Ο Stevens στην Caterham!

Ανακοινώθηκε ο teammate του Kamui Kobayashi για το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι.

Ο Stevens στην Caterham!

Έστω και την τελευταία στιγμή, η Caterham κατάφερε να εξασφαλίσει σούπερ λισάνς για τον Will Stevens! Έτσι ο 23χρονος θα πραγματοποιήσει την Κυριακή στο Άμπου Ντάμπι το αγωνιστικό του ντεμπούτο στο μαγικό κόσμο της Formula 1!

"Είμαι κατενθουσιασμένος που θα έχω αυτή την ευκαιρία και θέλω να ευχαριστήσω όλους στην Caterham F1 Team που μου τη δίνουν. Νιώθω έτοιμος για την πρόκληση του ντεμπούτου μου στην F1 και ανυπομονώ να αποτελέσω μέλος της ομάδας σε αγωνιστικό περιβάλλον, μετά τη δουλειά που έχουμε κάνει μαζί σε δοκιμές αλλά και στον προσομοιωτή. Ελπίζω αυτή η συμμετοχή να μπορέσει να αποτελέσει εφαλτήριο συνεργασίας μας για το 2015", ανέφερε ο Βρετανός οδηγός.

Ο Stevens αποτελεί μέλος της ακαδημίας οδηγών της Caterham ενώ τόσο πέρυσι όσο και φέτος, οδήγησε για λογαριασμό της στις δοκιμές εξέλιξης του Σίλβερστοουν. Συνολικά κάλυψε 1.100 χιλιόμετρα δοκιμών, αρκετά για να εξασφαλίσει τη Σούπερ Λισάνς της FIA.

Ο επικεφαλής μηχανολογίας της Caterham, Gianluca Pisanello, δήλωσε: "Ξέρουμε καλά τον Will και είναι σημαντικό πως έχει μεγάλη εμπειρία στον προσομοιωτή μας όπου έχει καλύψει περισσότερα από 10.000 χιλιόμετρα. Έχει εμπειρία με τη φετινό μονοθέσιο αλλά και συνεργασίας με τους μηχανικούς που θα έχουμε στο Άμπου Ντάμπι.

Παράλληλα, στις δοκιμές που έκανε με το φετινό μονοθέσιο στο Σίλβερστοουν, κάλυψε περισσότερα από 500 χιλιόμετρα και είχα πολύ καλό ρυθμό. Ήταν ένας από τους καλύτερους υποψηφίους για τη θέση οδηγού σε αυτό τον αγώνα και είμαστε χαρούμενοι που στην επιστροφή μας στο grid θα καρπωθούμε των προσπαθειών του. Είχαμε συμφωνήσει μαζί του από την προηγούμενη εβδομάδα αλλά περιμέναμε να επιβεβαιωθεί πως θα πάρει σούπερ λισάνς προτού κάνουμε την ανακοίνωση".

News 24/7

24MEDIA NETWORK