Οι γιατροί αφήνουν τον Ericsson να τρέξει

Ο Σουηδός οδηγός θα λάβει κανονικά μέρος στο Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας.

Οι γιατροί αφήνουν τον Ericsson να τρέξει

Ο Marcus Ericsson έλαβε το πράσινο φως από το ιατρικό επιτελείο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, ώστε να τρέξει κανονικά στο Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας, δέκατο γύρο της σεζόν.

Ο Σουηδός είχε ένα άσχημο ατύχημα στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών ( δείτε το εδώ). Το μονοθέσιό του διαλύθηκε και εκείνος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Οξφόρδης όπου πέρασε μία σειρά από εξετάσεις. Όλες βγήκαν καθαρές.

Έτσι επέστρεψε στην πίστα το απόγευμα, κάνοντας λόγο απλά για κάποιους πόνους, ως συνέπεια της σφοδρής σύγκρουσης. Την ίδια ώρα, η ομοσπονδία δεχόταν και το αίτημα της Sauber να αγωνιστεί κανονικά ο οδηγός της, παρότι δεν συμμετείχε στις κατατακτήριες δοκιμές.

Η σχετικά ανακοίνωση της FIA ανέφερε: «Μετά την ιατρική εξέταση στην οποία υποβλήθηκε σήμερα το πρωί στο Ιατρικό Κέντρο της Πίστας του Σίλβερστοουν, η FIA επιτρέπει στον οδηγό της Sauber F1 Team, Marcus Ericsson, να συμμετάσχει στο σημερινό βρετανικό Grand Prix.

Αυτό θα συμβεί με το εφεδρικό σασί της ελβετικής ομάδας, πάνω στο οποίο οι μηχανικοί της δούλεψαν χθες. Θα «φοράει» νέο κιβώτιο, πράγμα που ισοδυναμεί με ποινή 5 θέσεων στο grid, η οποία όμως δεν έχει αντίκτυπο αφού ο Σουηδός θα εκκινήσει τελευταίος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK