Ο Claudio Ranieri και η F1

Ο Ιταλός κόουτς αντιμετωπίζει κάθε χρόνο τους καλύτερους πιλότους του κόσμου.

Ο Claudio Ranieri και η F1

Ο τίτλος είναι εύλογο πως μπορεί να σας έχει γεννήσει απορίες. Τι δουλειά έχει ο Claudio Ranieri με τη Formula 1 και σε τι μπορεί να κοντράρεται με τους οδηγούς της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού; Η απάντηση αφορά στα… δικά του χωράφια, τα ποδοσφαιρικά.

Βλέπετε παραδοσιακά πριν από το Grand Prix της Formula 1 στο Μονακό, η Nazionale Piloti, η ποδοσφαιρική δηλαδή ομάδα των οδηγών, δίνει έναν φιλανθρωπικό αγώνα στο στάδιο Louis II του πριγκιπάτου. Αντίπαλός της είναι πάντα μία All Star ομάδα που έχει δύο σταθερές: την παρουσία του Πρίγκιπα Αλβέρτου που όχι μόνο αγωνίζεται αλλά ξεκινάει με το περιβραχιόνιο του αρχηγού και τον κόουτς! Αυτόν τον ρόλο λοιπόν έχει τα τελευταία χρόνια ο πρώην προπονητής της εθνικής μας ομάδας και νυν πρωταθλητής της Premier League με τη Λέστερ. Είναι βλέπετε κάτοικος Μονακό…

Βρεθήκαμε στο στάδιο του πριγκιπάτου καλεσμένοι της Whatever Whenever Consulting του Κώστα Μαστοράκη και παρακολουθήσαμε εκ των έσω όσα συνέβησαν εκεί. Φυσικά με το βλέμμα στραμμένο στον Ιταλό τεχνικό που ακόμα και σε ένα τέτοιο παιχνίδι, οφείλω να σας πω ότι δεν ανεχόταν να χάσει.

Ήπιος σε κινήσεις, χαμογελαστός αλλά ενεργός παρότι ήταν ένα παιχνίδι για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Χαρακτηριστική η ατάκα που κρυφάκουσα όταν στράφηκε στον πρώην άσο της Μίλαν, Marco Simone, που καθόταν στον πάγκο: "Έλα να μπεις μέσα, γιατί θα χάσουμε"!

Τελικά έχασαν και μάλιστα με σκορ 3-1 μιας και ειδικά για αυτό το παιχνίδι οι συνθέσεις ήταν πιο… μεικτές απ’ ότι συνήθως. Αρκεί να μεταφέρω πως με τα χρώματα της Nazionale Piloti αγωνίστηκαν οι πρώην διεθνείς με την Εθνική Γαλλίας, Williams Gallas και Emmanuel Petit.

Μετά το τελικό σφύριγμα ο Αλβέρτος τίμησε τον Ranieri για τον πρόσφατο θρίαμβό του με τη Λέστερ και εν μέσω της πολιορκίας του από όσους βρισκόμασταν εντός του ταρτάν του γηπέδου, καταφέραμε να μιλήσουμε λίγο μαζί του. Μπορεί να μην ήθελε να δώσει συνεντεύξεις αλλά μιας και οι Έλληνες ήμασταν πολλοί, μας έβγαλε λίγο από το παράπονό του.

Για το πώς μία πονούσε το πόδι και μία η μέση κάποιων παικτών, την άποψη πως είναι αδύνατο να έχεις μόνο τρεις μέρες προετοιμασίας για ένα παιχνίδι του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος κτλ.

Κι έπειτα, χαιρέτησε ευγενικά και χαιρέτησε. Όπως και στο πέρασμά του από την Εθνική μας: gentleman ήρθε και παρότι απαξιώθηκε από πολλούς, gentleman έφυγε…

News 24/7

24MEDIA NETWORK