Τι προκάλεσε το ατύχημα του Wehrlein;

Ο νεαρός Γερμανός ακόμα "ψάχνεται" σχετικά με την αιτία του κακού

Τι προκάλεσε το ατύχημα του Wehrlein;

Η πρώτη περίοδος των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix Κίνας, διεκόπη για περίπου 25 λεπτά λόγω του ατυχήματος του Pascal Wehrlein.

Ο οδηγός της Manor έχασε τον έλεγχο μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη του Q1, ενώ βρισκόταν στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού και λίγο αφότου είχε ενεργοποιήσει το σύστημα DRS.

Ωστόσο, δεν πιστεύει πως έφταιγε αυτό: "Δεν είμαι σίγουρος πως το DRS με έκανε να χάσω τον έλεγχο. Ούτε το βρεγμένο οδόστρωμα. Προς το τέλος του Q3 ο Sergio Perez παραλίγο να έχει παρόμοιο ατύχημα με το δικό μου, παρότι η πίστα είχε στεγνώσει.

Νομίζω πως τη διαφορά έκανε ένας συνδυασμός πραγμάτων. Λίγο το βρεγμένο οδόστρωμα, λίγο η αναπήδηση που υπήρχε στο συγκεκριμένο σημείο. Υπήρχε μαζεμένο νερό αμέσως μετά από αυτό και το να πατάς εκεί με σλικ ελαστικά μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο. Όπως και έγινε. Σίγουρα είμαι απογοητευμένος. Αν χάσεις τον έλεγχο σε στροφή είναι συνήθως δικό σου λάθος. Όμως για να συμβεί κάτι τέτοιο στην ευθεία, κάτι περίεργο έχει συμβεί".

Ο Wehrlein που πέρυσι αναδείχθηκε ο νεότερος πρωταθλητής στην ιστορία του DTM, θα εκκινήσει το πρώτο του κινέζικο Grand Prix από την 21 θέση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK