Νέα εποχή για την F1

Το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ αλλάζει σταδιακά χέρια.

Νέα εποχή για την F1

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται πλέον η εξαγορά της Formula 1 από την Liberty Media. Ο Αμερικανικός κολοσσός των τηλεπικοινωνιών, θα αποκτά τα εμπορικά δικαιώματα του σπορ έναντι ποσού που ζαλίζει, καθώς αυτό ξεπερνά τα 8 δισεκατομμυρίων δολάρια. Το πρώτο στάδιο της εξαγοράς αφορά την απόκτηση του 18.7% που ανήκε στην Delta Topco, έναντι 1.1 δις δολαρίων. Μέσα στο 2017 η Liberty θα αποκτήσει μέρος του ποσοστού της CVC και φτάνοντας στο 35.5% θα είναι ο νέος μεγαλομέτοχος του σπορ.

Πρόεδρος του «Formula 1 Group» θα αναλάβει ο Chase Carey, που κατέχει το ρόλο του εκτελεστικού αντιπροέδρου στην 21st Century Fox! Θα πάρει τη θέση του Peter Brabeck-Letmathe και σκοπεύει να δώσει νέα πνοή στην εικόνα της F1.

«Θαυμάζω την Formula 1, τόσο ως αθλητικό γεγονός παγκοσμίου βεληνεκούς, όσο και ως ψυχαγωγικό προϊόν που προσελκύει εκατομμύρια θεατές από κάθε άκρη του πλανήτη. Πιστεύω πως μπορούμε να βοηθήσουμε το σπορ να εξελιχθεί, προς όφελος τόσο των νέων επενδυτών αλλά και των ομάδων και κυρίως των θεατών», είπε ο 62χρονος.

Κι αν αναρωτιέστε τι θα απογίνει ο άνθρωπος που ουσιαστικά κινεί τα νήματα, που εδώ και 4 δεκαετίες έχει γιγαντώσει εμπορικά τη Formula 1 και που ακούει στο όνομα Bernie Ecclestone, του ζητήθηκε να παραμείνει στο… τιμόνι και για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο Βρετανός δέχθηκε και συνεχίζει παρότι τον επόμενο μήνα κλείνει αισίως τα 86!

Μένει να δούμε κατά πόσο οι Αμερικανοί που ξέρουν καλά από θεάματα, θα κάνουν την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού ακόμα πιο δημοφιλή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK