Ο "θάνατος" του (Χάμιλτον), η "ζωή" τους (Φερστάπεν & Φέτελ)

Εφιαλτικό το αυστριακό γκραν πρι για τη Mercedes που έχασε δύο μονοθέσια με μηχανικό πρόβλημα, τη στιγμή που ο Μαξ Φερστάπεν έδινε μια αναπάντεχη νίκη στη... γηπεδούχο RBR και ο Ζεμπάστιαν Φέτελ, αν και τρίτος, πατούσε κορυφή στη μάχη για τον τίτλο!

Ο "θάνατος" του (Χάμιλτον), η "ζωή" τους (Φερστάπεν & Φέτελ)

Το αυστριακό γκραν πρι ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του Λιούις Χάμιλτον και κατ' επέκταση των δύο Mercedes.

Έλα όμως που ο πολυαναμενόμενος θρίαμβος της γερμανικής ομάδας μετατράπηκε σε... ναυάγιο! Διότι εγκατάλειψαν και τα δύο μονοθέσια, με την αποχώρηση του παγκόσμιου πρωταθλητή, λόγω κινητήρα, να "πονάει" πολύ περισσότερο από εκείνη του Μπότας που συνέβη νωρίς!

Είχε φανεί από νωρίς πως η μέρα δεν θα κυλήσει καλά για τη γερμανική ομάδα. Οι άνθρωποι της οποίας... ξέχασαν να βάλουν τον Χάμιλτον στα pits όταν το εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας διέκοψε το ρυθμό του αγώνα! Με αποτέλεσμα ο Βρετανός και να χάσει το προβάδισμά του και να χρωστάει ένα pit-stop, εξέλιξη που του κόστισε. Χρειάστηκε μάλιστα να μπει για δεύτερη αλλαγή προτού εγκαταλείψει οριστικά.

Όλα αυτά ευνόησαν τον καθ' όλα σοβαρό Μαξ Φερστάπεν ν' αντικρίσει πρώτος την καρό σημαία και να μην νοιαστεί για το τι συμβαίνει πίσω του, ασχέτως αν ο ομόσταυλός του, ο Ντάνιελ Ρικιάρντο εγκατέλειπε. Με αποτέλεσμα οι δύο Ferrari, των Ράικονεν και Φέτελ να συμπληρώσουν το βάθρο για τις σαμπάνιες.

Ο Γερμανός μάλιστα με τους πόντους που αποκόμισε, έναντι των... 0 του Χάμιλτον μετά από 33 αγώνες, προσπέρασε κατά 1 πόντο τον Χάμιλτον στη μεταξύ τους μάχη για την κατάκτηση του τίτλου των οδηγών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK