Η συζήτηση με τον Πάνο Σεϊτανίδη

Ο Πάνος Σεϊτανίδης συνομίλησε για 2 ώρες με τους αναγνώστες του Contra.gr για τη νίκη του Daniel Ricciardo στην Ουγγαρία που έσπασε την κυριαρχία της Mercedes, τον εκπληκτικό αγώνα του Fernando Alonso και όλα όσα έγιναν στη Βουδαπέστη.

Η συζήτηση με τον Πάνο Σεϊτανίδη

Η συζήτηση:

19:30
Καλησπέρα και καλώς ήλθατε σε ένα ακόμα Live Chat για τον μαγικό κόσμο της Formula 1. Το GP Ουγγαρίας ήταν συγκλονιστικό, έχουμε λοιπόν πολλά να συζητήσουμε σχετικά με το πως έφτασε ο Daniel Ricciardo στη νίκη. Η συζήτηση αρχίζει στις 20.00, περιμένω τα σχόλια και τις ερωτήσεις σας...
19:42
Όπως πάντα, για να προλάβουμε να απαντήσουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερα ερωτήματα στο δίωρο της συζήτησης, θα δημοσιεύονται και θα απαντώνται σχόλια ανά... θέμα. Να τα πιάνουμε ένα ένα! Ξεκινάμε λοιπόν σε 2 λεπτά...
19:43
Παναγιωτης : Πανο ποιος πιστευεις ότι θα κατακτησει το πρωταθλημα φετος ο ροσμπεργκ ή ο χαμιλτον ?????
19:44
Παρά τις συνεχείς ατυχίες, εξακολουθώ να πιστεύω περισσότερο στον Hamilton, επειδή πολύ απλά, θεωρώ πως είναι καλύτερος οδηγός από τον Rosberg. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο πια πως ο τίτλος θα κριθεί στην τύχη/ατυχία/αξιοπιστία στο δεύτερο μισό της σεζόν...
19:44
mithrandir : Πανο καλησπέρα, φοβερός αγώνας σήμερα. Γνωρίζεις κάτι σχετικά με τη πώληση της caterham και αν θα μπουν καινούργιες ομάδες του χρόνου;
19:45
Έχει πουληθεί ήδη... το 2015 δεν περιμένουμε κάτι άλλο, η Haas θα μπει το 2016. Η μοναδική αλλαγή που μπορεί να υπάρξει, μήπως η Caterham αλλάξει όνομα...
19:46
kat.7 : Πανο Καλησπερα.Τρομερος αγωνας και τρομεροι Αλονσο Ρικιαρντο.Πιστευεις οτι η εμφανιση της σκουντερια ηταν πυροτεχνημα η θα βελτιωνετε συνεχως; Ευχαριστω
19:47
Καλησπέρα!
Είναι η χάραξη του Χανγκαρόρινγκ τέτοια που επέτρεψε σε Ferrari/RBR να είναι πιο ανταγωνιστικές. Στο Βέλγιο συνήθως έχουμε χάος αλλά στη Μόντσα, οι Ferrari δεν θα έχουν καμία τύχη κόντρα στις Mercedes...
19:47
Γιωργια : Καλησπερα κ.Σειτανιδη!Πρωτα απολα ενα μεγαλο μπραβο στη δουλεια που κανετε και επεισης ευχαριστουμε πολυ που μετα απο καθε αγωνα καθεστε να μας λυσετε τις αποριες.Λοιπον,αλλο ενα μεγαλο μπραβο στον Ρικιαρντο,φανταστικος(!),αλλα και στην RBR,δυστηχως παλι ηταν ατυχος ο Φετελ,θα μπορουσε να ανεβει στο βαθρο αν δεν ειχε κανει τετακε...Και ξεκιναω με αυτο νομιζω που θα ασχολιθουμε ολοι,γιατι ειπαν στον Λιουις να κανει πισω αφου ηταν πιο γρηγορος(ασχετος αν ειχε τη μεση γομα σε σχεση με τον Νικο)?Αφου ειχαν πει στη Μerc οτι δεν θα επεμβουν και θα τους αφηνουν να μονομαχησουν...?
19:47
ΓΙΩΡΓΟΣ44 : ΠΑΝΟ,ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑΜΙΛΤΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
19:47
eldis : πάνο τελικά θα έχουμε εμφύλιο στην mercedes???
19:51
Να σαι καλά Γεωργία. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Το ευχαριστώ στο Contra που έχει "αγκαλιάσει" αυτή την ιδέα. Συμφωνούμε πλήρως για την περιγραφή του αγώνα για τους οδηγούς της RBR. Για τη Mercedes, μιας και ο εμφύλιος καλά κρατεί και θα κορυφωθεί όσο πλησιάζουμε στο φινάλε, νομίζω τα πράγματα είναι απλά. Η ομάδα κοιτά το ΟΜΑΔΙΚΟ συμφέρον. Όπως αποδείχθηκε, σε ομαδικό επίπεδο, αν ο Rosberg περνούσε εκεί, ενδεχομένως να είχε πάρει κάτι περισσότερο από την 3η θέση. Από την άλλη, ο Lewis κάνει τον αγώνα του. Σε ΑΤΟΜΙΚΟ επίπεδο, θεώρησε πως θα βγει χαμένος αν αφήσει τον Nico και δικαιώθηκε από το αποτέλεσμα. Θεωρώ λοιπόν σωστή την επιλογή της Mercedes αλλά εύλογη την ανυπακοή του Hamilton. Κρίνοντας και τα δύο εκ του αποτελέσματος.
19:52
Δημητρης : Πανο Καλησπερα! Βιονικος αλονσο στους τελευταιους γυρους! και φανηκε σε μεγαλο βαθμο ο χαρακτηρας του χαμιλτον για μενα...
19:52
giorgos : Πάνο θεωρείς σωστό που ο Χάμιλτον παράκουσε τις οδηγίες της ομάδος του και δεν άφησε τον Ρόσμπεργκ να περάσει?Εκπληκτικος ο Ρικιάρντο αλλά και ο Αλόνσο έκανε πολλή καλή εμφάνιση.
19:54
Για Alonso, Ricciardo ουδείς μπορεί να διαφωνήσει. Για τον Hamilton, Δημήτρη θα σου πω ότι δεν είδα κάτι περισσότερο ή λιγότερο από έναν αποφασισμένο οδηγό που θέλει να κερδίσει τον τίτλο. Δεν είναι κανένας στην F1 για να κάνει φίλους. Γιώργο, όπως απάντησα λίγο πριν, κρίθηκε σωστή εκ του αποτελέσματος η επιλογή - σε ατομικό πάντα επίπεδο. Σε ομαδικό, ίσως να είχαν κάτι παραπάνω από τις θέσεις 3 και 4.
19:54
Dimitris1395 : Όπως έγραψε κάποιος στο τουιτερ, στο βάθρο ηταν ο παλιός, ο φετινός και ο επόμενος πρωταθλητής. Τι λες εσύ?
19:55
Πολύ σωστό σχόλιο. Δεν ξέρω αν θα είναι ο επόμενος (2015) ο Ricciardo αλλά έχει τα φόντα να γίνει μελλοντικός πρωταθλητής.
19:55
nikos : ma9imata odigisis simera apo ton alonso....me autin tn provlimatiki ferrari katafere na kontrari tis mercedes...megalos odigos!!
19:55
Ηρακλής : Τι γινεται με την Ferrari!!! θα δουμε ασπρη μερα?
19:56
alonso : Καλησπέρα!
19:56
Κωνσταντίνος : Πάνο καλησπέρα, ωραίος αγώνας, ωραίες μάχες, συγκλονιστικό φινάλε. Θέλω όμως την γενικότερη άποψή σου για την εσωτερική μάχη της Ferrari μεταξύ Alonso και Raikkonen και που οφείλεται η χαώδες διαφορά μεταξύ τους.
19:56
Παναγιωτης : ο Αλόνσο στους επόμενους αγώνες μπόρει ναα βελτιωθεί περισσότερο????
19:57
kostas : Axios o alonso
19:57
Θωμάς : Πανο πώς βλέπεις την σημερινή εμφάνιση της Ferrari, τι βλέπεις για το μέλλον και πως κρίνεις τον Alonso?
19:58
Γιαννης : Πανο καλησπέρα .... θεωρεις οτι η φεραρι βειαστεικε να τραβηξει τον αλονσο για αλλαγη ελαστικων?? αντεχαν 2-3 γυρους ακομα ωστε να αντεχε την πιεση του ρικιαρντο στο τέλος??? βλεπεις εστω και τωρα ανασταση της φεραρι??
19:58
Michalis : Πανο , φανταζεσαι τον Αλονσο με μονοθεσιο της Mercedes φετος? Δεν θα ειχε αντιπαλο!
19:59
TrelaNera : Ο Αλονσο ειναι αλλο επιπεδο απο τους υπολοιπους οδηγους...
20:00
Πάμε στον Alonso. Υπενθυμίζω πως τα σχόλια δημοσιεύονται και τα απαντώ σε "γκρουπ" ανάλογα το θέμα για να προλάβουμε μέχρι τις 22.00 να καλύψουμε όλα τα ερωτήματα.
20:05
Ο Alonso έχει αποδείξει πολλάκις πως μπορεί να οδηγεί ένα μονοθέσιο στο απόλυτο όριο του. Πολλές φορές στην καριέρα του στη Ferrari, ίσως και πιο πέρα από αυτό. Σήμερα έδωσε μία ακόμα εντυπωσιακή παράσταση. Όπως έχω γράψει ξανά, θεωρώ πως αυτή τη στιγμή, στην ηλικία που είναι και με όσα έχει... γράψει το κοντέρ, είναι ο πιο ολοκληρωμένος οδηγός στο grid. Όμως ουδείς μπορεί να πει τι θα έκανε αν είχε τώρα τη W05 ή το 2011 μία Red Bull. Είναι υποθέσεις και καλυτερα να μένουμε στα γεγονότα.
Περί στρατηγικής, νομίζω πως όχι βιάστηκαν αλλά πάλι άργησαν για το τελευταίο pit stop. Έχασε πολύτιμο χρόνο. Έπρεπε να τον φωνάξουν 1-2 γύρους νωρίτερα.
Παναγιώτη, πόσο περισσότερο να βελτιωθεί; Στο 110% είναι! 
Η Ferrari θα μπορούσε σίγουρα αλλά μη γελιέστε, το αργό, στενό Χανγκρόρινγκ χωρίς ευθείες, έκρυβε τις περισσότερες από τις αδυναμίες της F14T.
Τέλος, για την εσωτερική μάχη με τον Kimi, που δεν είναι μάχη όπως αποδεικνύεται, είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση μου για φέτος. Περίμενα επικές κόντρες αλλά δεν... όπως έχουμε πει, ο Kimi δεν βολεύεται στη F14T. Η απαγόρευση των αναρτήσεων FRIC έχει βελτιώσει κάπως τα πράγματα αλλά όπως έλεγε σε θέμα που παίξαμε πριν τον αγώνα στον Alpha, θέλει κάτι συγκεκριμένο από το μονοθέσιό του και ακόμα δεν το έχει.
20:06
Αποστολος : Πανο νομιζω τα τελευταια 2 Grand Prix η Ferrari βρηκε καποια ταχυτητα επιπλεον? Εχεις υποψη σου τιποτα αναβαθμισεις που μπορει να εκαναν στο μονοθεσιο ?
20:07
δημήτρης : καλησπέρα πάνο! πώς σχολιάζεις την αντιμετώπιση του ράικονεν από τη Ferrari; είδαμε στον προηγούμενο αγώνα να παρακαλάει να αλλάξει λάστιχα, χτες να τον κρατάνε μέσα βασιζόμενοι εκ του ασφαλούς. πού μπορεί να οφείλεται αυτό;
20:07
Σταμάτης : Αγαπητε πανο δεν ηταν λαθος η αποφαση τη σκουντερια να αφησει τον αλονσο οταν ειχε παρει την πρωτοπορια στον αγωνα να τον αφησει μεσα παρολο που ο χαμιλτον "μαζευε" 2+ δευτερα στον γυρο???? Ποια η αποψη σου???
20:08
george n : ο αλονσο θα παρει μεταγραφη;;;(το πολυ 2 αγωνες βλεπω απο τους επομενος 8 να παρει νικη αλλη ομαδα πλην merc... θελει φρεσκες ιδεες η φερραρι....κ εναν οδηγο στην θεση του κιμι....
20:10
Είναι μεγάλη η συμμετοχή σας σήμερα και σας ευχαριστούμε για αυτό.
Sam21... δεν δημοσιεύω το σχόλιο καθώς δεν είναι νομίζω πρέπον να σχολιάζουμε μαζί συναδέλφους που δεν μπορούν να λάβουν μέρος στη συζήτηση.
Συνεχίζουμε με τη Ferrari.
20:13
Δεν είχε ιδιαίτερες αναβαθμίσεις, απλά τη βοήθησαν οι πίστες και η εξέλιξη των αγώνων. Περί μεταφραφής του Alonso... έχει στα χέρια του πρόταση από τη McLaren που φημολογείται πως είναι αρκετά δελεαστική και ακόμα δεν έχει ενεργοποιήσει την οψιόν ανανέωσης με τη Ferrari. Στον αέρα είναι, εξακολουθώ να μην έχω πειστεί πως θα μείνει και το 2015.
Δημήτρη, συμπτωματικό είναι. Καμία ομάδα δεν θέλει να τα πηγαίνει άσχημα ένας οδηγός της. Γενικά όμως, η Ferrari δεν μπορεί να πει κανεις πως λειτουργεί υποδειγματικά εδώ και αρκετά χρόνια και σε αρκετούς τομείς. Λάθη λοιπόν. Απλά λάθη, που κοστίζουν...
20:13
αρης : Καλησπέρα Πάνο!Συγκλονιστίκο οντως το σημερινό GP.Η απορία μου σαν νεώτερος είναι γιατί,η πλειοψηφεία τουλάχιστον,δεν μπορεί να αποδεχθεί αυτό που έγραψες και συ με την ολοκλήρωση του αγωνα "συγχρονη F1"?
20:14
kostas : kalhspera.eida prin ligo sxolio s sto facebook gia aftous pou lene "h monterna formula1 dn exei endiaferon logo ths merc" k 8a h8ela na po pos k ego eimai apo aftous.nomizo pos to shmerino gp dn einai o kanonas alla h e3eresh k genika oloi oi agones pou fainetai to advantage ths merc einai monopolio kai olo to endiaferon peftei stis pio piso 8eseis.telos,8a h8ela na po pos to shmerino podium alonso edose megalh xara kai elpida se olous emas tous fan ths ferrari!!
20:16
Γιατί Άρη ο κόσμος συνήθως έχει λαγνεία για το παρελθόν. Η κυριαρχία της Mercedes δεν βοηθάει και η απουσία του εκκωφαντικού ήχου το ίδιο. Αλλά σε γενικές γραμμές, νομίζω πως οι αγώνες είναι πιο συναρπαστικοί. Υπάρχουν κακώς κείμενα αλλά για να απαντήσω και στον Κώστα, έχουμε δει πολλές φορές μονοπώλιο. Τουλάχιστον τώρα οι teammates τρώγονται σαν τα κοκόρια. Όχι όπως ο Schumacher με τον Barrichello.
20:16
Andreas : Μπορεί ο Ricciardo να συγκριθεί με Vettel?
20:17
Σιγουρα μπορείς να κάνεις μία σύγκριση αν και η διαδρομή είναι διαφορετική. Βέβαια το γεγονός πως τον κερδίζει κατά κράτος φέτος, δεν σημαίνει ούτε πως ο Ricciardo αξίζει... 6 τίτλους, ούτε πως ο Vettel ξέχασε να στρίβει το χειμώνα.
20:17
alex : ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΠΑΝΟ.ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΕΣΠΑΣΕ ΤΗΝ ΜΟΝΟΤΩΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕRCEDES.ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΗΚΟΤΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΕΓΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΒΡΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ. Υ.Γ ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΑΠ ΤΙΣ ΛΑΙΣΤΡΥΓΟΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΜΕ ΑΛΟΝΣΟ 2Η ΘΕΣΗ
20:18
kimonas : απλα ευχομαι να βρεχει συχνοτερα.τοτε θα υπερεχει το ταλεντο,η θεληση και η διψα.και οι 3 σημερα ειχαν ολα τα παραπανω.
20:19
Πράγματι Alex. Καλά για όλους μας θα ήταν να είναι πάντα έτσι οι αγώνες αλλά δεν μπορεί κανείς να κατηγορεί μία ομάδα επειδή έχει κάνει καλύτερη δουλειά από τους υπόλοιπους. Σε καλή μεριά τα κέρδι.
Κίμωνα, βοήθησαν και τα αυτοκίνητα ασφαλείας. Πάντα όμως, η βροχή αποτελεί παράγοντα που εγγυάται συγκινήσεις!
20:20
Dimitris1395 : Θυμάσαι άλλον οδηγό να έχει την απόλυτη υποστήριξη από όλους που ασχολούνται στην F1? Νομίζω έχουμε να δούμε κάτι τέτοιο από τον Gilles Villeneuve...
20:20
Όπως είπα και στην τηλεοπτική μετάδοση, όχι. Είναι κάτι πολύ σπάνιο. Μακάρι να συνεχίσει έτσι...
20:20
Χρήστος : Πάνο καλησπέρα.Ας υποθέσουμε ότι όλοι οι πιλότοι της Formula 1 είχαν το ίδιο μονοθέσιο.Ποιος θεωρείς ότι θα ήταν πρωταθλητής ;
20:21
Καλή ερώτηση αλλά εντελώς θεωρητική η απάντηση. Όπως αποδεικνύεται φέτος, ένα "χ" μονοθέσιο μπορεί να βολεύει έναν οδηγό ή να δυσκολεύει αφάνταστα κάποιον άλλο. Δεν έχουν όλοι το ίδιο οδηγικό στιλ. Kimi και Seb δεν ξέχασαν να οδηγούν σε ένα βράδυ. Άρα...
20:22
Γιωργος Λεπ : Καλησπερα σας....Μα τι καταπληκτικος ο σημερινος αγωνας!!! Το αποτελεσμα που οφειλεται,στο οτι οι mercedes δεν ειχαν τον ρυθμο που ειχαν στους προηγουμενους αγωνες ή ηταν καθαρα θεμα πιστας,τυχης και ικανοτητας ricciardo και αλονσο?? Ευχαριστω για τον χρονο σας.. Υ.Γ Αν στους τελευταιους πεντε γυρους ο κ.Πουρναρακης ελεγε παμε σε διαφημισεις ειλικρινα θα εσπαγα την τελεοραση!!! Ευχαριστω και παλι.
20:22
Οι διαφημίσεις είναι αναγκαίο κακό φίλε Γιώργο. Χωρίς αυτές, δεν θα μπορούσε να υπάρχει ελεύθερη μετάδοση άρα και λόγος για γκρίνιες. Από εκεί και πέρα, το απάντησες μόνος σου: όλα τα παρακάτω!
20:23
Αλέξανδρος : Καλησπέρα Πάνο,θεώρεις πως ο Vettel γλύτωσε την επαφή με τον τοίχο από καθαρή τύχη ή απο ικανότητα,προσφέροντας μας μοναδικό θέαμα?
20:26
Όπως και στον Καναδά, το μπαμ απείχε... χιλιοστά. Σίγουρα και στις δύο περιπτώσεις δεν είχε αντίδραση πανικού αλλά νομίζω, όσο κι αν θα ήθελε να πει το αντίθετο, είναι κυρίως θέμα τύχης.
Λίγη υπομονή παιδιά, τα ερωτήματά σας δημοσιεύονται με καθυστέρηση, όταν είναι η ώρα να απαντηθούν.
20:26
Παναγιωτης : Φίλε πάνο γίνεται να πάρει ο άλφα τα δικαιώματα των κατατακτήριων δοκιμών γιατί εγώ δεν έχω οτε tv
20:27
Κι ο Alpha δεν έχει τα δικαιώματα και δεν πρόκειται να τα πάρει. Κοστίζουν πολύ ενώ η τηλεθέαση είναι πολύ χαμηλή.
20:27
kostas : εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι ρισκαραν οι μακλαρεν και εβαλαν στον μπατον τα ενδιαμεσα..αφου ετσι και αλλιως (λογω του αυτοκινητου ασφαλειας ηταν δευτερος) γιατι δεν του εβαλαν τα στεγνα;; γιατι να ρισκαρουν; παντως για αλλη μια χρονια απογοητευση η μακλαρεν..δεν μπορουν μια χρονια να φτιαξουν ενα μονοθεσιο της προκοπης....
20:28
Πόνταραν στη βροχή και πήραν ένα ρίσκο που αν τους έβγαινε, θα είχαν ρεαλιστικές ελπίδες για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Ήξεραν υποθέτω πως και και με σλικ, δεν είχαν δυνατότητα να κρατηθούν ψηλά. Είναι μία (ακόμα) δύσκολη χρονιά, τα καλύτερα έρχονται για τη McLaren...
20:29
Νότης : Πανο καλησπέρα ,συμφωνω για το ομαδικό σωστό της απόφασης της Μερσεντες , αλλα μηπως ειναι μια απλή δικαιολογία , μια υπεκφυγή της ομάδας ,δεδομένου πως το πρωτάθλημα των κατασκευαστών εχει σχεδόν κριθεί;;
20:29
eldis : Πάνο σε βέλγιο και ιταλία μπορεί η mercedes να δείξει ποιος είναι το αφεντικό??
20:29
Στέλιος : Καλησπέρα τελικά ο Χάμιλτον καλά έκανε και δεν έκοψε ρυθμό θέλω να διαβάσω τις δηλώσεις της ομάδας
20:29
θεοδοσης : ολος ο κοσμος μιλαει για τις εντολες που δεν ακολουθησε ο χαμιλτον αλλα δεν μπαινουν στην διαδικασια να βαλουν κατω τα πραματα και να σκεφτουν τι ψυχολογια εχει ενας οδηγος ο οποιος τους 2 τελευταιουσ αγωνες ξεκιναει απο το τελος και εχει δυο βαθρα!! ειναι λογικο να ειναι κυνηγισει οσο πιο πολυ μπορει σε καθε αγωνα και μην ξεχναμε οτι παει και για προταθλημα !!!
20:30
Bασιλης : Οταν θες να γινεις πρωταθλητης δεν ζητας να σε αφησει να περασει... Εκει φαινεται αν εχεις την στοφα να γινεις η οχι.μικροπρεπεια κατ εμε η συμπεριφορα τον Ροσμπεργκ.τι λες Πανο?
20:30
Τάκης : Πάνο, από την στιγμή που ο Χάμιλτον ήταν σε μάχη με τον Αλόνσο και ο Ρόσμπεργκ δεν ήταν ταχύτερος από τους δύο, γιατί η ομάδα να δώσει οδηγίες? Με τον τρόπο που μελετούν τις στρατηγικές των των αντιπάλων σίγουρα γνώριζαν ότι ο Ρικιάρντο θα ήταν πολύ γρήγορος μετά την αλλαγή ελαστικών του, όπως και συνέβει και με την αλλαγή του Ρόσμπεργκ θα ήτσν εξίσου γρήγορος, αρά ο Χάμιλτον θα ήταν εκτός βάθρου. Αυτό για μένα δείχνει μια προτίμησητης ομάδας στο γερμανό. Την γνώμη σου σε παρακαλώ.
20:35
Νότη, όταν μία ομάδα υποστηρίζει καθεστώς 50/50 δεν μπορεί να μη δρα με γνώμονα το ομαδικό συμφέρον. 
Eldis, το Βέλγιο πάντα κρύβει παγίδες, βροχή, ατυχήματα, είναι ιδιαίτερος αγώνας. Στην Ιταλία όμως, ναι. 
Στέλιο, όπως είπαμε, σε ατομικό επίπεδο, πολύ καλά έκανε. Ο Θεοδόσης ορθώς μιλάει για την ψυχολογία και από τη στιγμή που ο Rosberg είναι ο αντίπαλός του στη μάχη του τίτλου, σιγά μην τον άφηνε να περάσει.
Βασίλη συμφωνούμε, αν ήθελε, ας πέρναγε μόνος του. Αλλά όπως είδαμε, δεν το προσπάθησε καν. Ορθώς από την πλευρά του επιστράτευσε αυτή την τακτική αλλά φάνηκε πως δεν μπορούσε να περάσει εντός πίστας.
Τάκη πολλοί μιλούν για σενάριο Γερμανικής ομάδας που θέλει Γερμανό οδηγό. Δεν συμφωνώ. Σε ομαδικό επίπεδο, αν περνούσε ο Rosberg θα πετύχαιναν κάτι καλύτερο από το 3-4. 
20:36
Καθώς πολλά ερωτήματα έχουν απαντηθεί ήδη, θα πρότεινα να κάνετε ένα scroll down όπου εκεί μπορείτε να βρείτε τις απαντήσεις που ψάχνετε.
20:36
doomlouder : Ο Vettel αλλά και η RBR πάντα στο 2ο μισό της σεζόν και σε πιο αργές πίστες ( άρα με μικρότερο πλεονέκτημα για τις Mercedes ) δείχνει τον καλύτερο εαυτό της. Αν δούμε και προβλήματα αξιοπιστίας για τις Mercedes ( στους ζεστούς αγώνες δεν τα πάνε πάντα άψογα ) υπάρχει ακόμα ελπίδα για μάχη για τον τίτλο! Τι λες;
20:37
Αλονσο : Πανο Καλησπέρα.Θεωρείς τον Ρικιαρντο ικανό να ''κλέψει'' το πρωτάθλημα από τις μερσεντες ;
20:38
Παναγιωτης : ο Φέτελ πάνο φέτος μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο??
20:42
Μερικά ερωτήματα για Red Bull. 
Doomlouder... ειδικά πέρυσι, το δεύτερο μισό της σεζόν έγυρε υπέρ της Red Bull λόγω της αλλαγής ελαστικών. Δεν θα υπάρξει κάτι ανάλογο φέτος. Νομίζω πως ήταν καθαρά ατομικό θέμα, είναι πίστες που αρέσουν/βολεύουν περισσότερο τον Vettel.
Πρωταθλητή ξανά φέτος, όχι, από τώρα νομίζω μπορούμε να το πούμε με σιγουριά πως δεν θα είναι.
Για Ricciardo... δεδομένου πως ο τελευταίος αγώνας δίνει 50 βαθμούς κι αυτός είναι στους 71 από το Rosberg, ίσως να μπορούσαμε να δώσουμε ένα ελάχιστο έστω ποσοστό. Που το βασίζω αυτό; Η μάχη των Mercedes θα ενταθεί και περιμένω να έχουμε και μεταξύ τους απρόοπτα στη συνέχεια. Αν βγουν αμφότεροι νοκ άουτ σε 2-3 GP, με το Άμπου Ντάμπι ανάμεσα σε αυτά, ίσως να γίνει και ένα θαύμα! Είναι όμως πολύ ακραίο σενάριο.
20:42
george n : ο αλονσο θα παρει μεταγραφη;;;(το πολυ 2 αγωνες βλεπω απο τους επομενος 8 να παρει νικη αλλη ομαδα πλην merc... θελει φρεσκες ιδεες η φερραρι....κ εναν οδηγο στην θεση του κιμι....
20:43
Μπορεί, ακόμα όλα είναι ανοιχτά. Δεν διαφωνώ για τον αριθμό αγώνων που θα χάσει η Mercedes, διαφωνώ όμως για τον Kimi. Θέλει αλλαγές αλλά όχι οδηγών η Ferrari.
20:44
Williams : Πιστευεις πως αν τα γουιλιαμς στον 24ο γυρο βαζαν μαλακη αντι για μεση γομα και ακολουθουσαν τακτικη ρικιαρντο θα πηγαιναν το ιδιο καλα?Επισης αυτο που εγινε με το αυτοκινητο ασφαλειας(να κοψει δλδ τους πρωτους) δεν περιορισε τον αγωνα τους?
20:44
massafw36 : kalispera pano shmera parakolouthisame enan uperoxo agona iswn ton kalitero ths xronias kai an skeftei kaneis oti perimename na einai o pio varetos ths xronias . oi mercedes xanoun gia prwth fora sta isia,gia tis williams h 5h thesi pisteuo htan oti kalutero mporouse simera kathws h pista den tis teriaze katholou,ithela na se rwtiso ean upirxe logiki sthn stratigi ths williams kathws gnorizan pws einai sxedon apithano na paei mexri to telos gia tosous gurous me tin mesi goma,telos,epiasan oi proseuxes pou ekana gia ton massa kai tou xamogelase ligo h tixi simera.kalo kalokairi kai kales diakopes rantevou sto spa
20:46
To αυτοκίνητο ασφαλείας προφανώς κατέστρεψε τον αγώνα των 4ων πρώτων. Έτσι είναι όμως οι κανονισμοί. Και είναι οι ίδιοι για όλους. Από εκεί και πέρα, νομίζω πως στη στρατηγική είχαν στο βάθος του μυαλού τους την πρόβλεψη που έλεγε πως θα βρέξει προς το τέλος του αγώνα. Πολλά "αν" και "θα" μπορούμε να λέμε εκ των υστέρων αλλά πιστεύω πως αυτό που τους κατέστρεψε τον αγώνα δεν ήταν η στρατηγική αλλά το ατύχημα του Ericsson.
20:46
Μικα : εγω παντος πιστευω οτι ο kimi πηγε αρκετα καλα σημερα, πολυ καλυτερα απο οτι περιμενα...η διαφορα που ειχε σημερα απο τον alonso δεν ηταν τοσο χαοτικη οσο νομιζουν καποιοι, ειδικα σε γυρολογιο(καθωτι να προσπερασεις με αυτο το μονοθεσιο δε γινεται με τιποτα...-15km τελικη)
20:47
H αφαίρεση των αναρτήσεων FRIC έχει παίξει ρόλο σε αυτό...
20:47
michalisF1 : Καλησπέρα, καταρχάς συγχαρητήρια για τον διάλογο και την επικοινωνία που υπάρχει με τον κόσμο μετά από κάθε Gran PRIX. H ερώτηση μου είναι η εξής. Δεν πιστεύεις ότι οι συμπτώσεις παύουν να είναι συμπτώσεις Όταν επαναλλαμβανονται; Από τα τέλη Μάη μέχρι και σήμερα γίνονται σημεία και τέρατα απ'όλες τις απόψεις (Πιτ-στοπ, φρένα, διαροες καυσίμου κτλ) όσο αντικειμενικα και να το δει κανεις μπαίνει στον νου του ο δόλος.ΠΕΣ μας σε παρακαλώ την άποψη σου. Ευχαριστώ
20:47
μανωλης : καλησπερα πανο,πρωτα απο ολα θελω να συγχαρω οχι μονο εσενα αλλα και τους συμπαρουσιαστες σου για τα υπεροχα κυριακατικα μεσημερια που μας προσφερετε.Κανετε πραγματικα φανταστικη δουλεια τοσο στον σχολιασμο οσο και στην συνεχομενη παροχη πληροφοριων για την κατασταση των οδηγων.Η ερωτηση μου ειναι μια και λογικα θα παραμεινει αναπαντητη μεχρι το τελος της σεζον...τελικα,το κονσεπτ γερμανικη ομαδα με γερμανο οδηγο οσο παει και γινεται λιγοτερο ουτοπικο..η ατυχια καπου εχει και καποιο οριο..θεωρω οχι μονο εγω αλλα αρκετος κοσμος πως ο ροσμπερκ ευνοειται "κατω απο το τραπεζι" των ασημι...ποια ειναι η αποψη σου??
20:48
δημήτρης : πάνο επίσης μια άλλη ερώτηση. σήμερα δεν είχαμε μια άτυπη κατανομή νο1 και νο2 στη mercedes; είναι δυνατόν να λέει μια ομάδα σε οδηγό της που έχει εκκινήσει 20ος, έχει φτάσει εκεί που έχει φτάσει, να κάνει στην άκρη για να περάσει ο οδηγος της που εκκινούσε πρώτος; και δεν είναι τουλάχιστον παλιμπαιδίστικο να ρωτάει ο ρόσμπεργκ -που όπως ξέρουμε πάει για πρωτάθλημα με κύριο αντίπαλό του τον χάμιλτον- γιατί δεν κάνει στην άκρη ο βρετανός;
20:48
Manos : Πανο ποια ομαδα πιστευεις μπορει να κλεισει την ψαλιδα με την μερσεντες?
20:49
Lazaros - Veria : Πάνο, εσύ αν ήσουν ο υπεύθυνος στρατηγικής, τί θα επέλεγες για τον ΧΑΜ 30 γύρους πριν το τέλος?
20:50
Θανάσης : ένα σχόλιο για το οτι ζητουσαν απο τον Χάμιλτον να κάνει στην άκρη να τον περάσει ο Ρόζμπερκ ενώ του ριχνε 1 δευτερόλεπτο...?
20:50
Θανάσης : Εγώ πάντως θα κρατήσω ένα σχόλιο που άκουσα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Η Γερμανική ομάδα πάει για τίτλο με γερμανό οδηγό...!!! Τί λες Πάνο?
20:50
Giannis-Lewis : Pano kala ekane o Hamilton kata tin gnomi moy giati aplos den ton eftase se simio tetio o rosberk poy na ton kobi gia na ton afisi..........
20:51
Tάκης : Η επίσημη θέση της Mercedesγια το συγκεκριμένο συμβάν όπως την εξέφρασε ο Τότο Βολφ ήταν: «Είχαμε πάλι προβλήματα αξιοπιστίας στο μονοθέσιο του Χάμιλτον. Επίσης χρειάστηκε να πάρουμε μερικές δύσκολες αποφάσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα. Προφανώς χρειάζεται να καθίσουμε και ν’ αναλύσουμε τη στιγμή που ζητήσαμε από το Λιούις ν’ αφήσει το Νίκο να περάσει. Θα το κάνουμε ήρεμα χωρίς εντάσεις και παρεξηγήσεις. Υπάρχουν πολλά πράγματα που διαμορφώνουν μια απόφαση και πρέπει να είμαστε σίγουροι πως είναι σωστοί. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι σήμερα με την 3η και 4η θέση θα δούμε όλα τα θέματα και θα προσπαθήσουμε να επανέλθουμε δριμύτεροι».
20:51
george : πανο ο hamilton απεδειξε για ακομα ένα gp τη διαφορα ενός πρωταθλητη οδηγου από ένα απλα καλο οδηγο μεσα στο καλυτερο μονοθεσιο.Η προσπεραση πανω στο vergne που επι γυρους ηταν κολημμενος πισω του ο rosberg και στην ουσια εκει εχασε τις θεσεις και βγηκε πισω από το lewis εκθετει τον rosberg καθως μετα και η απαιτηση του ο δευτερος εκεινη την ωρα στο πρωταθλημα να σε αφησει να περασεις ενώ ξερει ότι στους τελευταίους γυρους θα ειχε μειονέκτημα.Α και κατι τελευταιο 50 προσπερασεις στα τελευταια 4 gp από το lewis.Να δω τι άλλο θα σκαρφιστουν στη mercedes.Σημερα παντως τους χαλασε το παρτι η βροχη και ο lewis.Aς το αφησουν τωρα να παιχτεί στα ισια και ας μην εκτίθενται ετσι στα team radio
20:51
eldis : Πάνο μπορεί να ξανά σπάσει το σερί των mercedes στης κατατακτηριες μετά την αυστρια???
20:52
Περνάμε σε ερωτήσεις πάλι για τις ισορροπίες στη Mercedes...
20:57
Μιχάλη σε ευχαριστούμε πολύ. Είναι μία καλή αρχή, ελπίζω μελλοντικά και με περισσότερους τρόπους επικοινωνίας. Δόλο δεν βλέπω φίλε μου. Πολλές ατυχίες, υπερβολικά πολλές αλλά δεν μπορώ να δεχτώ πως μία ομάδα που δίνει ένα σκασμό εκατομμύρια σε έναν οδηγό όπως ο Hamilton, έχοντας τον υπό την ομπρέλα ενός αθυρόστομου παράγοντα όπως ο Lauda, θα έμπαινε σε αυτή τη διαδικασία. Ούτε εμφανώς, ούτε "κάτω από το τραπέζι" όπως λέει ο Μανώλης (τον οποίο ευχαριστώ επίσης για τα καλά του λόγια). Άλλωστε, μόνο τα δικά του λάθη αν είχε αποφύγει φέτος ο Lewis, το -11 θα ήταν... +
Δημήτρη αναλυσαμε εκτενώς νωρίτερα γιατί ήταν εύλογο να ζητηθεί να περάσει ο Rosberg - σε ομαδικό επίπεδο πάντα. Από εκεί και πέρα, ο Nico καλά κάνει και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κάθε μέσο.
Λάζαρε το μυαλό μου δεν φτάνει τόσο μακριά όσο αυτών των ανθρώπων που βγάζουν τις στρατηγικές (συνήθως). Νομίζω πως καλά έκανε ο Lewis και τόλμησε να φτάσει έτσι μέχρι τέλους. Το αποτέλεσμα τον δικαιώνει.
Μάνο όχι, υπό φυσιολογικές συνθήκες, οι Mercedes δεν χάνουν.
20:58
Παναγιωτης : Πάνο μπόρεις να μου εξηγήσεις τι έγινε στους 44 πρώτους γύρους γιατί δεν πρόλαβα να τους δω περιληπτικά
20:58
Μπορείς να μπεις στο θέμα του Contra με τη live κάλυψη και να τα δεις όλα. Αναλυτικά.
20:59
MAGICO : Καλησπέρα φίλε Πάνο.Θα ήθελα να επικεντρωθώ στα teammate battles.Κάνε ένα κόπο και διάβασε το comment μου. Βλέπω όλες τις μάχες μεταξύ των teammates και είναι όλοι κοντά μεταξύ τους είτε σε βαθμούς είτε σκορ.Ή έστω σχετικά κοντά.Και βλέπω και το Alonso-Raikkonen και είναι 11-0 και 100 βαθμοί διαφορά.Όχι...όχι...όχι.Βλέπω αρκετά χρόνια F1 για να με κάνουν να πιστέψω ότι ο Kimi είναι τόσο κατώτερος. Μιλάμε για τον Kimi...δεν ξέρω αν κάποιοι θέλουν απλά να τον ξεγράψουν αλλά ο Kimi που επέστρεψε και έφερε σχεδόν 15 βάθρα με τη μέτρια Lotus πως γίνεται να μην προσαρμόζεται.Δεν ξέρω τι κάνουν εκεί στη Ferrari.Αλλά η διαφορά Alonso-Kimi δεν είναι ούτε 11-0,ούτε 100 βαθμοί,ούτε μισό δεύτερο στις κατατακτήριες. Οκ μαγνητίζει όλη την αρνητική ενέργεια του πλανήτη και έχει και ατυχίες αλλά δεν είναι τυχαίο που όλα έρχονται σε αυτόν.Δεν λέω ότι τα κάνουν επίτηδες οι Ιταλοί...αλλά δεν ξέρω τι συμβαίνει. Αυτή τη στιγμή όμως βλέπω ότι Kimi και Alonso δεν οδηγούν ίδια μονοθέσια.Και ας το πάλεψε σήμερα ο Kimi.Δες πως ξέφευγε ο Ισπανός στις ευθείες από τα Merc και τις τελικές που έβγαζε.Και δες αντίστοιχα και τον Kimi...
21:01
Συμφωνούμε σε μεγάλο βαθμό, το λέω άλλωστε από την αρχή της σεζόν, η διαφορά είναι πλασματική. Τις ίδιες απορίες ίσως έχει και ο ίδιος ο Kimi αλλά θα μου επιτρέψεις να πω το εξής. Έντεκα αγώνες μετά, όσο μακριά κι αν είναι από τα οδηγικά του θέλω το μονοθέσιο, έχει μερίδιο ευθύνης που δεν έχει βρει λύσεις. Δεν είναι rookie, είναι ένας από τους 3-4 καλύτερους στο grid. Περιμένω καλύτερες εμφανίσεις στην πορεία...
21:04
Παιδιά όπως είπα νωρίτερα και στον φίλο Sam21, δεν θα δημοσιεύσω/απαντήσω σχόλια που αφορούν συναδέλφους (έχουμε 5-6 σε αναμονή). Δεν μπορούν να λάβουν μέρος στη συζήτηση και να πουν τη δική τους πλευρά και ούτε μπορώ να απαντώ εκ μέρος τρίτων.
21:07
Skorpios76 : Πανο πόσο πιθανό είναι να αναχωρήσει ο Alonso την επόμενη χρόνια για maclaren και ο Fetel να έρθει στην θέση του, και πόσο ανταγωνιστική στην Mercedes θεωρείς ότι μπορεί να είναι η Ferrari την επόμενη χρόνια. Ευχαριστώ πολυ
21:07
Παναγιωτης : Πάνο το 2015 ποιοι οδηγοί θα είναι στην φερράρι?
21:07
Pepe : Λέμε λέμε γιατι και ο κιμι να μην κοιτάξει να αλλάξει ομάδα και να παει κάπου που να βολεύεται περισσότερο ?
21:08
stelios_scuderia : καλησπερα πανο...για την μεταγραφη του alonso δεν θα με πειραξει τοσο γιατι ξερω οτι η ferrari δεν προκειται να φερει καποιον μικρο ή χωρις εμπειρια γιατι δεν εχει τετοια πολιτικη παντα εφερνε εμπειρους και ετοιμους οδηγους με ηδη πρωταθληματα να εχουν κατακτησει οπως schumacher,alonso οποτε αν φυγει ισως ισχυσει η φημη για vettel...η ferrari οταν φερει καποιον να μπορεσει να κανει κουμαντο και να συμμαζεψει την ομαδα οπως ειχε jean todd και μπορει να φερει ross brawn τοτε θα ξαναγυρισει στις επιτυχιες και πιστευω θα γινει συντομα γιατι αρχιζουν και στενευουν τα πραγματα...ξερουμε τιποτα για ross brawn στην ferrari?
21:08
Γιωργος Λεπ : Εχουμε κανενα νεο σχετικα με τις μεταγραφολογιες ή θα πρεπει να περιμενουμε πολυ ακομα? Ευχαριστω.
21:09
konstantinos : ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΠΕΡΙ BRIATORE ΤΙ ΕΙΝΑΙ? ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ F1?
21:09
Ενότητα μεταγραφές λοιπόν...
21:14
O Briatore θα συμμετέχει σε ένα working group που στήνει ο Ecclestone με στόχο ιδέες και τρόπους που θα αυξήσουν το ενδιαφέρον γύρω από την F1.
Κωνσταντίνε αν έχουμε... "μπαμ" μεταγραφικό, νομίζω θα το μάθουμε στη Μόντσα. Ή τότε θα αρχίσουν οι ψίθυροι έστω. 
Στέλιο αν η Ferrari χάσει τον Alonso νομίζω πως θα χάσει πολλή από τη δυναμική της. Όποιον κι αν φέρει ως αντικαταστάτη. Υπάρχει σίγουρα η πιθανότητα αλλά ουδείς μπορεί να τολμήσει να πει από τώρα για το οδηγικό δίδυμο του 2015.
Προς το παρόν τουλάχιστον, κανένα νέο από το μέτωπο Brawn.
21:14
Παύλος : Πιστευώ πως ο Αλόνσο είναι ο ποιό ολοκληρωμένος οδήγος και το έδειξε σήμερα πιστεύω.
21:15
Skorpios76 : Πανό τελικά φαίνεται και από τα μηνύματα ότι Ferrari και Alonso είναι το ζουμί της F1
21:15
Γιωργια : Εγω πιστευω πως ηταν μακραν ο καλητερος αγωνας μεχρι στιγμης για την Ferrari.Μπραβο και στον Αλονσο αλλα και στο Κιμι που κερδισε 10 θεσεις!Απλως το ερωτημα ειναι γιατι τετοιες στρατηγηκες και κυριως στις κατατακτηριες δεν ειναι λιγες οι φορες που κοντευον η εχουν μεινει(κυριως ο Κιμι)εκτος Q1,Q2...
21:15
Νίκος : Καλησπέρα, μια παρατήρηση. Όλοι πιστεύω ότι καταλαβαίνουμε ότι ο Kimi δυστυχώς φέτος δεν βολεύεται με την Ferrari ή δεν κάνει καλά την δουλεία του ή οτιδήποτε. Στην τηλεοπτική μετάδοση δεν χρειάζεται με κάθε πλάνο σε αυτόν να βγαίνει χωλή μειώνοντας το κάθε τι που κάνει μέσα στον αγώνα. Φιλικά.
21:15
Χρηστοσ : Καλησπερα! Πανο θελω την γνωμη σου για αλονσο γενικα!
21:15
Pepe : Το ότι ο κιμι κέρδισε 10θεσεις στον αγώνα με τον ένα η τον άλλο τροπο δεν έχει κάποια αξία τελικά?
21:16
κωστας : ALONSO ΟΔΗΓΑΡΑ!!! ΔΙΔΑΞΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο, ΟΔΗΓΟΣ, ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΣ RICARDO!! ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, ΑΠΙΘΑΝΟ ΦΙΝΑΛΕ!! ΠΑΝΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΚΠΟΜΠΗ LIVE ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΑ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ...Ferrari μια ζωη
21:16
giwrgos : ολοι λενε για τον kimi αλλα απο οτι φαινεται το μονοθεσιο ειναι αργο.... ο alonso εχει προβαδισμοα απο περσι....
21:16
Πέτρος : Ο κιμι γιατι ενώ έφτανε τόσο κοντά στον massa δεν μπορούσε να τον περάσει ;ήταν μόνο θέμα ταχύτητας;
21:17
Panos Volos : Καλησπερα Πανο...ε γω εχω να πω πως στη Φερραρι δεν φταινε μονο οι οδηγοι...δυστυχως τα τελευταια χρονια και συγκεκριμενα απο την αποχωρηση του Μπρον οι Ιταλοι υστερουν σημαντικα σε οργανωση στρατιγικων και διαχειρηση αγωνα με εξαιρεση το Πρωταθλημα του Κιμι και το 2010
21:18
Γιωργος : Ti γίνεται με Alonso,Raikkonen?Φεύγουν ή μένουν στην πολύ αναξιόπιστη Ferrari?
21:19
tifosi : Πάνο καλησπέρα, βλέπεις τη ferrari να βελτιώνεται στους επόμενους αγώνες ή να επικεντρώνεται στο 2015??? Τι πιθανότητες δίνεις στο να βρεθεί ο ross brawn στην ομάδα???
21:23
Όπως είπαμε, για Brawn δεν ακούγεται κάτι. Βελτίωση πραγματική, ουσιαστική, από το 2015 και βλέπουμε... Γιώργο για μεταγραφές, όπως είπαμε υπομονή. Πιο πιθανό βλέπω πάντως να είναι ο Kimi του χρόνου, παρά ο Alonso. Για να δουμε αν θα τον πείσουν.
Γιατί όπως λέει και ο φίλος Πάνος αλλά και η Γεωργία, δεν φταίνει οι οδηγοί για τη Ferrari. Φταίνει μάλλον... όλοι οι υπόλοιποι! Συμφωνώ με την τοποθέτηση του Γιώργου, η 3της παρουσία του Alonso εκεί, σίγουρα τον βοηθά.
Φίλε Νίκο, νομίζω πως αν ακούσεις ξανά τις μεταδόσεις, δεν θα με ακούσεις να κάνω τέτοιου είδους σχόλιο για τον Kimi.
Για την αξία του Alonso, τα είπαμε και πριν. Ο πιο ολοκληρωμένος αυτή τη στιγμή...
21:24
konstantinos : ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ.ΓΕΝΙΚΩΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΔΑΜΕ FORMULA1 AΓΩΝΑ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΡΙΣΚΑ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΟΧΙ.
21:24
Θανάσης : Πάνο καλησπέρα, σήμερα ήταν ένας συγκλονιστικός αγώνας, που μας κράτησε σε αγωνία μέχρι το τέλος. Πρέπει να πούμε συγχαρητήρια στον RICCIARDO ήταν μία δύσκολη και μεγάλη νίκη. Περιμένω με αγωνία το επόμενο Grand Prix και για πρώτη φορά θα τον δω live απ τη La source!!!
21:24
sv7... : καλησπέρα στην καλύτερη και πληρέστερη (με αρχηγό τον πάνο) παρέα της f1 που έχει υπάρξει εώς τώρα σε όλα τα μμε. Good job panos good job
21:24
ιορδανης : Καλησπερα Πανο,αυτοι οι pay drivers αγωνα με τον αγωνα γινονται χειροτεροι ελεος πια,ποιος να το περιμενε οτι ο φετελ δεν εγκατελειψε σε εκεινο το σπινιαρισμα
21:26
Ιορδάνη πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν pay drivers. Για Vettel, Άγιο είχε. Εκατό φορές να γινόταν ξανά το συμβάν, δεν θα τη γλίτωνε!
Φίλε sc7, να σαι καλά!
Θανάση εύχομαι να περάσεις καλά και να τον απολαύσεις! Και να μοιραστείς μαζί μας την εμπειρία σου σε μία επόμενη συζήτηση!
Κωνσταντίνε είχε λίγο απ' όλα σήμερα!
21:26
kostas : yparxei periptosh na doume rizikes allages stous kanonismous (bl.anefodiasmous,extra kataskevastes elastikon) etsi oste na ginei pio antagonistiko to a8lhma ara k pio endiaferon gia ton 8eath?
21:27
Βραχυπρόθεσμα όχι μεγάλες. Οι μεγάλες έγιναν φέτος και η Mercedes τις εκμεταλλευθτηκε...
21:27
Παναγιωτης : Πάνο ποτε ληγει το συμβολαιο του οτε με την φ1??
21:28
Νομίζω φέτος αλλά έχω ακούσει πως υπάρχει πρόθεση να ανανεωθεί για άλλα 3 χρόνια.
21:28
konstantinos 22 : O ταχύτερος οδηγός του grid κατα κοινή ομολογία έχει ξεκινήσει στους τελευταίους 4 αγώνες απο τις θέσεις 9,6,20,22.Κάτι περίεργο συμβαίνει εδώ δεν βρίσκεις?
21:28
Ioannis : Δεν άλλαξε κάτι! Ναι είχε ενδιαφέρον, ναι είχε βροχή, ναι έκανε λάθη επιτέλους και η mercedes...,όμως ο Hamilton από τελευταίος παραλίγο να πάρεινίκη και Ros έφτασε στο άψε σβήσε συτούς που ήταν μπροστά του!!! Αυτό που έκανε την διαφορά σήμερα ήταν η πίστη στις ικανότητες τους και στα αυτοκίνητά τους από τους δύο πρώτους!
21:28
Giannis-Lewis : TO OTI KSEKINISE O hAMILTON apo to pit lane efage kai ena tetake ston proto giro me to krio monothesio kai sto telos prospathoyse na kratisi ton rigiarto piso me freska elastika den toy elege kati......
21:28
george : πανο ο hamilton απεδειξε για ακομα ένα gp τη διαφορα ενός πρωταθλητη οδηγου από ένα απλα καλο οδηγο μεσα στο καλυτερο μονοθεσιο.Η προσπεραση πανω στο vergne που επι γυρους ηταν κολημμενος πισω του ο rosberg και στην ουσια εκει εχασε τις θεσεις και βγηκε πισω από το lewis εκθετει τον rosberg καθως μετα και η απαιτηση του ο δευτερος εκεινη την ωρα στο πρωταθλημα να σε αφησει να περασεις ενώ ξερει ότι στους τελευταίους γυρους θα ειχε μειονέκτημα.Α και κατι τελευταιο 50 προσπερασεις στα τελευταια 4 gp από το lewis.Να δω τι άλλο θα σκαρφιστουν στη mercedes.Σημερα παντως τους χαλασε το παρτι η βροχη και ο lewis.Aς το αφησουν τωρα να παιχτεί στα ισια και ας μην εκτίθενται ετσι στα team radio
21:29
Στέλιος : θα ηθελα να πω και εγω κατι για οτι συνεβει μεταξυ Ρόσμπεργκ και Χάμιλτον. Για εμενα το λαθος ειναι 100% της Mercedes. O Ρόσμπεργκ ειχε την ταχυτητα ειχε φτασει στα 0.8 και ηταν ετοιμος για προσπερασμα. Τοτε μεσω ενδοεπικοινωνιας η ομαδα του το απαγορεψε (για να μην ρισκαρουν συγκρουση) αναγκασαν τον Ρόσμπεργκ να αλλαξει ρυθμίσεις και να οριοθετησει τον ρυθμο του. Λεγοντας του χαρακτηριστικα οτι "δεν χρειαζετε να προσπαθησεις για προσπερασμα θα του πουμε να κανει στην ακρη". Ο Ρόσμπεργκ ακουσε την ομαδα και εχασε 2 θεσεις... Για ολα φταίει η ομαδα με τις οδηγιες τους
21:29
TifosiPatras : Γιατί κλαίτε όλοι σας με τη mercedes και την επιλογή με την εντολή στον χάμιλτον? Η ομάδα έχει ξεκαθαρίσει με επίσημη θέση ότι το πρώτο λόγο τον έχει ο οδηγός που κατατάσεται ψηλότερα στο starting grid μετά τις κατατακτήριες.
21:29
mispan : Pano kalispera k sigxaritiria gia tin kali douleia. Alitheuei oti ipirkse teamradio opou o Hamilton leei oto den prokeitai na afisei ton Rosberg na perasei?
21:30
Κώστας : Θα τον φάει η μαρμαγκα το Χάμιλτον μετά το σημερινό και ο ροσμπερκ θα ανέβει κιαλο στην εκτημηση της ομάδας παντός η Μερσεντές ταιριάζει καλύτερα στο γερμανό γιατί ο άλλος είναι θερμοκεφαλος
21:30
konstantinos : ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΚΑΜΕΝΟ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΗΣΥΧΟ ΑΓΩΝΑ Η ΔΥΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΡΟΦΗ. ΙΔΟΥ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΓΙΑΤΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΠΟΔΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΑΖΙ?
21:30
Γιωργος : Πάνο καλησπέρα.Πώς κρίνεις την κίνηση του Lewis να αγνοήσει τις team orders και να μην αφήσει τον Rosberg να τον προσπεράσει? Αντιεπαγγελματίας ή αδικημένος από την μέχρι τώρα στρατιγική της Mercedes?
21:31
Χρήστος : Μεγάλη ατυχία ο Hamilton. Ειδικά στο silverstone που ο Ρόζμπεργκ μένει από κιβώτιο και χάνει 25 βαθμούς ενώ ο Lewis παίρνει +7. Η σήμερα που έκανε δύο λάθη στην αρχή και τελικά ήταν σαν να μην τα έκανε λόγω του αυτοκινήτου ασφαλείας (το οποίο "χάλασε και τους 4 πρώτους). Να σοβαρευτούμε λίγο.
21:31
Γιώργος : Πανό καλησπέρα Κακα τα ψέματα σε ποιον οδηγο δίνει ιδιαίτερη έμφαση ηMercedes?
21:37
Παιδιά αρνούμαι να υιοθετήσω τα περί δόλου, προτίμησης, εύνοιας κτλ. Είναι αγώνες και οι αγώνες έχουν ατυχίες, έχουν λάθη, τόσο από τους οδηγούς, όσο και από τις ομάδες. Έχουν προβλήματα αξιοπιστίας και κακές εκτιμήσεις. Συμβαίνουν αυτά. Είναι σίγουρα πιο άτυχος φέτος ο Lewis αλλά έχει κάνει και περισσότερα λάθη. Αλλά όλα είναι στα 50/50.
Γιώργο είπα και στη μετάδοση πως ο τρόπος που "καθάρισε" τον Vergne λέει πολλά σχετικά με το οδηγικό ταλέντο των δύο οδηγών της Mercedes.
TifosiPatras, όχι απαραίτητα. Τουλάχιστον όχι σε χαοτικούς αγώνες. Τώρα αν περνούσε ο Nico, η Mercedes είχε πολλές ελπίδες για καλύτερο ομαδικό αποτέλεσμα.
Γιώργο τίποτα από τα δύο. Παθιασμένος οδηγός που θέλει τον τίτλο!
21:37
mispan : Pano kalispera k sigxaritiria gia tin kali douleia. Alitheuei oti ipirkse teamradio opou o Hamilton leei oto den prokeitai na afisei ton Rosberg na perasei?
21:37
Ναι, υπήρξε.
21:38
akis : To spor ayto exei fthinousa poreia apo ti stigmi pou kerdizei to kalitero aytokinito,paliotera kerdize aytos pou itan kaliteros mesa sti pista.dystixos etsi tha poreytoume ta epomena xronia.sumfwneis pano ?
21:39
Ποτέ δεν έχει υπάρξει πρωταθλητής με κακό μονοθέσιο. Ότι ισχύει τώρα, ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια.
21:39
Ορέστης : Πάνο βλέπεις η F1 να επιστρέφει σε Indianapolis και Magny-Cours μετά από κάποια χρόνια;
21:39
Δημήτρης : Πάνο την Imola γιατί δεν την εντάσσουν ξανα στο καλεντάρι αφού από όσα ξέρω έχουν γίνει έργα στο οδόστρομα και στα πιτς;
21:40
Προς το παρόν δεν υπάρχει πιθανότητα να δούμε ξανά αυτές τις τρεις πίστεςστο καλεντάρι.
21:41
Nikos : Τρομερή σεζόν, όπως και οι περισσότερες μετά-Σουμάχερ εποχές. Πολλές αλλαγές όλες υπέρ του θεάματος και ας μην κερδίζει πάντα αυτός που θέλουμε. Κρίμα για τα mcLaren, ελπίζω με την Honda να θυμηθούν παλιές καλές εποχές. Οπως και να έχει σας ευχαριστούμε κ.Πάνο που μαζί με τον κ.Τάκη μας κρατάτε χρόνια παρέα μεταδίδοντας το αγαπημένο μας σπορτ. Το υπέροχο είναι που ακόμα είμαστε σε μη-συνδρομητικό κανάλι και πως και οι δυο σας έχετε και τεχνικές γνώσεις και δεν μεταδίδετε ξερά έναν αγώνα. Του δίνετε άλλο χρώμα. Σας ευχαριστούμε, συνεχίστε την καλή δουλειά!
21:42
Να σαι καλά Νίκο. Για να δούμε τι θα κάνει με τη Honda η McLaren...
21:44
Δυστυχώς φτάσαμε ήδη στο χρονικό όριο των δύο ωρών που σε αντίθεση με κάποιες άλλες φορές, για προσωπικούς λόγους δεν μπορώ να επεκτείνω. Η συμμετοχή σας σήμερα νομίζω ξεπέρασε κάθε άλλη φορά και δυστυχώς έχουν μείνει αρκετά ερωτήματα αναπάντητα. Όσοι δεν είδατε το σχόλιό σας δημοσιευμένο, κάντε τον κόπο να το επαναλάβετε στα σχόλια του άρθρου και αύριο το βράδυ υπόσχομαι πως θα απαντήσω σε όσα ερωτήματα εκκρεμούν. Μαζί κι αυτά της Γερμανίας που χρωστάω!
21:46
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη συμμετοχή, η παρέα μεγαλώνει αγώνα με τον αγώνα! Επόμενο ραντεβού στις 24 Αυγούστου με το Grand Prix Βελγίου! Καλή συνέχεια, προσοχή στους δρόμους!

News 24/7

24MEDIA NETWORK