορεί κάλλιστα ν' αφήσει τους αριθμούς να μιλήσουν εκ μέρους του.

Παράλληλα, ανοίγει νέους δρόμους σε ό,τι αφορά στην επικοινωνία με το κοινό, όντας μακράν ο πιο δραστήριος πιλότος της Formula 1 στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης.

Παρότι έχει 4.45 εκατομμύρια ακόλουθους στο twitter και 4.2 εκατομμύρια στο instagram, o 32χρονος δείχνει ακόμα να μην έχει αντιληφθεί το γεγονός πως αυτή η τεράστια δύναμη που έχει, η φωνή προς εκατομμύρια ανθρώπους μέσω μίας ατάκας ή μίας εικόνας, περιλαμβάνει και ευθύνες.

Τρανό παράδειγμα τα καμώματά του στο πριγκιπάτο του Μονακό όπου αυτές τις ημέρες διεξάγεται το έκτο Grand Prix της Formula 1 για το 2017.

Μία από τις ιδιαιτερότητες αυτές της αγωνιστικής διαδρομής είναι πως τα paddock συνδέονται με το pit lane μέσω μίας πεζογέφυρας που περνάει πάνω από την πίστα. Θέλοντας να επιταχύνει τις μετακινήσεις του, ο Hamilton επέλεξε αντί να περπατάει από το ένα μέρος στο άλλο, να χρησιμοποιεί μία MV Agusta RR LH44 - δηλαδή τη μοτοσικλέτα που φέρει την υπογραφή του!

Μόνο που ξέχασε πως το βασικό, το απαραίτητο, το αναπόσπαστο αξεσουάρ που συνοδεύει μία μοτοσικλέτα, είναι το κράνος. Εκτός κι αν το καπέλο που φορούσε περιελάμβανε άγνωστη προς το ευρύ κοινό προστατευτική τεχνολογία. Μάλιστα ο Βρετανός έκανε ακόμα και Burn out ύστερα από προτροπή των θαυμαστών του.

Την ίδια ώρα, κάποιοι συνάδελφοί του έπαιρναν πολύ πιο σοβαρά το ρόλο του πρότυπου για τους νέους. Όπως για παράδειγμα ο Felipe Massa που φορούσε κράνος οδηγώντας ηλεκτρικό πατίνι…

…και ο Sebastian Vettel που είχε πάρει το κράνος του ακόμα και όταν μετακινήθηκε με ποδήλατο!

News 24/7

24MEDIA NETWORK