Μία ευκαιρία στον Ocon

O νεαρός Γάλλος θα οδηγήσει για τη Lotus στο FP1 του Άμπου Ντάμπι.

Μία ευκαιρία στον Ocon

Ένα νέο πρόσωπο θα λάβει μέρος στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ο λόγος για τον Esteban Ocon που θα οδηγήσει για λογαριασμό της Lotus στο FP1 της Γιας Μαρίνα.

Πρόκειται για ταλέντο ετών 18, μέλος της Junior Team της Lotus και πρωταθλητή φέτος στην Ευρωπαϊκή Formula 3! O Γάλλος πήρε μία γεύση από F1 στις 22-23 Οκτωβρίου όταν και οδήγησε την E20 του 2012 στην πίστα Ρικάρντο Τόρμο, στη Βαλένθια.

"Είναι μία φανταστική ευκαιρία για μένα, να οδηγήσω για πρώτη φορά σε επίσημη διαδικασία ενός Grand Prix. Θα είναι και η πρώτη φορά που θα οδηγήσω στο σιρκουί της Γιας Μαρίνα αλλά και η πρώτη με μονοθέσιο νέας γενιάς. Θα έχω λοιπόν πολλά να μάθω, ενώ παράλληλα θα πρέπει να καλύψω και το πρόγραμμα της ομάδας για εκείνη την περίοδο ελεύθερων δοκιμών", είπε ο Ocon.

Από πλευράς της Lotus, ο Νο2 στην ιεραρχία, Federico Gastaldi, σχολίασε: "Ο Esteban είναι μεγάλο ταλέντο και είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να του δώσουμε αυτή την ευκαιρία. Εξέπληξε ευχάριστα τους μηχανικούς μας όταν έκανε τις δοκιμές στη Βαλένθια κι αυτό θα είναι ένα ακόμα βήμα στο πρόγραμμα εξέλιξής του".

Μάλιστα επιβεβαιώθηκε πως ο Ocon θα οδηγήσει για τη Lotus και στο τελευταίο τεστ εξέλιξης της σεζόν που θα γίνει στις 25-26 του μήνα, επίσης στο Άμπου Ντάμπι.

News 24/7

24MEDIA NETWORK